MIUTA

1

Bucataras
incepator

BISTRITA

Bucataras din 11.01.2010

RETETE246
PRIETENI234
Retete / Conserve

Dovleac la congelator pentru iarna

In Conserve la 17 Oct 2011

 Dovleacul se curata de coaja,se da pe razatoarea mare sau pe robot si se pune la calit in ulei. Se adauga zahar dupa gust si se lasa la calit 10-15 minute. Se da la rece iar cand s-a racit se pune in pungi si se depoziteaza in congelator. Se poate pastra si in borcane dar trebuie...

Ardei umpluti cu varza la murat

In Muraturi la 7 Oct 2011

Ardeii se curata,se spala si se pun la scurs. Varza se da pe razatoare intr-un lighean.Se da pe razatoarea fina morcovul si radacina de telina.Se pun peste varza,se sareaza dupa gust,se amesteca bine toate la un loc si se lasa 3 ore amestecand din cand in cand. Dupa ce s-a imuiat varza,se...

Gogonele murate

In Muraturi la 7 Oct 2011

Gogonelele se spala foarte bine. Se aseaza in borcane cu hrean,marar,cimbru,boabe de mustar. Se pune in fiecare borcan cate un catel de usturoi,2 foi de dafin,un ardel iute,felii de hrean si morcov. Saramura se face din 10 l de apa,10 linguri de sare,200 ml otet,150 g zahar,foi de dafin...

Bulion

In Bulion la 28 Sep 2011

Rosiile trebuie sa fie foarte bine coapte. Se aleg rosiile foarte sanatoase,se spala bine si se pun la scurs de apa. Se taie in patru si se dau prin masina speciala pentru ales cojile si semintele. Se pun intr-o oala mare sub care am pus o tabla groasa de metal.Trebuie sa fiarba la foc...

Ardei kapia copti pentru iarna

In Conserve la 26 Sep 2011

Se aleg ardeii kapia din cei rosii,proaspeti si foarte sanatosi.Se coc pe gratar sau pe o tava metalica direct pe aragaz. Se coc pe toate partile.Cand sunt copti se pun intr-un lighean,se pune putina sare pe ei si se acopera cu un capac.La fel se procedeaza cu toti pana se termina de copt....

Gogosari in bulion

In Conserve la 26 Sep 2011

Gogosari se curata de seminte,se spala si se pun la scurs. Otetul,bulionul,uleiul,zaharul,frunzele de telina,foile de dafin se pun la fiert pe foc mic pana se dizolva zaharul.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Gogosari se taie feliute si se pun si ei la fiert cca 20 minute. Se...

Ketchup de casa

In Bulion la 26 Sep 2011

Ardeii kapia se coc,se pun intr-un lighean cu capac.Cand terminam de copt ardeii se decojesc de coaja,se curata de seminte si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Rosiile se storc prin masina de rosii.Eu am folosit bulion 2 l si a iesit foarte bun ketchup-ul. Ardeii se toaca foarte bine in...

Vinete la borcan pentru iarna

In Conserve la 24 Sep 2011

Cantitatea o alegeti dumneavoastra.Eu pun vinetele coapte de obicei in congelator dar acum m-am hotarat sa le pun in borcan deoarece am pus 30 kg si imi ocupa din spatiul pe care il pastrez pentru ghebe. Am copt vinetele, le-am decojit si le-am pus la scurs. Cand s-au scurs si racit le-am...

Salata de gogonele pentru iarna

In Conserve la 24 Sep 2011

Morcovii rasi si ceapa taiata solzisori se calesc 10 minute in 3 linguri de ulei. Se taie gogonelele si gogosarii felii. Intr-o cratita mare se pun 4 linguri zahar, 200 gr otet, foi de dafin si boabe de piper. Se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul, apoi se pun gogonelele, gogosarii...

Tocana de legume cu orez pentru iarna reteta de conserva

In Zacusca la 24 Sep 2011

Cum se prepara Tocana de legume cu orez pentru iarna reteta de conserva Ceapa se taie sozisori sau marunt. Morcovii se dau pe razatoarea mare. Se caleste ceapa in ulei 10 minute. Se adauga morcovii si se caleste in continuare inca 10 minute. Se adauga ardeii taiati cubulete si se fierbe...

Gogosari cu sos de mustar

In Conserve la 13 Sep 2011

 Gogosarii se curata,se spala si se pun la scurs. Se taie feliute si se calesc pe rand cateva minute(2-3 minute) in ulei. Se scot din ulei cu o strecuratoare si se pun intr-un vas. La fel se procedeaza cu toti gogosarii. In uleiul ramas adaugam zaharul,otetul mustarul si...

Conserva de peste in ulei

In Conserve la 6 Aug 2011

Se curata pestele, se taie felii si se sareaza. Se lasa 3 ore la rece in frigider. Se scoate se spala si se pune peste el otet atat cat sa treaca peste peste. Se lasa in otet 30 minute. Se pun intr-o cratita 300 ml ulei. Pestele se scoate din otet, se spala, se condimenteaza cu sare, piper...

Visine pentru prajituri la borcan

In Conserve la 27 Iul 2011

Se spala visinele si se scot samburii.Se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si se amesteca din cand in cand.Se lasa 24 de ore timp in care amestecam foarte des sa se topeasca zaharul.A doua zi visinele se pun in borcane spalate si sterilizate.Se acopera cu siropul lasat.Se inchid borcanele si se...

Conserve din pesti mici

In Conserve la 4 Iul 2011

Pestele se curata si se spala foarte bine. Ceapa se curata,se spala si se taie solzisori. Se aseaza intr-o cratita pe fundul ei un rand de pesti un rand de ceapa solzisori. Se sareaza,se pune o foaie de dafin,cimbru si cateva boabe de piper. La fel se face cu urmatorul strat,peste,...

Afisate 1 - 14 din 14 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Asa-i ca vrei sa stii ce se intampla in vietile tuturor oamenilor din galaxie, cu toate ca nu prea stii ce se intampla in viata ta?Daca ai noroc prietenii tai o sa-ti spuna.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]