Prazul se spala si se taie rondele.
Ciupercile se spala si se taie felii subtiri.
Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, apoi se adauga prazul, ciupercile si putina sare si se acopera tigaia cu un capac, lasand-o la foc pana cand scade apa lasata de ciuperci.
Frunzelor de spanac...
Iepurele se transeaza in 5 bucati, se spala, se da cu sare si se pune la foc intr-un wok impreuna cu uleiul. Pe deasupra se presara boiaua de ardei iute. Se acopera wok-ul cu un capac si se lasa sa se inabuse carnea. Se lasa sa se prajeasca putin dupa ce scade apa pe care a lasat-o carnea, apoi...
Blat:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se mixeaza ouale impreuna cu sarea, zaharul, esenta de vanilie si uleiul. Se adauga laptele, faina si praful de copt si se omogenizeaza.
Se unge forma de tarta cu ulei si se toarna compozitia pentru blat in ea, apoi se introduce la...
Piept de pui in sos de rosii si usturoi:
Pieptul de pui se taie cubulete, se spala si se da cu sare.
Se pune ulei intr-un wok, se adauga carnea, apoi aceasta se presara cu boiaua de ardei, se adauga 300 ml apa si se lasa sa fiarba, acoperind wok-ul cu un capac, pana cand scade toata...
Faina se amesteca cu untul.
Se adauga praful de copt, cascavalul ras, sarea si smantana si se framanta astfel incat sa se obtina un aluat care sa se poata intinde usor, dar sa nu fie prea moale. Aluatul se pune la frigider pentru 30 de minute.
Dupa aceea, se da drumul la cuptor pentru a se...
Se pun oasele de porc portionate si spalate intr-o oala cu apa, la fiert.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie bucati mari.
Tija de apio se spala si se taie bucati mari.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in...
Umplutura:
Dovleacul se da pe razatoarea mica a robotului de bucatarie, dupa care se caleste impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care o lasa in cratita. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga scortisoara si se amesteca.
Clatite:
Ouale, sarea, zaharul si esenta de...
Glazura de ciocolata:
Frisca lichida impreuna cu ciocolata se pun pe baie de aburi si se amesteca pana cand se topeste toata ciocolata. Se lasa sa se raceasca.
Clatite:
Ouale, sarea, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza pana cand ouale capata culoarea galben deschis. Se adauga...
Umplutura:
Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea mica a robotului de bucatarie.
Intr-un craticior se topeste zaharul, apoi se adauga untul. Dupa ce se formeaza caramelul, se pun merele si se mai tin la foc pana cand scade sucul lasat de acestea. Se lasa sa se raceasca,...
Crema de vanilie:
Se pun oul, zaharul, laptele, esenta de vanilie si amidonul intr-un tuci si se mixeaza pana cand se omogenizeaza compozitia, apoi se adauga untul si se pune tuciul la foc, mestecand continuu in el cu o spatula de silicon, pana cand se ingroasa. Se lasa crema sa se raceasca....
Clatite:
Se mixeaza oul cu sarea, zaharul si esenta de rom pana cand oul devine de culoare galben deschis. Se adauga restul ingredientelor si se omogenizeaza.
Se unge tigaia cu ulei si se sterge cu un servetel, apoi se inginge si se toarna in ea un polonic din aluat. Se lasa la foc moderat...
Blat:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se mixeaza cu un praf de sare, zaharul, zaharul vanilat si mierea. Se adauga, pe rand, laptele si uleiul si se omogenizeaza, apoi faina, grisul, cacaua si praful de copt si se mixeaza....
Se spala carnea si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cand se formeaza spuma, aceasta se indeparteaza. Se adauga ceapa (curatata de foi si spalata), morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel (curatate de coaja si spalate), tija de apio (spalata si taiata in doua), ardeiul kapia (curatat de...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Formele de silicon se ung cu unt si se aseaza intr-o tava.
Se pun ciocolata (rupta bucatele) si untul intr-un ibric la topit pe baie de aburi (intr-un vas cu apa fierbinte, care este pe foc). Dupa ce s-au topit, se ia ibricul de pe baia de aburi...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Pregatirea foilor:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare intr-un castron, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, se mixeaza, apoi se adauga faina si se...
Blat:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si praful de Creme Olé cu ciocolata. Se omogenizeaza, dupa care...
