O mancare delicata, usor de facut in numai 15 minute :). Ne-a placut mult.
Tot de la Radu Popovici citire.
Se fierb pastele in multa apa clocotita, cu sare (1 lingurita de sare la 1 litru de apa), pana ce sunt al dente. Se scurg.
Intre timp se topeste untul intr-o tigaie mare.
Se adauga prazul, se sareaza si se caleste la foc mic-mediu 3-4 minute.
Se adauga vin, se presara cu piper alb si se amesteca.
Se acopera tigaia si se gateste prazul la foc mic, pana ce se face foarte moale.
Se adauga smantana, se amesteca si se continua gatitul 2-3 minute.
Se adauga porumbul si somonul afumat si se amesteca 30 de secunde. Se ia tigaia de pe foc.
Se adauga pastele in tigaie si se amesteca de cateva ori.
Mancarea-i gata! Se servesc pastele calde, sau la temperatura camerei.
Savurati cu placere!
1
Este cea mai rapida mancare calda (fel principal) pe care am gatit-o vreodata :)