Este un fel de mancare pe care l-am gustat doar la restaurant. Nu este nici o filosofie sa il prepari. Noua ne-a placut. Reteta am luat-o de pe e-retete.ro
Pulpa de porc se taie, perpendicular pe fibra, felii de 1 cm.
Se bat usor feliile cu ciocanul de snitele.
Intr-o tigaie larga se incinge uleiul si se prajeste carnea pe ambele parti, pana se rumeneste usor.
Se presara cu piper si putina sare in timp ce o prajiti.
Se scoate carnea pe o farfurie sub capac.
In grasimea ramasa se prajeste sunca taiata fasiute, pana se rumeneste.
Se scoate in farfurie.
In grasimea ramasa se prajesc ciupercile taiate felii, pana se rumenesc usor.
Nu inghesuiti ciupercile in tigaie, daca e necesar prajiti-le in doua ture.
Presarati ciupercile cu sare si piper negru in timp ce la prajiti.
Se scot ciupercile alaturi de sunca.
In grasimea ramasa (daca nu mai e grasime in tigaie, adaugati 2 linguri de ulei), caliti ceapa tocata foarte marunt, pana se inmoaie.
Se stinge ceapa cu vin si se fierbe pana se evapora, cca 30 secunde.
Se adauga rosiile (si sucul de pe ele) facute piure in blender.
Se caleste sosul de rosii inca 2-3 minute, pana scade un pic.
Se adauga boiaua, cimbrul si dafinul. Se amesteca bine.
Se pune carnea in tigaie, in sosul de rosii. Se acopera cu 500 ml apa. Se condimenteaza cu sare dupa gust.
Se aduce la fierbere si apoi se fierbe, la foc mediu spre mic, cu capac timp de 1 ora si 10 minute.
In acest timp sosul va scadea si la final se va ingrosa un pic.
Dupa acest timp, carnea trebuie sa fie foarte bine facuta, sa se rupa usor cu furculita.
Daca cumva sosul scade prea repede, picurati putina apa fierbinte.
Se adauga ciupercile si sunca peste carne.
Se adauga patrunjelul tocat impreuna cu usturoiul strivit.
Se lasa sa mai fiarba 5 minute impreuna.
1
Noi l-am mancat cu o garnitura din orez la abur si salata de vara.