Crenvurstii se taie rondele groase si se calesc putin intr-o tigaie cu untura, dupa care se pun deoparte.
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare.
Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie bucati...
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt.
Morcovul si pastarnacul se curata de coaja si se spala (morcovul se taie felii groase).
Telina se curata de coaja si se spala.
Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie in bucati mari.
Toate aceste legume se pun intr-o oala...
Fasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in 2-3 ape si se pune la fiert. Se lasa sa dea in cateva clocote, apoi se ia de pe foc si se acopera cu un capac.
Carnea se feliaza si se caleste in ulei cu putina sare.
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt.
Ardeiul se...
Tiramisu reţetă originală
Prima data se face cafeaua. Se pun apa si zaharul la fiert si cand da in clocot, se adauga cafeaua, se amesteca si se ia de pe foc, lasandu-se apoi sa se raceasca.
Se mixeaza frisca intr-un castron.
Intr-un alt castron se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Ceapa se curata de foi, se spala, se taie julienne si se pune intr-o tava impreuna cu 4 linguri de ulei.
Codul se spala si se taie in jumatati. Se aseaza in tava si totul se presara cu boia de ardei dulce, sare, busuioc uscat si oregano uscat....
Intr-un castron se mixeaza untul cu zaharul tos, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga esenta de rom, faina, cacaua, praful de copt si un praf de sare si se incorporeaza. Se acopera castronul cu o folie si se pune apoi la frigider pentru cel putin doua ore (eu l-am lasat peste...
Morcovii se curata de coaja, se spala si se pun la fiert.
Cartofii se spala si se pun la fiert.
Castravetii murati se taie rondele, iar gogosarii felii scurte si subtiri.
Maslinelor li se scot samburii, dupa care se feliaza.
Dupa ce s-au fiert, cartofii se curata de coaja, se clatesc...
Prepararea pulpelor de pui:
Pulpelor li se indeparteaza pielea galbena de la capatul osului si, eventual, fulgii. Se spala, se dau cu sare, boia de ardei dulce si scortisoara.
Ceapa se curata de foi si se spala.
Marul si gutuia se curata de coaja si seminte si se spala.
Gutuia,...
Blat:
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana cand se fac spuma, apoi cu 3 linguri de zahar pana cand devin ca o bezea.
Se caramelizeaza 4 linguri de zahar, peste care se pun 6 linguri de apa fierbinte si se mai tin la foc mic, mestecand pana cand se topeste zaharul. Se toarna peste...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Intr-un castron mare se pun vinul, untura, sarea, esenta si putina faina amestecata cu praful de copt. Se incorporeaza faina treptat si se framanta un aluat nelipicios.
Se ung trei tavi cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt. Cu ajutorul...
Intr-un tuciulet se pun galbenusurile si zaharul.
Intr-un castron se pune praful de budinca impreuna cu 4 linguri de lapte si se amesteca bine pana la omogenizare. Se pune compozitia obtinuta in tuciulet, impreuna cu restul de lapte si margarina, taiata bucati.
Se pune tuciuletul la foc mic...
Se mixeaza untul cu zaharul tos, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga faina, un praf de sare, praful de copt, esenta de vanilie si sucul de portocala si se omogenizeaza toata compozitia, framantand un aluat, care, la final, va deveni elastic si nelipicios. Se pune intr-o folie...
Se elimina grasimea de pe capatana, apoi aceasta din urma se spala, se taie in 2-3 bucati mari si se fierbe in apa cu sare intr-o oala sub presiune, circa o ora sau pana cand carnea cade de pe oase.
Daca folositi oala sub presiune, dupa timpul de fierbere, oala se ia de pe foc si se asteapta...
Toata carnea de porc se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a fiert bine de tot se scoate din apa si se lasa sa se raceasca, apoi se taie in bucati mari.
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, apoi se lasa sa se raceasca.
Carnea se da prin masina de tocat prin sita mijlocie, apoi...
Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac
Prazul se spala si se taie rondele. Ciupercile se spala si se taie felii subtiri. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, apoi se adauga prazul, ciupercile si putina sare si se acopera tigaia cu un capac, lasand-o la foc pana cand scade apa lasata de ciuperci. Frunzelor de spanac...
