Clatite rumenite, cu dragoste pregatite.
Ati mai mancat pana acum clatite cu suc de mere? Va recomand sa le incercati pentru ca au iesit tare pufoase! Daca mai sunt facute si cu dragoste...
Umplutura:
Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea mica a robotului de bucatarie.
Intr-un craticior se topeste zaharul, apoi se adauga untul. Dupa ce se formeaza caramelul, se pun merele si se mai tin la foc pana cand scade sucul lasat de acestea. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu scortisoara.
Clatite:
Ouale, sarea, zaharul si uleiul se mixeaza pana cand ouale capata culoarea galben deschis. Se adauga sucul proaspat de mere, faina si scortisoara si se omogenizeaza. Se unge o tigaie cu ulei, dupa care se sterge cu un servetel si se pune la foc. Dupa ce s-a incins, se toarna un polonic din aluat. Acesta se coace pe ambele parti. Se continua tot asa pana cand se termina aluatul (au rezultat 7 clatite).
Clatitele se servesc umplute cu merele caramelizate.