Lia_

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 02.08.2013

RETETE143
PRIETENI179
Retete

Quiche Alsacienne

In Aperitive / Garnituri la 7 Noi 2013

Puneti untul si apa in congelator pentru 15 minute. In robot puneti faina, un varf de lingurita de sare si apoi untul rece taiat cubulete.  Eu am omis sa pun paletete de aluat dar a fost in regula si cu cutitele. Dupa cateva impulsuri devine nisipoasa.  Adaugati apa, lingura cu...

Pizza interactiva pentru copiii mofturosi

In Pizza la 4 Noi 2013

Preparati Aluatul de pizza clasic Protejati cu hartie de copt o tava de aragaz de cca 30x30cm, eu am tava mai mare si am copt deodata si figurinele. Voi puteti sa faceti o portie mai mica de pizza si atunci incap si figurinele daca n-aveti tava mai mare. Feliem foarte fin toate legumele si...

Sandwich cu ton

In Sandvisuri la 1 Noi 2013

Se fierb cartofii in coaja pana intra furculita in ei.  Se curata apoi de coaja si se taie cubulete.  Se adauga peste ei ceapa tocata marunt si castraveciorii taiati cubulete.  Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se amesteca uleiul cu sucul de lamaie pana devine o...

Pizza "Mumia proaspata"- Halloween Pizza

In Pizza la 31 Oct 2013

Confectionam mai intai sablonul cu forma mumiei. Eu am facut rapoarte si proportii ca sa stabilesc dimensiunile sablonului pornind de la dimensiunea celei mai mari tavi pe care o am (37x37 fundul), Mumia fiind ingusta la capete, incape bine pe diagonala asa ca am croit un tipar de 42cm lungime...

Pizza cu mazare

In Pizza la 11 Oct 2013

Framantati 1/2 aluat de pizza dupa cantitatile din reteta aluat de pizza clasic Am folosit de data asta drojdie proaspata, nu granule si a iesit mai bun blatul. Drojdia ungureasca f. buna. Intindeti cu sucitorul cat de cat un dreptunghi cam de 5 mm grosime pe blatul de lucru infainat....

Pizza cuib de prepelita

In Pizza la 11 Oct 2013

Framantati 1/2 aluat de pizza dupa cantitatile din reteta aluat de pizza clasic Am folosit drojdie proaspata, nu granule, una noua ungureasca foarte-foarte buna. Puneti la fiert ouale de prepelita. Ungeti cu ulei un castron de tabla ca sa adere hartia de copt, altfel sta ridicata. Opriti...

Pizza chili

In Pizza la 11 Oct 2013

Framantati 1/2 aluat de pizza dupa cantitatile din reteta aluat de pizza clasic . Am folosit drojdie proaspata, nu granule, una noua ungureasca foarte-foarte buna. Intindeti pe lung o foaie mare nu prea groasa (cam de 5 mm). Decupati cu un cutter si rigla un dreptunghi de 13x33cm (mai creste...

Multipizza floare

In Pizza la 10 Oct 2013

Framantati un aluat de pizza clasic dupa cantitatile din reteta. Am folosit drojdie proaspata, una noua ungureasca foarte-foarte buna. Abia astept sa o testez si pe paine. Intindeti o foaie mare nu prea groasa (cam de 5 mm). Decupati cu un castron centrul si petalele cu altul ceva mai mic...

Chiftele de pui la cuptor

In Pui la 6 Oct 2013

Curatam pielita si apoi desprindem carnea fiarta de pe pulpele de pui. Eu le-am avut gata dezosate si despielitzate. Scurgem bine-bine de zeama. O taiem in bucatele si  o punem in robot. Sa se raceasca macar pe jumatate pt ca altfel vor fi cam moi la modelare. Adaugam ouale, iaurtul,...

Paine ca la tara

In Piine la 6 Oct 2013

Cernem faina intr-un vas (fiindca era de la tara). Eu am cernut-o chiar pe ziar cum se face la tara :D. Drojdia o frecam cu zaharul intr-un castronel pana se lichefiaza si adaugam apa calduta. Facem un cuib in faina si turnam lichidul preparat. Amestecam cu putin din faina, presaram...

