Puteti sa folositi ce reteta de clatite va place, eu am folosit reteta mea preferata pe care am folosit-o si aici , si cu care nu dau gres niciodata (aproape niciodata, ca sa sune mai realist).
Incepem cu clatitele care se pregatesc foooarte usor, dar cert este ca ne tin o bucata buna...
Pregatim salata de conopida pentru inceput. Desfacem conopida buchetele si o punem la fiert in apa cu sare pentru 20 de minute.O scurgem de apa si o lasam la stors pentru cateva minute.
Pregatim maioneza dintr-un galbenus o lingurita de mustar si ulei dupa plac. Mie mi-a iesit o cantitate...
Dulcele de leche se obtine din lapte condensat indulcit, iar eu il prepar dupa metoda foarte bine explicata aici de Florin. Din cantitatea rezultata opriti 100 de grame pentru rulada, cu restul puteti sa va faceti de cap :P
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem...
Somonul il spalam bine, il curatam de solzi daca e cazul, apoi il condimetam cu sare, piper si oregano dupa gust. Incingem o tigaie grill sau pornim gratarul electric...sau chiar o tigaie teflonata - fiecare cu ce are - o ungem putin cu ulei, si punem somonul in tigaie. Il prajim pe ambele parti,...
Hmm, cu ce incepem? Cu caramelul as zice eu. Punem intr-o tigaie teflonata (un wok ar fi ideal, dar merge si una normala) zaharul si cele 4 linguri de apa, lasam la foc mediu pana incepe sa fiarba si amestecam de cateva ori cu lingura de lemn., Cand incepe sa fiarba dam focul o idee mai mare,...
Conopida se spala si se desface in buchetele mai mici, se pune la fiert in apa cu sare pentru 15 minute. Cand e gata fiarta, o scurgem si o lasam la racorit.
Ungem bine cu unt 4 vase de ceramica, mai micute, sau unul mai mare. Tapetam baza cu pesmet. Separam galbenusurile de albusuri....
Stiti care e partea cea mai grea la prajitura asta? Asteptarea...dada, pentru ca se face foarte usor, nu necesita foarte mult timp de coacere, dar in schimb trebuie lasata la racit la temperatura camerei pentru cel putin 3 ore. Daca o taiati mai repede o sa aiba un aspect mai dens, mai umed (desi...
Aluatul il puteti face manual sau la masina de paine. Eu am ales sa-l fac manual ca sa ajustez compozitia dupa cum 'simt' eu ca e bine. Voi sa-l faceti cum va este mai comod si mai la indemana;)
Faina o cernem intr-un castron mare. Apa o punem la incalzit, apoi adaugam zaharul si drojdia...
Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema, apoi se adauga ouale pe rand mixand bine dupa fiecare. Separat amestecam faina cu nuca de cocos, sarea si praful de copt ajutandu-ne de un tel. Perele le spalam bine si le taiem cubulete, fara sa le curatam de coaja.
In compozitia de...
Am folosit aluatul frantuzesc ramas de la somonul in crusta ,ceea ce mi-a ramas dintr-o portie de aluat facut in casa, dar se poate folosi si foietaj gata cumparat, sau facut in casa dupa tehnica pe care o stie fiecare.
Punem la fiert morcovii si brocolli in apa cu sare, fierbem pentru...
Stiu ca v-ati mirat vazand pe lista de ingrediente caimacul (spuma laptelui dupa fierbere), dar va spun eu ca asa bine inlocuieste untul, ca abia se simte diferenta ;) Am folosit caimac, tocmai in ideea de a reduce cantitatea de unt, care cu cat mai putin, cu atat mai bine,. Stiu ca si...
Incepem cu baza. Alunele le macinam fin, adaugam faina, zaharul si sarea si amestecam. In mijloc facem o adancitura si punem untul taiat cubulete si oul si incepem sa framantam. Trebuie sa obtinem un aluat omogen si nelipicios. Dupa caz mai adaugam faina daca este prea moale, sau putin lapte daca...
Pentru baza macinam fin nuca, adaugam biscuitii si-i mai lasma putin la robot, pana cand sunt bine maruntiti.
Adaugam, scortisoara si untul topit si omogenizam. Daca mai este nevoie se mai pot adauga 1-2 linguri de lapte. Tapetam fundul unei tavi cu diametrul de 26 centimetri cu amestecul de...
