Am ales fasolele, le-am spalat si le-am pus in apa cu o seara inainte de preparare.A doua zi le-am pus la fiert si cand apa dadea in cateva clocote, schimbam apa.Am procedat asa de trei ori.
Ceapa am tocat-o si am calit-o in putin ulei si 3 linguri de apa, apoi am adaugat peste ea bulionul si...
Se scot oasele din bucata de peste (eu nu am gasit decat 4 :D ) si fierbem somonul in apa cu sare vreo 5 minute, apoi il scoatem si il taiem marunt, adaugam usturoiul pisat, oul, faina, miezul de paine, verdeata si condimentam cu sare si piper.
Amestecam bine si cu mainile umede formam...
Am cernut faina, am facut o gaura in mijloc si am pus drojdia (dizolvata in 2 linguri de zahar si 2 linguri de lapte), sarea,zaharul,zaharul vanilat, ouale si coaja de citrice. Am inceput sa framant turnand putin cate putin din laptele cald.
Cand incepe sa se formeze aluatul, se incorporeaza...
Blat : Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul putin cate putin, mixand in continuare pana devine o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul, se adauga laptele, dupa care se toarna totul in compozitia de albusuri. Punem si esenta si...
Albusurile se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul putin cate putin, mixand in continuare pana devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul si esenta, apoi se toarna peste albusuri si omogenizam. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si o...
Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam oul intreg si galbenusurile mixand foarte bine dupa fiecare.Punem si esenta de vanilie. Faina se amesteca cu amidonul si se incorporeaza putin cate putin.
Tapetam tava cu hartie de copt. Cu ajutorul unui posh facem niste cerculete si dam...
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare adaugandu-se treptat cate o lingura de zahar si zaharul vanilat. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul pe care il turnam putin cate putin. Punem si esenta si apoi turnam amestecul peste albusuri.Omogenizam usor si incorporam cate o...
Din aluatul de foietaj am decupat cu o ajutorul unei cesti mai multe cercuri pe care le-am pus in formele de briose.Le-am dat la cuptorul preincalzit pana s-au umflat exact ca niste briose.Dupa ce s-au racit le-am rupt in jumatate, pentru a putea fi umplute.
Punem pieptul de pui intr-o cratita...
Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare.Cand devin spuma adaugam zaharul putin cate putin pana cand iese o spuma ferma ca la bezea.Amestecam nuca, faina si praful de copt si incorporam cu grija in albusuri.Tapetam cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 24 cm.Eu am folosit un inel de...
Incepem prin a mixa ouale cu zaharul si esenta de vanile, apoi adaugam branza si untu, lcare a fost tinut la temperatura camerei si omogenizam amestecul.
Punem faina, putin cate putin si grisul. Amestecam bine dupa care adaugam smantana, iar la final stafidele.
Turnam compozitia obtinuta...
Mai intai caramelizam intr-o cratita cele 4 lg de zahar. Facem in asa fel incat caramelul sa ajunga si pe peretii vasului.
Pregatim apoi un pandispan simplu : Separam ouale, albusurile si cu un praf de sare se bat spuma. Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza si ele si se pun peste...
Carnea se taie felii. Fiecare felie se acopera cu folie de plastic si se bate, apoi se pune in interior cate o felie de sunca si una de cascaval, dupa care se ruleaza.
Pregatim 3 vase: intr-unul adanc batem ouale si condimentam cu sare si piper, iar in celelalte doua, punem separat faina si...
Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita pana devine auriu (daca il lasati prea mult va deveni amar), iar cand zaharul e complet topit se adauga semintele de floarea-soarelui, susan si nuca.
Se amesteca bine si se mai lasa 1 minut pe foc, apoi se rastoarna pe o hartie de copt unsa cu putina...
Blat: Mixam untul moale si zaharul pana iese o compozitie spumoasa,apoi adaugam ouale, unul cate unul. Punem si laptele . Amestecam faina, praful de copt si cacaoa, apoi le cernem peste compozitia de unt.
Omogenizam si turnam totul intr-o tava 25/30 tapetata cu hartie de copt si dam la...
Coji : Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat moale, dar nelipicios. Lasam la odihnit 30 minute, apoi formam bilute pe care le coacem in forma incinsa. Ele se coc in 3-4 minute, dar e bine ca la fiecare 20 secunde...
Din ingredientele de mai sus (fara rahat si zahar pudra) se face un aluat nelipicios. Luam cate o bucata mica, o intindem cu sucitorul pe masa de lucru si o taiem in triunghiuri ca in imagine. Pe fiecare triunghi punem cate o bucatica de rahat si rulam.
Asezam cornuletele intr-o tava tapetata...
Mixam margarina moale cu zaharul peste care adaugam cele 2 oua.Incorporam treptat coaja si zeama de lamaie,praful de sare, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt.Compozitia rezultata o infoliem si o dam la rece pentru cateva ore bune, dupa care formam bilute pe care le trecem mai...
