Spanakopita

de Oana in Aperitive / Garnituri, 12 Noi 2011 | 10126 vizualizari

 

Placinta cu spanac, ca la mama ei acasa :) Absolut delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 g spanac proaspat
  • 200 g branza feta
  • 4 fire de ceapa verde
  • 2 linguri cu patrunjel proaspat tocat
  • 2 oua
  • nucsoara rasa
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 g unt topit
  • jumatate pachet de foi de placinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanakopita:

Se spala spanacul si opareste 30 de secunde in apa fiarta cu sare, se scoate in apa rece si le lasa apoi la scurs.

Intr-o tigaie incapatoare se pune uleiul de masline, apoi se adauga ceapa verde tocata rondele si se lasa 1 minut la inmuiat. Se adauga apoi spanacul si se mai lasa 2 minute pe foc. Se lasa la racit. Se zdrobeste branza feta (am rupt-o cu mana) si se adauga in spanac. Se bat apoi ouale si se amesteca in compozitie. Se rade deasupra jumatate dintr-o nucsoara (sau se pune jumatate de lingurita de praf de nucsoara) si se presara putin piper. Se amesteca la sfarsit patrunjelul tocat. Nu se mai adauga sare, branza este suficient de sarata.

Untul se topeste si se unge o tava dreptunghiulara (20x30 cm). Foile de placinta se taie la dimensiunea tavii. Se pune in tava cate o foaie, se unge cu unt cu o pensula, se adauga urmatoarea foaie si tot asa pana se pun 7-8 foi. Se rastoarna apoi compozitia cu spanac si feta si se acopera din nou cu foile de placinta, unse pe rand cu unt, pana se pun iar 7-8 foi. Foaia de deasupra se unge de asemenea cu unt topit.

Se taie usor placinta si apoi se introduce tava in cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumeneste usor. Se scoate si se acopera cu un prosop pana se raceste putin. Se poate servi calda sau rece, cu un pahar cu lapte batut.

TIPS-URI

1

Foile de placinta se ung bine cu unt, ca sa fie fragede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanakopita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu leurda si branza