Geanina87

1

Bucataras
incepator

Iasi

Bucataras din 11.11.2011

RETETE140
PRIETENI321
Retete

Ciorba de fasole cu urzici

In Mancaruri de post la 20 Mar 2016

Am ales fasolele, le-am spalat si le-am pus in apa cu o seara inainte de preparare.A doua zi le-am pus la fiert si cand apa dadea in cateva clocote, schimbam apa.Am procedat asa de trei ori. Ceapa am tocat-o si am calit-o in putin ulei si 3 linguri de apa, apoi am adaugat peste ea bulionul si...

Chiftelute de somon la cuptor

In Somon la 16 Mar 2016

Se scot oasele din bucata de peste (eu nu am gasit decat 4 :D  ) si fierbem somonul in apa cu sare vreo 5 minute, apoi il scoatem si il taiem marunt, adaugam usturoiul pisat, oul, faina, miezul de paine, verdeata si condimentam cu sare si piper. Amestecam bine si cu mainile umede formam...

Sfintisori moldovenesti

In Dulciuri la 16 Mar 2016

Am cernut faina, am facut o gaura in mijloc si am pus drojdia (dizolvata in 2 linguri de zahar si 2 linguri de lapte), sarea,zaharul,zaharul vanilat, ouale si coaja de citrice. Am inceput sa framant turnand putin cate putin din laptele cald. Cand incepe sa se formeze aluatul, se incorporeaza...

Desert prajitura Tavalita

In Dulciuri la 1 Mar 2016

Blat : Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul putin cate putin, mixand in continuare pana devine o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul, se adauga laptele, dupa care se toarna totul in compozitia de albusuri. Punem si esenta si...

Prajitura Boema

In Dulciuri la 24 Ian 2016

Albusurile se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul putin cate putin, mixand in continuare pana devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul si esenta, apoi se toarna peste albusuri si omogenizam. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si o...

Fursecuri fragede a la Timea

In Dulciuri la 20 Dec 2015

Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam oul intreg si galbenusurile mixand foarte bine dupa fiecare.Punem si esenta de vanilie. Faina se amesteca cu amidonul si se incorporeaza  putin cate putin. Tapetam tava cu hartie de copt. Cu ajutorul unui posh facem niste cerculete si dam...

Rulada cu crema de ciocolata

In Dulciuri la 31 Iul 2015

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare adaugandu-se treptat cate o lingura de zahar si zaharul vanilat. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul pe care il turnam putin cate putin. Punem si esenta si apoi turnam amestecul peste albusuri.Omogenizam usor si incorporam cate o...

Cosulete umplute cu salata de pui si ananas

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2015

Din aluatul de foietaj am decupat cu o ajutorul unei cesti mai multe cercuri pe care le-am pus in formele de briose.Le-am dat la cuptorul preincalzit pana s-au umflat exact ca niste briose.Dupa ce s-au racit le-am rupt in jumatate, pentru a putea fi umplute. Punem pieptul de pui intr-o cratita...

Tort Intercontinental

In Dulciuri la 17 Apr 2015

Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare.Cand devin spuma adaugam zaharul putin cate putin pana cand iese o spuma ferma ca la bezea.Amestecam nuca, faina si praful de copt si incorporam cu grija in albusuri.Tapetam cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 24 cm.Eu am folosit un inel de...

Desert pasca fara aluat

In Dulciuri la 3 Apr 2015

Incepem prin a mixa ouale cu zaharul si esenta de vanile, apoi adaugam branza si untu, lcare a fost tinut la temperatura camerei si omogenizam amestecul. Punem faina, putin cate putin si grisul. Amestecam bine dupa care adaugam smantana, iar la final stafidele. Turnam compozitia obtinuta...

Tort de mere

In Torturi la 31 Mar 2015

Mai intai caramelizam intr-o cratita cele 4 lg de zahar. Facem in asa fel incat caramelul sa ajunga si pe peretii vasului. Pregatim apoi un pandispan simplu : Separam ouale, albusurile si cu un praf de sare se bat spuma. Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza si ele si se pun peste...

Cordon Bleu

In Porc la 15 Mar 2015

Carnea se taie felii. Fiecare felie se acopera cu folie de plastic si se bate, apoi se pune in interior cate o felie de sunca si una de cascaval, dupa care se ruleaza. Pregatim 3 vase: intr-unul adanc batem ouale si condimentam cu sare si piper, iar in celelalte doua, punem separat faina si...

Batoane cu susan, seminte de floarea-soarelui si nuci

In Dulciuri la 10 Mar 2015

Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita pana devine auriu (daca il lasati prea mult va deveni amar), iar cand zaharul e complet topit se adauga semintele de floarea-soarelui, susan si nuca. Se amesteca bine si se mai lasa 1 minut pe foc, apoi se rastoarna pe o hartie de copt unsa cu putina...

Prajitura Bounty

In Dulciuri la 4 Feb 2015

Blat: Mixam untul moale si zaharul pana iese o compozitie spumoasa,apoi adaugam ouale, unul cate unul. Punem si laptele . Amestecam faina, praful de copt si cacaoa, apoi le cernem peste compozitia de unt. Omogenizam si turnam totul intr-o tava 25/30 tapetata cu hartie de copt si dam la...

Desert nuci umplute

In Dulciuri la 28 Ian 2015

Coji : Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat moale, dar nelipicios. Lasam la odihnit 30 minute, apoi formam bilute pe care le coacem in forma incinsa. Ele se coc in 3-4 minute, dar e bine ca la fiecare 20 secunde...

