Somon cu lamaie si sote de dovlecei

de Oana in Somon, 25 Sep 2011 | 5313 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g somon proaspat
  • o lamaie
  • sare si piper
  • un catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • un dovlecel de gradina
  • un catel de usturoi
  • 20 g unt
  • 1 lingurita cu smantana
  • marar proaspat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu lamaie si sote de dovlecei:

Pestele se portioneaza, se spala si se lasa la scurs. Lamaia se stoarce si se pastreaza zeama. Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline, se adauga usturoiul dat prin presa si apoi se pune pestele cu pielea in jos. Se acopera cu capac si se lasa la foc mic 2 minute. Se adauga jumatate din zeama de lamaie, se condimenteaza si se lasa sa scada. Apoi se intoarce pestele pe partea cealalte si se adauga restul de zeama de lamaie. Se scoate pestele si se pastreaza la cald.

Dovlecelul se spala si se taie in patru, pe lung, apoi cuburi. Se pune o craticioara cu apa pe foc, se adauga sare, iar cand clocoteste se pune dovlecelul si se fierbe 2 minute. Se scoate cu o spumiera. Se topeste untul intr-o craticioara, se adauga usturoiul dat prin presa si dovlecelul. Se lasa putin la inabusit si se adauga o lingurita cu smantana. Se stinge focul si se presara deasupra marar tocat fin.

Se serveste somonul cald cu soteul de dovlecei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu lamaie si sote de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu garnitura de spanac