Recunosc ca nu prea fac deserturi cu pere, desi ca fructe imi plac fff mult. Pentru mine situatia este in felul urmator, cu cat imi place mai mult un fruct, cu atat mai putin il folosesc in deserturi, si asta pentru ca imi place sa-l consum in starea lui naturala, sa ma bucur din plin de el, fara nicio modificare sau combinatie etc. Binenteles orice regula are si o exceptie, si anume capsunele, care le consum cu placere oricum ;)
Reteta asta s-a nascut din dorinta de a face ceva cu pere, pentru ca am vazut ca duc lipsa, daaa...exact asa! Si din dorinta de a experimenta ceva nou, ca doar de asta m-am apucat de bucatarit si bloggerit :P
Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema, apoi se adauga ouale pe rand mixand bine dupa fiecare. Separat amestecam faina cu nuca de cocos, sarea si praful de copt ajutandu-ne de un tel. Perele le spalam bine si le taiem cubulete, fara sa le curatam de coaja.
In compozitia de oua si unt adaugam amestecul de 'prafuri' si iaurtul, alternativ, si mixam bine dupa fiecare adaugare ca sa nu ramana cocoloase. La sfarsit punem si esenta de rom.
Cuptorul il incalzim la 190 de grade, nici mai mult nici mai putin. Pregatim tava pentru cupcakes cu hartiute speciale de copt. Punem compozitia in forme, apoi infingem bucatile de pere atat cat sa fie acoperite de aluat.
Dam la cuptor pentru 18-20 de minute, timp suficient pt a fi bine coapte. Le scoatem pe un gratar si le lasam la racit.
Pentru decor mixam bine frisca rece timp de un minut, adaugam zaharul vanilat si continuam mixarea pana capata consistenta dorita. Atentie, sa nu mixati prea mult pentru ca exista riscul sa se taie frisca, si asta clar nu va doriti.
Cand sunt reci, decoram fiecare cupcake cu frisca si cate un mot de para in varf :P Au fost tare delcioase si delicate, perele fac casa buna cu nuca de cocos si esenta de rom. Am pastrat cateva si pentru voi.
Enjoy!