Penne rigate cu iepure, ciuperci si mazare in sos de rosii cu usturoi
Iepurele se transeaza in 5 bucati, se spala, se da cu sare si se pune la foc intr-un wok impreuna cu uleiul. Pe deasupra se presara boiaua de ardei iute. Se acopera wok-ul cu un capac si se lasa sa se inabuse carnea. Se lasa sa se prajeasca putin dupa ce scade apa pe care a lasat-o carnea, apoi...
Tarta cu crema de vanilie si pepene galben
Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se mixeaza ouale impreuna cu sarea, zaharul, esenta de vanilie si uleiul. Se adauga laptele, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se unge forma de tarta cu ulei si se toarna compozitia pentru blat in ea, apoi se introduce la...
Piept de pui in sos de rosii si usturoi servit cu mamaliguta
Piept de pui in sos de rosii si usturoi: Pieptul de pui se taie cubulete, se spala si se da cu sare. Se pune ulei intr-un wok, se adauga carnea, apoi aceasta se presara cu boiaua de ardei, se adauga 300 ml apa si se lasa sa fiarba, acoperind wok-ul cu un capac, pana cand scade toata...
Inimioare cu cascaval
Faina se amesteca cu untul. Se adauga praful de copt, cascavalul ras, sarea si smantana si se framanta astfel incat sa se obtina un aluat care sa se poata intinde usor, dar sa nu fie prea moale. Aluatul se pune la frigider pentru 30 de minute. Dupa aceea, se da drumul la cuptor pentru a se...
Ciorba de porc cu cartofi acrita cu zeama de varza
Se pun oasele de porc portionate si spalate intr-o oala cu apa, la fiert. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie bucati mari. Tija de apio se spala si se taie bucati mari. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in...
Clatite cu umplutura de dovleac placintar
Umplutura: Dovleacul se da pe razatoarea mica a robotului de bucatarie, dupa care se caleste impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care o lasa in cratita. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga scortisoara si se amesteca. Clatite: Ouale, sarea, zaharul si esenta de...
Tort de clatite cu glazura de ciocolata si banane
Glazura de ciocolata: Frisca lichida impreuna cu ciocolata se pun pe baie de aburi si se amesteca pana cand se topeste toata ciocolata. Se lasa sa se raceasca. Clatite: Ouale, sarea, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza pana cand ouale capata culoarea galben deschis. Se adauga...
Clatite cu suc de mere si umplutura de mere caramelizate
Umplutura: Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea mica a robotului de bucatarie. Intr-un craticior se topeste zaharul, apoi se adauga untul. Dupa ce se formeaza caramelul, se pun merele si se mai tin la foc pana cand scade sucul lasat de acestea. Se lasa sa se raceasca,...
Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni
Crema de vanilie: Se pun oul, zaharul, laptele, esenta de vanilie si amidonul intr-un tuci si se mixeaza pana cand se omogenizeaza compozitia, apoi se adauga untul si se pune tuciul la foc, mestecand continuu in el cu o spatula de silicon, pana cand se ingroasa. Se lasa crema sa se raceasca....
Tortulete-inima din clatite cu cacao si crema de ganache
Clatite: Se mixeaza oul cu sarea, zaharul si esenta de rom pana cand oul devine de culoare galben deschis. Se adauga restul ingredientelor si se omogenizeaza. Se unge tigaia cu ulei si se sterge cu un servetel, apoi se inginge si se toarna in ea un polonic din aluat. Se lasa la foc moderat...
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate
Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu un praf de sare, zaharul, zaharul vanilat si mierea. Se adauga, pe rand, laptele si uleiul si se omogenizeaza, apoi faina, grisul, cacaua si praful de copt si se mixeaza....
Ciorba radauteana
Se spala carnea si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cand se formeaza spuma, aceasta se indeparteaza. Se adauga ceapa (curatata de foi si spalata), morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel (curatate de coaja si spalate), tija de apio (spalata si taiata in doua), ardeiul kapia (curatat de...
Lava cake
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Formele de silicon se ung cu unt si se aseaza intr-o tava. Se pun ciocolata (rupta bucatele) si untul intr-un ibric la topit pe baie de aburi (intr-un vas cu apa fierbinte, care este pe foc). Dupa ce s-au topit, se ia ibricul de pe baia de aburi...
Tort Dobos
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Pregatirea foilor: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare intr-un castron, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, se mixeaza, apoi se adauga faina si se...
Prajitura Ole
Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si praful de Creme Olé cu ciocolata. Se omogenizeaza, dupa care...