Este o rulada ce se face usor, iar cu reteta nu ma pot lauda ca-mi apartine, pentru ca am preluat-o de la mama mea. Asadar ne apucam de treaba cu ingredientele la temperatura camerei.
Untul il punem la topit intr-o cratita cu fundul gros. Adaugam cele 3 linguri de faina si amestecam bine sa...
Procedeul e simpu, din nou :). Incalzim putin laptele pe foc mic, dizolvam zaharul si drojdia, apoi il lasam sa se odihneasca 10 minute.
Faina o cernem iar in milocul ei facem o gropita. Ouale le batem usor cu fruculita apoi adaugam smantana - aveti grija sa folositi ingrediente la temperatura...
Avem nevoie de 3 tigai/oale/tavi sau ce-or mai fi, important e sa fie 3 la numar. Una in care sa fierbem pastele - si aici ma refer la oala - una aka tigaie in care sa facem sosul si o tava pentru copt ardeii.
Incepem cu pastele, pe care le fierbem, cam 10 minute zic eu, intr-o...
Daa, stiu ca pare o treaba lunga aici, dar cred ca e doar o falsa impresie, l-am facut seara si mai era loc pentru inca o tura :P Incepem cu blatul , simplu de tot aka pandispan clasic, si facem asa:
- incingem cuptorul la 170 de grade,
- pregatim o tava cu diametrul de 14cm, o ungem...
Eu am primit puiul gata taiat si curatat..thank God!!! Ca mare era distractia daca ma lasau pe mine sa jumulesc puiul (lucru ce inca nu l-am facut niciodata) si apoi sa stau si cu el deasupra focului sa-i ard si ultimele varfuri de pene :)) Dar nu, n-am trecut prin asa ceva...l-am primit curatat...
Modul de prepararea este unul clasic, si trebuie sa incepem cu untul (moale neaparat) si cu zaharul. Am folosit zahar pudra de data aceasta ca sa-mi fac viata mai usoara, si sa reduc timpul de mixare a zaharului cu untul. Bun, dupa ce am mixat untul cu zaharul adaugam galbenusurile cate unul pe...
Pentru aluat , punem 100 ml lapte la incalzit impreuna cu zaharul. Nu-l incalzim foarte tare, trebuie sa fie doar caldut. Adaugam drojdia si o lasam sa se odihneasca pentru 10 minute.
Faina o cernem impreuna cu sarea, iar in mijlocul ei facem o adancitura, unde adaugam laptele, apa calduta si...
Quiche-ul se face in mod normal cu altfel de aluat, dar am zis ca nu se supara nimeni daca eu ma folosesc de ce am prin casa, asa ca am decongelat foile si am trecut la treaba. Daca faceti aluat de quiche atunci meritati laudele mele, dar oricum ati proceda iata ce trebuie sa facem pe urma....
Tortul acesta l-am facut pe parcursul a doua zile, nu pentru ca am avut chiar atat de mult de lucru la el, ci pentru ca era necesar sa astept ca unele 'componente' ale lui sa ajunga la o temperatura optima pentru utilizare.
Prima data am facut blatul:
- ouale (la temperatura camerei)...
E o nebunie de arome, combinate asa la intamplare, dar care nu se putea sa fie mai buna de atat. Si nici nu se face greu deloc, cativa pasi de executat si gata!
Asadar, desfacem cu grija cutia de lapte de cocos, ca fara ea nu se poate face inghetata asta. Daca e metalica, atunci aveti grija...
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Adaugam ouale, cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare. Adaugam si esenta de vanilie si mixam pana la incorporare.
Separat cernem faina cu sarea si bicarbonatul. In compozitia de oua si unt adaugam...
Nu a fost o reteta usor de facut, dar stiti de ce? Pentru ca m-am straduit sa fac aluatul frantuzesc acasa. Nu voi vorbi acum despre el pentru ca s-ar lungi foooarte mult postarea dar imi voi face timp de el cu alta ocazie. Asta cu siguranta, pentru ca e mult mai sanatos decat cel din comert!...
Sa zic ca eu am cules murele nu ar avea rost, pentru ca asta e, dar trebuie sa recunosc ca anul acesta nu mi-am facut timp pentru asta. In schimb le-am luat de la piata, doar m-au fermecat pe loc cand le-am vazut. Cum am ajuns acasa deja stiam ce o sa fac cu o parte din ele, adica partea ce...
