Am participat la un mic concurs cu aceasta reteta cu aroma de sarbatoare. Gustul nu s-a schimat mult, iar carnea a fost foarte frageda.
Prepararea pulpelor de pui:
Pulpelor li se indeparteaza pielea galbena de la capatul osului si, eventual, fulgii. Se spala, se dau cu sare, boia de ardei dulce si scortisoara.
Ceapa se curata de foi si se spala.
Marul si gutuia se curata de coaja si seminte si se spala.
Gutuia, morcovul, pastarnacul si telina se curata de coaja si se spala.
Ardeiul kapia se curata de seminte si se spala.
Carnea si legumele se pun intr-o tigaie impreuna cu apa si uleiul si se pun la foc, acoperite cu un capac. Dupa ce au fiert, legumele se scot si se arunca, iar carnea se lasa in continuare la foc, fara capac, pana cand capata o crusta (prajita).
Prepararea piureului de cartofi:
Se curata cartofii de coaja, iar marul de coaja si seminte. Se spala, se feliaza si se pun la fiert in apa cu sare si doua linguri de ulei. Cand sunt gata se paseaza si se potriveste piureul de sare.
Pulpele si piureul se pot servi cu gogosar murat.