Daca iepurasul nu era asa grasut, era perfecta mancarea asta.
Iepurele se transeaza in 5 bucati, apoi se spala, se da cu sare si se presara cu boia si se pune la fiert in 300 ml apa, cu boabele de piper, busuiocul, rozmarinul si uleiul. Mai tarziu, se mai adauga circa 1 l de apa pentru a fierbe carnea.
Ceapa se curata de foi si se spala.
Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel se curata de coaja si se spala.
Tija de apio se spala si se taie in 2-3 bucati mari.
Jumatatea de ardei se curata de seminte si se spala.
Toate aceste legume se pun peste carne, dupa ce aceasta a fiert pe jumatate, si se completeaza cu apa, cat sa acopere totul. Se fierb putin, iar intre timp cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cuburi. Se adauga, apoi, si acestia impreuna cu putina sare si se mai completeaza cu apa daca este necesar. Se lasa sa fiarba.
Daca vi se pare ca este prea multa grasime lasata de carnea de iepure, aceasta se poate elimina, alegand-o de pe deasupra mancarii cu o lingura.
Spre final, cand toate au fiert, se adauga rosiile pregatite pentru iarna, putin maghiran si busuioc si o foaie de dafin si se mai fierbe mancarea putin. Se opreste apoi focul si se pun 2-3 fire de patrunjel verde (spalat si tocat).
Puteti zdrobi 2-3 cartofi pentru a face mancarea un pic mai groasa.