Inghetata de vanilie cu cocos si merisoare

de Poliana in Dulciuri, 3 Sep 2012 | 4868 vizualizari

 

Pentru azi, si pentru zilele de caldura care au mai ramas (si sper eu sa nu fie putine) vin cu o reteta grozava de inghetata, ce merita incercata...pe cuvant!!! :))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 400 ml lapte de cocos
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr de zahar
  • 2 linguri crema de whisky
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 150 gr iaurt gras
  • Dulceata de merisoare
  • 100 gr merisoare
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita amidon
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie cu cocos si merisoare:

E o nebunie de arome, combinate asa la intamplare, dar care nu se putea sa fie mai buna de atat. Si nici nu se face greu deloc, cativa pasi de executat si gata!

Asadar, desfacem cu grija cutia de lapte de cocos, ca fara ea nu se poate face inghetata asta. Daca e metalica, atunci aveti grija sa nu va taiati, ca sa nu cumva sa dati vina pe inghetata apoi :P

Turnam laptele de cocos intr-o cratita pe foc, il incalzim bine apoi il turnam treptat peste galbenusurile frecate spuma cu zaharul. Punem compozitia pe foc mic si o lasam pana incepe sa capete consistenta. Nu va imaginati ca o se se faca o crema din treaba asta, ca nu are cum, dar se va lega putin. Luam de pe foc, adaugam crema de whisky si esenta de vanilie si lasam la racit.

Iaurtul il incorporam usor in crema de lapte cu oua, apoi adaugam si frisca mixata bine cu 1 lingurita de zahar vanilat. Turnam compozitia intr-un recipient si o dam la congelator. Daca aveti masina de inghetata, stiti voi cum sa procedati, altfel va trebui sa munciti un strop mai mult.

Din jumate, in jumate de ora amestecam in compozitia de la congelator, pentru a sparge acele de gheata. Dupa 2 ore nu mai trebuie sa facem nimic, decat sa asteptam sa inghete complet :P. La ultima amestecare adaugam si dulceata de merisoare in valuri.

Pentru dulceata, punem merisoarele, apa si zaharul intr-un vas pe foc si lasam sa fiarba aproxmativ 10 minute pana se leaga siropul. In timp ce fierbe zdrobim merisoarele cu o furculita, pe masura ce se inmoaie. La sfarsit adaugam amidonul si mai fierbem 2-3 minute pana se ingroasa. Lasam la racit apoi executam treaba cu ingobarea in inghetata.

Mai trebuie sa spun ca o servim cu pofta?? Pentru voi am pastrat o portie generoasa!
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie cu cocos si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

diaconta 1

05.09.2012, 13:27

eu vreau direct inghetata nu numai reteta

Poliana 1

05.09.2012, 16:19

Lilik, multumesc
Adriana, multumesc

Poliana 1

05.09.2012, 16:19

Dia, bine...incercam sa facem cum vrei tu

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Inghetata asortata – vanilie, ciocolata, fructe