Inspirata de mancarica Ancutei si mai ales de legumele proaspete din gradina bunicii, am incropit repede o mancare simpla si extraordinar de gustoasa! mancata rece, cu paine crocanta, e un deliciu! Iar calda, am mancat-o cu mamaliguta, super buna!
Legumele se spala sub jet de apa rece. Vinetele se taie in cuburi mai mari cu tot cu coaja si se presara sare peste ele. Le lasam asa pana pregatim celelalte legume.
Ceapa se taie solzisori, ardeiul gras cuburi maricele si dovlecelul curatat de coaja la fel. Intr-o craticioara incapatoare se pun cateva linguri cu ulei si se inabusesc ceapa, ardeiul si dovlecelul, adaugandu-se din cand in cand cate putina apa.
Intre timp, rosiile se curata de piele si cotoare si se taie cuburi maricele. Se adauga la mancare foile de dafin si condimentele dupa gust. Vinetele se clatesc de mai multe ori cu apa rece si se scurg bine, apoi se pun in oala impreuna cu rosiile. Se lasa la fiert cu capac, la foc potrivit, 20 de minute.
La sfarsit se poate presara verdeata proaspata, tocata marunt, eu insa am ramas fara :((
Se serveste cu mamaliguta si un ardei iute. Pofta buna!
1
Ardeiul iute se poate adauga in mancare, taiat marunt. Eu nu l-am pus pentru ca mai gusta piticii :)