Mancarica de vara cu mamaliguta

de Oana in Mancaruri de post, 13 Aug 2009 | 24295 vizualizari

 

Inspirata de mancarica Ancutei si mai ales de legumele proaspete din gradina bunicii, am incropit repede o mancare simpla si extraordinar de gustoasa! mancata rece, cu paine crocanta, e un deliciu! Iar calda, am mancat-o cu mamaliguta, super buna!

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete micute
  • 3 ardei grasi
  • 3 rosii mari si coapte bine
  • un dovlecel
  • o ceapa mare rosie
  • cativa catei de usturoi
  • frunze de dafin
  • sare, piper, cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de vara cu mamaliguta:

Legumele se spala sub jet de apa rece. Vinetele se taie in cuburi mai mari cu tot cu coaja si se presara sare peste ele. Le lasam asa pana pregatim celelalte legume.

Ceapa se taie solzisori, ardeiul gras cuburi maricele si dovlecelul curatat de coaja la fel. Intr-o craticioara incapatoare se pun cateva linguri cu ulei si se inabusesc ceapa, ardeiul si dovlecelul, adaugandu-se din cand in cand cate putina apa.

Intre timp, rosiile se curata de piele si cotoare si se taie cuburi maricele. Se adauga la mancare foile de dafin si condimentele dupa gust. Vinetele se clatesc de mai multe ori cu apa rece si se scurg bine, apoi se pun in oala impreuna cu rosiile. Se lasa la fiert cu capac, la foc potrivit, 20 de minute.

La sfarsit se poate presara verdeata proaspata, tocata marunt, eu insa am ramas fara :((

Se serveste cu mamaliguta si un ardei iute. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ardeiul iute se poate adauga in mancare, taiat marunt. Eu nu l-am pus pentru ca mai gusta piticii :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de vara cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole de post