Tagliatelle cu creveti si sos de rosii

de Oana in Fructe de mare, 20 Aug 2011 | 10035 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g cozi de creveti proaspeti
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 ml vin alb
  • 2 rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • patrunjel verde tocat fin
  • 200 g tagliatelle
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu creveti si sos de rosii:

Cozile de creveti se curata de crusta, pastrand codita mica, se spala si se scurg.

Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se pne usturoiul dat prin presa. Se adauga crevetii, intorcandu-i pe ambele parti. Cand crevetii s-au facut roz se adauga vinul, sare si piper si se lasa sa se inabuseasca putin. Rosiile se mixeaza la blender si se adauga peste creveti. Se presara cimbru uscat si se mai lasa sa fiarba 3 minute.

Se fierb pastele in apa cu sare, dupa instructiunle de pe pachet. Se scurg si se pun in sosul de rosii cu creveti. Se mai amesteca pe foc 2 minute si se opreste focul. Se presara cu patrunjel verde.

Se servesc fierbinti cu catev afrunzulite de busuioc sau parmesan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu creveti si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tortellini cu scoici si sos de rosii