Supa de pui cu crutoane din gris

In Supe la 6 Oct 2013

SUPA Punem pulpele spalate in apa rece cu sare si la primul clocot, cand se ridica toata spuma la suprafata, aruncam apa. Le punem la fiert in apa curata impreuna cu morcovii (daca e prea mare il taiem pe lung), telina, pastranac, patrunjel, sare si o ceapa uriasa pe care o aruncam dupa ce a...

Escalop Zingara

In Porc la 3 Oct 2013

Pulpa de porc se taie, perpendicular pe fibra, felii de 1 cm. Se bat usor feliile cu ciocanul de snitele. Intr-o tigaie larga se incinge uleiul si se prajeste carnea pe ambele parti, pana se rumeneste usor. Se presara cu piper si putina sare in timp ce o prajiti. Se scoate carnea pe o...

Pui manastiresc

In Pui la 2 Oct 2013

Puteti folosi orice fel de carne de pui. Eu am gatit cu pulpe de pui. Presarati bucatile de carne cu piper, sare, si 1 lingurita cu varf de boia. Intr-o tigaie mare, in 2 linguri de ulei incins prajim la foc mediu carnea de pui pe ambele parti pana se rumeneste.  Scoatem carnea in oala in...

"Lahm bi ajeen" (carne pe aluat)-pizza arabeasca

In Pizza la 30 Sep 2013

Preparam aluatul dupa reteta aluat de pizza clasic  In timp ce il lasam la crescut, preparam: AMESTECUL CU CARNE Oparim rosiile timp de 1 min. Lasam sa se racoreasca. Taiem ceapa marunt. Taiem rosiile decojite cubulete mici.  Le punem la calit intr-o tigaie cu putin ulei....

Ciocolata si ganache cu matcha

In Prajituri la 27 Sep 2013

CREMA GANACHE DE CIOCOLATA ALBA SI MATCHA Punem frisca lichida intr-o craticioara si o incalzim pe foc mic pana este fierbinte. Nu trebuie sa fiarba ci doar sa fie fierbinte. Stingem focul si adaugam ciocolata alba taiata in bucatele foarte mici si ceaiul matcha presarat cu sita...

Tochitura cu garnitura de ciupercute si rosii cherry

In Porc la 26 Sep 2013

PREPARARE TOCHITURA Carnea o taiem in bucatele potrivite pe care le tavalim prin faina.  Acum, sa va spun cum procedez eu pentru o pudrare uniforma cu faina, din doua miscari.  Se pune faina intr-o punga cu zip sau o punga mai grosuta si mai maricica.  Introduceti bucatile de...

Hot cross buns cu stafide si mar

In Prajituri la 21 Sep 2013

1.Laptele se infierbanta atata cat este necesar ca sa topeasca in el untul . Se lasa sa se raceasca pâna atinge temperatura corpului. Se pun 500g faina, 1 lingurita rasa de sare, 75g zahar pudra si 7g drojdie intr-un castron. Se bate 1 ou. Se face un cuib în centru . Se toarna...

Conchiglie cu porumb si somon afumat

In Fusilli la 19 Sep 2013

Se fierb pastele in multa apa clocotita, cu sare (1 lingurita de sare la 1 litru de apa), pana ce sunt al dente. Se scurg. Intre timp se topeste untul intr-o tigaie mare. Se adauga prazul, se sareaza si se caleste la foc mic-mediu 3-4 minute. Se adauga vin, se presara cu piper...

Paine din secara cu masline Kalamata, coaja de lamaie si herbes de Provence

In Piine la 18 Sep 2013

Rezumat operatiuni: - autolyse: 20 min - mixat / framantat: 5-8 min cu mana - prima dospire: 60 min - dat forma: 5 minute - a doua dospire: cca 90 min (sa-si mareasca volumul dar nu dublu) - copt: la 240°C timp de 10 min cu aburi, si apoi fara aburi 40 … 45 min,...

Pizza cu coronita

In Pizza la 17 Sep 2013

Preparati Aluatul de pizza dupa reteta: aluat de pizza clasic , urmati toti pasii. Il impariti in 2 bile si pe rand formam fiecare pizza. Intindeti cu mainile sau cu facaletul aluatul. Sa intindeti aluatul putin mai mult decat de obicei, cam cu vreo 3 cm in plus, ca sa avem loc pentru...

Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei gras

In Pui la 14 Sep 2013

Daca doriti sa preparati voi insiva aceste mirodenii numite Herbes de Provence aveti reteta:  Herbes de Provence Se spala bine pulpele de pui si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie.  Se sareaza si se pipereaza.  Se amesteca intr-un castron 2 linguri suc de lamaie cu...

Herbes de Provence

In Conserve la 14 Sep 2013

Cel mai bun condiment este facut de mana ta din ierburi proaspete uscate si pisate. Se amesteca verdeturile si se pastreaza intr-un container inchis ermetic, la adapost de lumina, caldura si umezeala. Nu va complicati prea mult incercand sa gasiti ambele varietati de cimbru, de cultura si...

Ardei gras umplut cu varza si morcov

In Muraturi la 7 Sep 2013

Incepem prin a toca varza. Punem robotul la treaba. Eu nu tai cu razatoarea cu perforatii ca pentru morcovi (se rad prea mici), ci pentru feliat. Se colecteaza intr-un castron mare si se freaca cu 1 lingura de sare pana se inmoaie ca sa o putem indesa compact in ardei. Se spala ardeii,...

Pui Shanghai si Salata de morcov marinat

In Pui la 6 Sep 2013

SALATA DE MORCOV MARINAT Este recomandat ca aceasta salata sa se faca cu o zi inainte si sa se tina in borcan cu capac. Imprumuta mult mai bine aromele, se face mai buna. Morcovii se curata si se spala bine. Apoi se dau prin razatoarea speciala din aia mai fina, ca sa iasa morcovul subtire...

Budinca cu fructe si jelly

In Prajituri la 5 Sep 2013

Budinca se prepara cf instructiunilor de pe plic adaugand 4 linguri lapte pt evaporare. Tot timpul amestecam cu un tel ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga si 3 linguri de nuca de cocos cand fierbe. In boluri se pun 1-2-3 biscuiti, depinde de marime. Se toarna budinca calda aproape 3...

Placinta cu varza

In Mancaruri de legume la 5 Sep 2013

UMPLUTURA Varza si ceapa curatata se maruntesc  bine si se pun cu putin ulei intr-o cratita larga la calit. Se amesteca periodic pana se inmoaie bine si capata o culoare galbena-maronie. Nu o uscati foarte mult. Stingeti  focul, adaugati sare si piper si lasati sa se racoreasca...

Lasagna cu sos ragu si parmezan

In Lasagna la 4 Sep 2013

Sosul ragu se poate pregati si cu 2-3 zile inainte dupa reteta de aici: sos Ragu Se pastreaza la frigider si se incalzeste usor cand il folositi la lasagna. Sosul este suficient pentru 5 straturi de foi la marimea tavii de 20x15 cm. Pregatiti tava (eu am folosit vasul ceramic pentru ca...

Sos Bechamel

In Clasice la 4 Sep 2013

Se topeste untul pe foc mic intr-o craticioara. Se adauga faina si se amesteca bine cu telul pana obtinem o crema, apoi lasam pe foc inca 1 minut, ca sa se prajeasca faina, dar amestecam mereu. Se trage oala de pe plita si incepem sa incorporam laptele cald putin cate putin la inceput. Daca...

"Ragu" - sos pentru paste si lasagna

In Pt. paste la 4 Sep 2013

Taiem ceapa, morcovul si telina cubulete mici.  Le adaugam peste untul cu ulei puse la incins si le calim cam 10 minute, la foc mai mic, pana se inmoaie bine.  Facem astfel, ceea ce italienii numesc soffritto. Adaugam carnea tocata si pancetta cubulete (optional) si o calim pana...

Reteta Contesei Ilona – piept de pui cu sote de ghebe si orez

In Pui la 2 Sep 2013

In cazul in care folositi ciuperci deshidratate (cum este cazul meu pt. ca numai sub forma aceasta am gasit in zona), primul pas este sa puneti ghebele la hidratat. Se dau un clocot, se scurg, se pun in apa rece pentru 20-30 minute si abia apoi se fierb. PREPARARE OREZ Tocati ceapa...

Afisate 91 - 120 din 143 retete    
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]