Tagliatelle cu creveti si sos de rosii

de Oana in Fructe de mare, 20 Aug 2011 | 10452 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g cozi de creveti proaspeti
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 ml vin alb
  • 2 rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • patrunjel verde tocat fin
  • 200 g tagliatelle
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu creveti si sos de rosii:

Cozile de creveti se curata de crusta, pastrand codita mica, se spala si se scurg.

Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se pne usturoiul dat prin presa. Se adauga crevetii, intorcandu-i pe ambele parti. Cand crevetii s-au facut roz se adauga vinul, sare si piper si se lasa sa se inabuseasca putin. Rosiile se mixeaza la blender si se adauga peste creveti. Se presara cimbru uscat si se mai lasa sa fiarba 3 minute.

Se fierb pastele in apa cu sare, dupa instructiunle de pe pachet. Se scurg si se pun in sosul de rosii cu creveti. Se mai amesteca pe foc 2 minute si se opreste focul. Se presara cu patrunjel verde.

Se servesc fierbinti cu catev afrunzulite de busuioc sau parmesan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu creveti si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa