Cui nu-i plac bruschetele? Daca nu ati incercat pana acum, aceasta reteta este foarte la indemana, pentru ca nu necesita ingrediente greu de gasit, si nici o tehnica complexa. Eu m-am gandit sa fac aceste bruschete abia dupa ce am facut salata de conopida, asa ca nu se stie ce idei va vor veni voua dupa ce faceti salata.
Pregatim salata de conopida pentru inceput. Desfacem conopida buchetele si o punem la fiert in apa cu sare pentru 20 de minute.O scurgem de apa si o lasam la stors pentru cateva minute.
Pregatim maioneza dintr-un galbenus o lingurita de mustar si ulei dupa plac. Mie mi-a iesit o cantitate mai mare de maioneza dar am folosit doar 2 linguri. Usturoiul il tocam marunt, sau il presam. Ceapa la randul ei o tocam marunt.
Conopida scursa o zdrobim bine-bine cu ajutorul furculitei, adaugam maioneza, smantana, usturoiul si ceapa si amestecam bine. Punem sare si piper dupa gust.
Pentru bruschetele...eu am folosit paine de casa, dar buna trebuie sa fie si cea cumparata, ideal ar fi chiar o bagheta. Eu n-am avut bagheta, painea mea a fost facuta la masina de paine, asa ca am taiat feliile in doua. Le-am pus la cuptorul preincalzit la foc mediu (180 grade) si le-am rumenit bine.
Dupa ce am terminat partea cu painea, punem cate un strop de ulei de masline pe fiecare felie de paine, frecam cu usturoi (daca nu va place usturoiul puteti sa renutati la partea asta) si presaram putin oregano proaspat taiat fin, sau uscat. Deasupra punem cate o lingura de salata de conopida, ornam cu rosii taiate cubulete si funzulite de busuioc.
Un aperitiv simplu si excelent, sa aveti pofta!!