Nimic greu la prajitura asta, poate parea mai complicata pentru ca sunt mai multi pasi in procesul de 'facere', dar nu e de speriat.
Pentru blat ar fi bine ca ingredientele sa fie la temperatura camerei. Se lucreaza mult mai usor asa, si sansele de a avea surprize neplacute sunt mici....
Dovleceii ii spalam si-i oparim timp de 10 minute in apa clocotita cu sare, timp suficient pentru a se inmuia. Ii scoatem din apa, lasam la racit apoi ii taiem pe lungime in felii potrivti de subtiri.
Trecem repede la umplutura. Branza de vaci o sfarmam cu furculita, impreuna cu telemeaua....
Ingredientele sunt pentru o forma de chec de 8.5/17.5cm
Procedeul de 'facere' al acestui chec este unul simplu, clasic, fara pasi care sa iasa din tipar.
Pregatim o tava de chec mai mica, de dimensiuni 8.5/17.5 cm, o ungem cu unt si tapetam cu faina, sau folosim bine cunoscuta hartie de...
Topim untul cu smantana pe foc, si adaugam zaharul. Amestecam pana cand zaharul si untul sunt complet topite. Lasam putin la racorit cat timp ne ocupam de restul ingredientelor.
Foile de napolitana le sfraraman bine, ori la robot ori cu sucitorul. Punem peste ele laptele praf, nuca de cocos si...
Clatite cu urda si crema de whisky
Puteti sa folositi ce reteta de clatite va place, eu am folosit reteta mea preferata pe care am folosit-o si aici , si cu care nu dau gres niciodata (aproape niciodata, ca sa sune mai realist). Incepem cu clatitele care se pregatesc foooarte usor, dar cert este ca ne tin o bucata buna...
Bruschete cu salata de conopida
Pregatim salata de conopida pentru inceput. Desfacem conopida buchetele si o punem la fiert in apa cu sare pentru 20 de minute.O scurgem de apa si o lasam la stors pentru cateva minute. Pregatim maioneza dintr-un galbenus o lingurita de mustar si ulei dupa plac. Mie mi-a iesit o cantitate...
Rulada cu dulche de leche si nuci
Dulcele de leche se obtine din lapte condensat indulcit, iar eu il prepar dupa metoda foarte bine explicata aici de Florin. Din cantitatea rezultata opriti 100 de grame pentru rulada, cu restul puteti sa va faceti de cap :P Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem...
Somon la gratar cu piure de brocolli si cartofi
Somonul il spalam bine, il curatam de solzi daca e cazul, apoi il condimetam cu sare, piper si oregano dupa gust. Incingem o tigaie grill sau pornim gratarul electric...sau chiar o tigaie teflonata - fiecare cu ce are - o ungem putin cu ulei, si punem somonul in tigaie. Il prajim pe ambele parti,...
Triple Chocolate Toffifee Cheesecake
Hmm, cu ce incepem? Cu caramelul as zice eu. Punem intr-o tigaie teflonata (un wok ar fi ideal, dar merge si una normala) zaharul si cele 4 linguri de apa, lasam la foc mediu pana incepe sa fiarba si amestecam de cateva ori cu lingura de lemn., Cand incepe sa fiarba dam focul o idee mai mare,...
Souffle de conopida
Conopida se spala si se desface in buchetele mai mici, se pune la fiert in apa cu sare pentru 15 minute. Cand e gata fiarta, o scurgem si o lasam la racorit. Ungem bine cu unt 4 vase de ceramica, mai micute, sau unul mai mare. Tapetam baza cu pesmet. Separam galbenusurile de albusuri....
Peanut caramel brownies
Stiti care e partea cea mai grea la prajitura asta? Asteptarea...dada, pentru ca se face foarte usor, nu necesita foarte mult timp de coacere, dar in schimb trebuie lasata la racit la temperatura camerei pentru cel putin 3 ore. Daca o taiati mai repede o sa aiba un aspect mai dens, mai umed (desi...
