Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am mancat pana acum. Blatul moale, ciocolatos, in combinatie cu crema de vanilie si glazura de ciocolata imbie papilele gustative.
Reteta o am de la o prietena de-a mamei.
Blat:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si praful de Creme Olé cu ciocolata. Se omogenizeaza, dupa care compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Se lasa apoi sa se raceasca.
Crema:
Se pun toate ingredientele intr-un castron si se mixeaza.
Glazura de ciocolata:
Se pune o cratita cu apa la foc si cand da in clocote se pune in ea un ibric in care sunt toate ingredientele pentru glazura. Se lasa sa se topeasca, mestecand din cand in cand cu o lingura.
Asamblare:
Peste blatul racit se intinde crema, dupa care se toarna glazura calda.