Desert cornulete cu rahat

In Dulciuri la 11 Ian 2015

Din ingredientele de mai sus (fara rahat si zahar pudra) se face un aluat nelipicios. Luam cate o bucata mica, o intindem cu sucitorul pe masa de lucru si o taiem in triunghiuri ca in imagine. Pe fiecare triunghi punem cate o bucatica de rahat si rulam. Asezam cornuletele intr-o tava tapetata...

Fursecuri cu lamaie

In Dulciuri la 26 Dec 2014

Mixam margarina moale cu zaharul peste care adaugam cele 2 oua.Incorporam treptat coaja si zeama de lamaie,praful de sare, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt.Compozitia rezultata o infoliem si o dam la rece pentru cateva ore bune, dupa care formam bilute pe care le trecem mai...

Fursecuri in doua culori

In Dulciuri la 14 Noi 2014

Aluatul alb: Se mixeaza bine untul si zaharul,se adauga oul si esenta, dupa care se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se framanta un aluat nelipicios. Aluatul maro: Se procedeaza la fel ca aluatul alb,doar ca faina va fi amestecata cu praful de copt si cacaoa. Din cele doua...

Ardei umpluti

In Mancaruri cu carne la 14 Aug 2014

Spalam ardeii, decupam capacele, scoatem semintele, spalam si pe interior, dupa care ii punem la scurs pe hartie absorbanta. Tocam marunt cele doua cepe si le prajim in ulei, adaugam morcovul dat pe razatoare, carnea tocata si orezul spalat in 3 ape.Punem si putina apa si mai lasam pe foc 2...

Galuste cu prune

In Dulciuri la 31 Iul 2014

Punem apa la fiert impreuna cu sarea, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam untul. Dupa ce se topeste untul, adaugam faina amestecand rapid (ca la aluatul de eclere). Luam de pe foc si lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand.Dupa ce s-a racit de tot,adaugam oul si framantam pana se...

Salata cu piept de pui

In Salate la 31 Iul 2014

Fierbem pieptul de pui in apa cu sare, dupa care il taiem cubulete de marime potrivita. Salata o spalam si o rupem bucati. Rosiile le taiem felii.Maslinele mele aveau samburi si a trebuit sa le tai felii pentru a elimina samburii.Ceapa o taiem solzisori. Amestecam tot intr-un bol, potrivim de...

Desert prajitura Tosca

In Prajituri la 8 Iun 2014

Blat: Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul treptat, pana cand spuma devine lucioasa ca pentru bezea.Se pune macul si nuca de cocos si se omogenizeaza, dupa care se cerne peste compozitie faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza usor. Tapetam tava cu hartie de copt, turnam...

Briose cu visine

In Prajituri la 6 Apr 2014

Visinele se pun intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Albusurile se mixeaza spuma tare, adaugand cate o lingura de zahar. Va rezulta o bezea lucioasa.Punem uleiul si esenta si mixam inca un minut.Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza cu grija in albusuri. Visinele decongelate...

Desert tort diplomat

In Torturi la 4 Apr 2014

Punem gelatina intr-un bol, peste care turnam putina apa rece pentru a se hidrata. Intr-o cratita punem zaharul, galbenusurile, faina, esenta de lamaie si putin cate putin laptele. Punem pe foc si amestecam pana se ingroasa. Oprim focul si lasam sa se racoreasca putin, apoi  incorporam...

Reteta de tort cu blat cu nuca si crema de vanilie fina cu unt

In Torturi la 15 Mar 2014

Preparare  Reteta de tort cu blat cu nuca si crema de vanilie fina cu unt Pentru blat : Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga cate o lingura de zahar si se mixeaza in continuare pana cand se formeaza o spuma lucioasa, apoi se adauga treptat faina si bicarbonatul stins in zeama...

Fursecuri cu ciocolata

In Dulciuri la 2 Mar 2014

Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana cand acesta se topeste.Se adauga si esenta de rom. Ciocolata impreuna cu untul se pun pe baie de aburi la topit (sau la microunde), iar dupa ce se mai racesc un pic se adauga in compozitia de oua. Se mixeaza din nou inca un minut. Faina se amesteca cu...

Desert prajitura amandina

In Prajituri la 23 Feb 2014

Blat : Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul, uleiul si apa. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se adauga putin cate putin la compozitia de galbenusuri. Mai mixam putin, dupa care incorporam in...

Placinta cu dovleac

In Dulciuri la 22 Feb 2014

Umplutura : Dovleacul si zaharul il punem pe foc amestecand continuu.Lasam sa scada apa si adaugam scortisoara.Cand isi schimba culoarea il luam de pe foc si il lasam la racit. Foi: Punem pe foc intr-o alta cratita uleiul, zaharul si laptele. Amestecam pana cand se topeste zaharul si...

Biscuiti fragezi (de post) -2-

In Dulciuri la 16 Feb 2014

Se mixeaza margarina cu zaharul vanilat si zaharul.Se adauga apoi sarea,praful de copt stins,esenta si putina faina.Lasam mixerul deoparte si incepem sa framantam cu mainile adaugand faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.Infasuram in folie alimentara si il dam la frigider pentru o...

Tort cu crema de unt si jeleu de visine

In Torturi la 11 Feb 2014

Jeleu : Dam la robot visinele impreuna cu zaharul apoi le punem intr-o cratita la foc mic. Gelatina o amestecam cu 2 linguri de lapte si o lasam sa se umfle.Dizolvam amidonul in 2 linguri de apa si il adaugam peste visine. Amestecam continuu pana ce compozitia se ingroasa.Luam de pe foc, adaugam...

Afisate 31 - 60 din 140 retete    

Postari recente

publicat la 29.04.2020

Turte ca la mama

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

Sunteţi sportiv şi o să alergaţi puţin în dimineaţa asta. Sper să scoateţi un timp bun, pentru că domnul cu bâta vine puternic din spate.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]