Cred ca toata lumea stie cum sunt bomboanele rafaello, probabil multi dintre voi ati si incercat sa le faceti acasa, deci nu aduc o reteta nemaiauzita :P Insa un lucru e sigur, azi vin cu varianta mea, care a iesit asa la a 3-a incercare de genul, si care e cea mai buna dintre toate cate le-am incercat/mancat. Puteti sa o testati daca nu ma credeti :P
Ce-mi place mie la reteta asta, dar cred ca deja v-ati prins, e ca se face fffff usor :P Trebuie doar amestecate toate si gata.
Topim untul cu smantana pe foc, si adaugam zaharul. Amestecam pana cand zaharul si untul sunt complet topite. Lasam putin la racorit cat timp ne ocupam de restul ingredientelor.
Foile de napolitana le sfraraman bine, ori la robot ori cu sucitorul. Punem peste ele laptele praf, nuca de cocos si amestecam. Adaugam utul si transformam totul intr-o pasta. Daca e prea tare se mai poate pune smantana.
Formam bilute uniforme pe cat posibil, iar in mijlocul fiecareia punem o aluna de padure. Operatiunea asta a durat cel mai mult, dar nu va descurajati pentru ca e distractiva pana la urma, daca privim partea plina a paharului - e ca si cum ati modela plastilina :P
Tavalim biluta prin nuca de cocos, si dam la rece pentru cel putin 2 ore. Mie mi-au iesit 57 de bucati, din care abia am reusit sa gust una., deci urmeaza curand o noua portie.
Vai ce scurta am fost azi! Dar nu asta conteaza, ci faptul ca va las in compania unor bomboane delicioase: Rafaello
Pofta buna!