Paine impletita cu branza, gogosar si verdeturi
Aluatul il puteti face manual sau la masina de paine. Eu am ales sa-l fac manual ca sa ajustez compozitia dupa cum 'simt' eu ca e bine. Voi sa-l faceti cum va este mai comod si mai la indemana;) Faina o cernem intr-un castron mare. Apa o punem la incalzit, apoi adaugam zaharul si drojdia...
Coconut Pear Cupcakes
Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema, apoi se adauga ouale pe rand mixand bine dupa fiecare. Separat amestecam faina cu nuca de cocos, sarea si praful de copt ajutandu-ne de un tel. Perele le spalam bine si le taiem cubulete, fara sa le curatam de coaja. In compozitia de...
Individual Chicken Pies
Am folosit aluatul frantuzesc ramas de la somonul in crusta ,ceea ce mi-a ramas dintr-o portie de aluat facut in casa, dar se poate folosi si foietaj gata cumparat, sau facut in casa dupa tehnica pe care o stie fiecare. Punem la fiert morcovii si brocolli in apa cu sare, fierbem pentru...
Prajitura cu prune, nuci si aroma de lamaie
Stiu ca v-ati mirat vazand pe lista de ingrediente caimacul (spuma laptelui dupa fierbere), dar va spun eu ca asa bine inlocuieste untul, ca abia se simte diferenta ;) Am folosit caimac, tocmai in ideea de a reduce cantitatea de unt, care cu cat mai putin, cu atat mai bine,. Stiu ca si...
Tarta cu piersici si crema de branza
Incepem cu baza. Alunele le macinam fin, adaugam faina, zaharul si sarea si amestecam. In mijloc facem o adancitura si punem untul taiat cubulete si oul si incepem sa framantam. Trebuie sa obtinem un aluat omogen si nelipicios. Dupa caz mai adaugam faina daca este prea moale, sau putin lapte daca...
Cheesecake cu levantica
Pentru baza macinam fin nuca, adaugam biscuitii si-i mai lasma putin la robot, pana cand sunt bine maruntiti. Adaugam, scortisoara si untul topit si omogenizam. Daca mai este nevoie se mai pot adauga 1-2 linguri de lapte. Tapetam fundul unei tavi cu diametrul de 26 centimetri cu amestecul de...
Rulada de cascaval
Este o rulada ce se face usor, iar cu reteta nu ma pot lauda ca-mi apartine, pentru ca am preluat-o de la mama mea. Asadar ne apucam de treaba cu ingredientele la temperatura camerei. Untul il punem la topit intr-o cratita cu fundul gros. Adaugam cele 3 linguri de faina si amestecam bine sa...
Spirale cu nuca si cacao muuuulta!!
Procedeul e simpu, din nou :). Incalzim putin laptele pe foc mic, dizolvam zaharul si drojdia, apoi il lasam sa se odihneasca 10 minute. Faina o cernem iar in milocul ei facem o gropita. Ouale le batem usor cu fruculita apoi adaugam smantana - aveti grija sa folositi ingrediente la temperatura...
Tagliatelle cu sos alb si ardei copti
Avem nevoie de 3 tigai/oale/tavi sau ce-or mai fi, important e sa fie 3 la numar. Una in care sa fierbem pastele - si aici ma refer la oala - una aka tigaie in care sa facem sosul si o tava pentru copt ardeii. Incepem cu pastele, pe care le fierbem, cam 10 minute zic eu, intr-o...
Tort cu mousse de fructe de padure si caramel
Daa, stiu ca pare o treaba lunga aici, dar cred ca e doar o falsa impresie, l-am facut seara si mai era loc pentru inca o tura :P Incepem cu blatul , simplu de tot aka pandispan clasic, si facem asa: - incingem cuptorul la 170 de grade, - pregatim o tava cu diametrul de 14cm, o ungem...
Pui aromat la cuptor cu cimbru si busuioc
Eu am primit puiul gata taiat si curatat..thank God!!! Ca mare era distractia daca ma lasau pe mine sa jumulesc puiul (lucru ce inca nu l-am facut niciodata) si apoi sa stau si cu el deasupra focului sa-i ard si ultimele varfuri de pene :)) Dar nu, n-am trecut prin asa ceva...l-am primit curatat...
Prajitura marmorata cu prune si crema de branza
Modul de prepararea este unul clasic, si trebuie sa incepem cu untul (moale neaparat) si cu zaharul. Am folosit zahar pudra de data aceasta ca sa-mi fac viata mai usoara, si sa reduc timpul de mixare a zaharului cu untul. Bun, dupa ce am mixat untul cu zaharul adaugam galbenusurile cate unul pe...