Crenvursti in sos de rosii cu legume
Crenvurstii se taie rondele groase si se calesc putin intr-o tigaie cu untura, dupa care se pun deoparte. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare. Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie bucati...
Ciorba de cartofi acrita cu zeama de varza
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Morcovul si pastarnacul se curata de coaja si se spala (morcovul se taie felii groase). Telina se curata de coaja si se spala. Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie in bucati mari. Toate aceste legume se pun intr-o oala...
Mancare de fasole cu pastrama de porc afumata
Fasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in 2-3 ape si se pune la fiert. Se lasa sa dea in cateva clocote, apoi se ia de pe foc si se acopera cu un capac. Carnea se feliaza si se caleste in ulei cu putina sare. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Ardeiul se...
Desert Tort Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Prima data se face cafeaua. Se pun apa si zaharul la fiert si cand da in clocot, se adauga cafeaua, se amesteca si se ia de pe foc, lasandu-se apoi sa se raceasca. Se mixeaza frisca intr-un castron. Intr-un alt castron se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa...
Plachie de cod
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ceapa se curata de foi, se spala, se taie julienne si se pune intr-o tava impreuna cu 4 linguri de ulei. Codul se spala si se taie in jumatati. Se aseaza in tava si totul se presara cu boia de ardei dulce, sare, busuioc uscat si oregano uscat....
Fursecuri cu ciocolata
Intr-un castron se mixeaza untul cu zaharul tos, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga esenta de rom, faina, cacaua, praful de copt si un praf de sare si se incorporeaza. Se acopera castronul cu o folie si se pune apoi la frigider pentru cel putin doua ore (eu l-am lasat peste...
Salata orientala cu muraturi
Morcovii se curata de coaja, se spala si se pun la fiert. Cartofii se spala si se pun la fiert. Castravetii murati se taie rondele, iar gogosarii felii scurte si subtiri. Maslinelor li se scot samburii, dupa care se feliaza. Dupa ce s-au fiert, cartofii se curata de coaja, se clatesc...
Pulpe de pui cu piure de cartofi cu aroma de sarbatoare
Prepararea pulpelor de pui: Pulpelor li se indeparteaza pielea galbena de la capatul osului si, eventual, fulgii. Se spala, se dau cu sare, boia de ardei dulce si scortisoara. Ceapa se curata de foi si se spala. Marul si gutuia se curata de coaja si seminte si se spala. Gutuia,...
Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale
Blat: Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana cand se fac spuma, apoi cu 3 linguri de zahar pana cand devin ca o bezea. Se caramelizeaza 4 linguri de zahar, peste care se pun 6 linguri de apa fierbinte si se mai tin la foc mic, mestecand pana cand se topeste zaharul. Se toarna peste...
Fursecuri margarete
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-un castron mare se pun vinul, untura, sarea, esenta si putina faina amestecata cu praful de copt. Se incorporeaza faina treptat si se framanta un aluat nelipicios. Se ung trei tavi cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt. Cu ajutorul...
Faguri cu budinca de capsuni
Intr-un tuciulet se pun galbenusurile si zaharul. Intr-un castron se pune praful de budinca impreuna cu 4 linguri de lapte si se amesteca bine pana la omogenizare. Se pune compozitia obtinuta in tuciulet, impreuna cu restul de lapte si margarina, taiata bucati. Se pune tuciuletul la foc mic...
Fursecuri vanilate cu portocala
Se mixeaza untul cu zaharul tos, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga faina, un praf de sare, praful de copt, esenta de vanilie si sucul de portocala si se omogenizeaza toata compozitia, framantand un aluat, care, la final, va deveni elastic si nelipicios. Se pune intr-o folie...
Toba de porc
Se elimina grasimea de pe capatana, apoi aceasta din urma se spala, se taie in 2-3 bucati mari si se fierbe in apa cu sare intr-o oala sub presiune, circa o ora sau pana cand carnea cade de pe oase. Daca folositi oala sub presiune, dupa timpul de fierbere, oala se ia de pe foc si se asteapta...
Lebar
Toata carnea de porc se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a fiert bine de tot se scoate din apa si se lasa sa se raceasca, apoi se taie in bucati mari. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, apoi se lasa sa se raceasca. Carnea se da prin masina de tocat prin sita mijlocie, apoi...