Dragilor, trebuie sa va marturisesc ca astazi "mi-am dat in stamba" (daca stiti expresia) din motiv ca imi zaceau prin camara niste plicuri de budinca dintr-o perioada cand eram cam ocupata si n-aveam mult timp la dispozitie pentru gatit.
Sotului ii place budinca de vanilie mult si pt asta face compromisuri, desi evita mult dulciurile. ... Dar nu simpla ci asa cum v-o prezint, combinatia fiind selectata de el in timp.
Desigur ca recomand sa se faca budinca in casa pt ca nu e nimic greu dar pt persoanele extrem de ocupate este salvator.
Atunci cand nu acoperim cu jelly, la budinca adaugam mai mult lapte decat scrie pe plic pt. ca a doua zi se intareste si crapa urat daca e prea vartoasa (daca mai apuca a doua zi ...:P ). Ar fi fost mai frumoasa cu fructele mai la vedere dar asa e mai buna cu mai mult jelly.
Budinca se prepara cf instructiunilor de pe plic adaugand 4 linguri lapte pt evaporare. Tot timpul amestecam cu un tel ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga si 3 linguri de nuca de cocos cand fierbe.
In boluri se pun 1-2-3 biscuiti, depinde de marime. Se toarna budinca calda aproape 3 sferturi.
Se pun rondele de banana, felii de portocala pe deasupra (sau alt fruct preferat).
Se prepara jelly cf instructiunilor de pe plic.
Jelly nu se toarna direct ci intr-o lingura si foarte incet pt ca suvoiul sa nu faca gaura si fructele sa nu fie antrenate sa se ridice la suprafata.
Se da la rece. Cand s-a inchegat jeleul, se poate manca.
Ati rezolvat un desert rapid, timpul ramas il puteti sparge pe bucataras.ro :D
Sa mancati cu placere!
1
Fructele se pun imediat cat e calda budinca, scopul este sa se lipeasca de suprafata acesteia, altfel vor pluti la suprafata jeleului iar banana oxideaza imediat si va fi inestetica.
2
Jelly nu se toarna direct ci intr-o lingura si foarte incet pt ca suvoiul sa nu faca gaura si fructele sa nu fie antrenate sa se ridice la suprafata