Placinte cu branza si marar - amintiri din copilaria mea
Pentru aluat , punem 100 ml lapte la incalzit impreuna cu zaharul. Nu-l incalzim foarte tare, trebuie sa fie doar caldut. Adaugam drojdia si o lasam sa se odihneasca pentru 10 minute. Faina o cernem impreuna cu sarea, iar in mijlocul ei facem o adancitura, unde adaugam laptele, apa calduta si...
Quiche cu conopida
Quiche-ul se face in mod normal cu altfel de aluat, dar am zis ca nu se supara nimeni daca eu ma folosesc de ce am prin casa, asa ca am decongelat foile si am trecut la treaba. Daca faceti aluat de quiche atunci meritati laudele mele, dar oricum ati proceda iata ce trebuie sa facem pe urma....
Tort cu mousse de iaurt si struguri
Tortul acesta l-am facut pe parcursul a doua zile, nu pentru ca am avut chiar atat de mult de lucru la el, ci pentru ca era necesar sa astept ca unele 'componente' ale lui sa ajunga la o temperatura optima pentru utilizare. Prima data am facut blatul: - ouale (la temperatura camerei)...
Inghetata de vanilie cu cocos si merisoare
E o nebunie de arome, combinate asa la intamplare, dar care nu se putea sa fie mai buna de atat. Si nici nu se face greu deloc, cativa pasi de executat si gata! Asadar, desfacem cu grija cutia de lapte de cocos, ca fara ea nu se poate face inghetata asta. Daca e metalica, atunci aveti grija...
Biscuiti cu merisoare si fulgi de migdale
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Adaugam ouale, cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare. Adaugam si esenta de vanilie si mixam pana la incorporare. Separat cernem faina cu sarea si bicarbonatul. In compozitia de oua si unt adaugam...
Somon in crusta cu sos de ardei
Nu a fost o reteta usor de facut, dar stiti de ce? Pentru ca m-am straduit sa fac aluatul frantuzesc acasa. Nu voi vorbi acum despre el pentru ca s-ar lungi foooarte mult postarea dar imi voi face timp de el cu alta ocazie. Asta cu siguranta, pentru ca e mult mai sanatos decat cel din comert!...
Blackberry cheesecake
Sa zic ca eu am cules murele nu ar avea rost, pentru ca asta e, dar trebuie sa recunosc ca anul acesta nu mi-am facut timp pentru asta. In schimb le-am luat de la piata, doar m-au fermecat pe loc cand le-am vazut. Cum am ajuns acasa deja stiam ce o sa fac cu o parte din ele, adica partea ce...
Prajitura cu ciocolata alba si nuci caramelizate
Nimic greu la prajitura asta, poate parea mai complicata pentru ca sunt mai multi pasi in procesul de 'facere', dar nu e de speriat. Pentru blat ar fi bine ca ingredientele sa fie la temperatura camerei. Se lucreaza mult mai usor asa, si sansele de a avea surprize neplacute sunt mici....
Rulouri de dovlecei cu branza si pui
Dovleceii ii spalam si-i oparim timp de 10 minute in apa clocotita cu sare, timp suficient pentru a se inmuia. Ii scoatem din apa, lasam la racit apoi ii taiem pe lungime in felii potrivti de subtiri. Trecem repede la umplutura. Branza de vaci o sfarmam cu furculita, impreuna cu telemeaua....
Chec cu afine si merisoare
Ingredientele sunt pentru o forma de chec de 8.5/17.5cm Procedeul de 'facere' al acestui chec este unul simplu, clasic, fara pasi care sa iasa din tipar. Pregatim o tava de chec mai mica, de dimensiuni 8.5/17.5 cm, o ungem cu unt si tapetam cu faina, sau folosim bine cunoscuta hartie de...
Bomboane Raffaello
Topim untul cu smantana pe foc, si adaugam zaharul. Amestecam pana cand zaharul si untul sunt complet topite. Lasam putin la racorit cat timp ne ocupam de restul ingredientelor. Foile de napolitana le sfraraman bine, ori la robot ori cu sucitorul. Punem peste ele laptele praf, nuca de cocos si...