Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac

de Andra_Constantinescu in Penne, 9 Mar 2016 | 6476 vizualizari

 

Initial am vazut intr-o carte niste retete asemanatoare, apoi am vazut si la Rita reteta aceasta si am zis sa incerc si eu. Desigur, difera unele lucruri, dar a iesit ceva tare bun, ca sa nu mai zic ce repede am pregatit totul.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 linguri de ulei de masline;
  • 100 g praz;
  • 120 g ciuperci champignon;
  • sare;
  • 200 ml smantana pentru gatit;
  • 100 ml apa;
  • 30 g frunze de spanac;
  • 1/3 lingurita de nucsoara;
  • putin piper negru macinat;
  • 150 g penne rigate + sare + apa pentru fierberea acestora (1 - 1,5 l).
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac:

Prazul se spala si se taie rondele.

Ciupercile se spala si se taie felii subtiri.

Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, apoi se adauga prazul, ciupercile si putina sare si se acopera tigaia cu un capac, lasand-o la foc pana cand scade apa lasata de ciuperci. 

Frunzelor de spanac li se indeparteaza nervura groasa, apoi se spala si se rup.

Peste praz si ciuperci se adauga smantana pentru gatit, apa, spanacul, nucsoara si piperul si se amesteca, apoi se lasa in continuare la foc, fara a mai pune capacul tigaii, pana cand scade apa.

Pennele se fierb in apa clocotita cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurg si se clatesc sub jet de apa calda, apoi se servesc impreuna cu sosul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

ieri la 14:04

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

pe 12.11 la 10:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]