Pentru ca am vazut ca au avut succes aripioarele pe care le-am adus la Picnicul Bucatarasilor, am zis sa-mi fac inaugurarea cu aceasta reteta.
Mai intai curatam de eventualele impuritati aripioarele, apoi le spalam si le punem intr-o oala, acoperim cu apa, adaugam delikat si lasam sa fiarba cca 20 minute. Scoatem aripioarele le lasam sa se raceasca un pic, le punem pe un servet sa se absoarba toata apa in care au fiert.
Separat batem bine ouale cu sare si piper. Cu un facalet maruntim fulgii de porumb, nu foarte mult, apoi tavalim aripioarele prin faina, le trecem prin ou si prin fulgii de porumb maruntiti. Atentie! nu puneti in castron toti fulgii deodata ca se umezesc si nu se mai prind de aripioare. Incingem uleiul intr-un tuciulet incapator, cand s-a incins uleiul punem la prajit aripioarele, se intorc de pe o parte pe alta; cand sunt rumene, se scot pe un servet care sa absoarba surplusul de ulei.
Sa aveti pofta !