Pentru "Saptamana barbatilor care gatesc" am ales sa va prezint o reteta pe care sigur o vor aprecia barbatii, mai ales pentru ca este vorba de carne. Mai exact Reteta clasica de snitele din piept de pui. In plus, este simpla pentru ca pieptul de pui pentru snitele este deja feliat astfel incat nici nu mai necesita batere sau portionare pentru a pregati snitele din piept de pui.
Reteta clasica de snitele din piept de pui
Preparare Reteta clasica de snitele din piept de pui
Se clatesc feliile de piept de pui cu apa rece, se scurg intr-o sita si se dau cu sare.
Ouale si un praf de sare se bat cu ajutorul unei furculite, intr-un castron.
Intr-o farfurie se pune faina.
Se ia o felie de piept de pui si se da prin faina pe ambele parti, apoi prin ou, dupa care iar prin faina si se pune intr-o tigaie cu ulei incins. Se umple tigaia cu alte felii de piept de pui pregatite in acelasi mod.
Se prajesc pe ambele parti, dupa care se scot pe un prosop de hartie. Cu ajutorul acestuia se absoarbe toata grasimea de pe suprafata snitelelor. Se continua tot asa pana cand se termina carnea.
Sunt foarte bune calde, dar si reci.
Snitele in alte variante ai aici - Snitel de pui crocant-la cuptor
Si aici - Snitel de porc in crusta de malai
Iar la snitel merge de minune un Piure de cartofi