Aluatul alb: Se mixeaza bine untul si zaharul,se adauga oul si esenta, dupa care se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se framanta un aluat nelipicios.
Aluatul maro: Se procedeaza la fel ca aluatul alb,doar ca faina va fi amestecata cu praful de copt si cacaoa.
Din cele doua...
Spalam ardeii, decupam capacele, scoatem semintele, spalam si pe interior, dupa care ii punem la scurs pe hartie absorbanta.
Tocam marunt cele doua cepe si le prajim in ulei, adaugam morcovul dat pe razatoare, carnea tocata si orezul spalat in 3 ape.Punem si putina apa si mai lasam pe foc 2...
Punem apa la fiert impreuna cu sarea, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam untul. Dupa ce se topeste untul, adaugam faina amestecand rapid (ca la aluatul de eclere). Luam de pe foc si lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand.Dupa ce s-a racit de tot,adaugam oul si framantam pana se...
Fierbem pieptul de pui in apa cu sare, dupa care il taiem cubulete de marime potrivita. Salata o spalam si o rupem bucati. Rosiile le taiem felii.Maslinele mele aveau samburi si a trebuit sa le tai felii pentru a elimina samburii.Ceapa o taiem solzisori.
Amestecam tot intr-un bol, potrivim de...
Blat: Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul treptat, pana cand spuma devine lucioasa ca pentru bezea.Se pune macul si nuca de cocos si se omogenizeaza, dupa care se cerne peste compozitie faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza usor. Tapetam tava cu hartie de copt, turnam...
Visinele se pun intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Albusurile se mixeaza spuma tare, adaugand cate o lingura de zahar. Va rezulta o bezea lucioasa.Punem uleiul si esenta si mixam inca un minut.Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza cu grija in albusuri. Visinele decongelate...
Punem gelatina intr-un bol, peste care turnam putina apa rece pentru a se hidrata.
Intr-o cratita punem zaharul, galbenusurile, faina, esenta de lamaie si putin cate putin laptele. Punem pe foc si amestecam pana se ingroasa. Oprim focul si lasam sa se racoreasca putin, apoi incorporam...
Preparare Reteta de tort cu blat cu nuca si crema de vanilie fina cu unt
Pentru blat : Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga cate o lingura de zahar si se mixeaza in continuare pana cand se formeaza o spuma lucioasa, apoi se adauga treptat faina si bicarbonatul stins in zeama...
Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana cand acesta se topeste.Se adauga si esenta de rom. Ciocolata impreuna cu untul se pun pe baie de aburi la topit (sau la microunde), iar dupa ce se mai racesc un pic se adauga in compozitia de oua. Se mixeaza din nou inca un minut. Faina se amesteca cu...
Blat : Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul, uleiul si apa. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se adauga putin cate putin la compozitia de galbenusuri. Mai mixam putin, dupa care incorporam in...
Umplutura : Dovleacul si zaharul il punem pe foc amestecand continuu.Lasam sa scada apa si adaugam scortisoara.Cand isi schimba culoarea il luam de pe foc si il lasam la racit.
Foi: Punem pe foc intr-o alta cratita uleiul, zaharul si laptele. Amestecam pana cand se topeste zaharul si...
Se mixeaza margarina cu zaharul vanilat si zaharul.Se adauga apoi sarea,praful de copt stins,esenta si putina faina.Lasam mixerul deoparte si incepem sa framantam cu mainile adaugand faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.Infasuram in folie alimentara si il dam la frigider pentru o...
Jeleu : Dam la robot visinele impreuna cu zaharul apoi le punem intr-o cratita la foc mic. Gelatina o amestecam cu 2 linguri de lapte si o lasam sa se umfle.Dizolvam amidonul in 2 linguri de apa si il adaugam peste visine. Amestecam continuu pana ce compozitia se ingroasa.Luam de pe foc, adaugam...
Ciorba de fasole cu urzici
Am ales fasolele, le-am spalat si le-am pus in apa cu o seara inainte de preparare.A doua zi le-am pus la fiert si cand apa dadea in cateva clocote, schimbam apa.Am procedat asa de trei ori. Ceapa am tocat-o si am calit-o in putin ulei si 3 linguri de apa, apoi am adaugat peste ea bulionul si...
Chiftelute de somon la cuptor
Se scot oasele din bucata de peste (eu nu am gasit decat 4 :D ) si fierbem somonul in apa cu sare vreo 5 minute, apoi il scoatem si il taiem marunt, adaugam usturoiul pisat, oul, faina, miezul de paine, verdeata si condimentam cu sare si piper. Amestecam bine si cu mainile umede formam...
Sfintisori moldovenesti
Am cernut faina, am facut o gaura in mijloc si am pus drojdia (dizolvata in 2 linguri de zahar si 2 linguri de lapte), sarea,zaharul,zaharul vanilat, ouale si coaja de citrice. Am inceput sa framant turnand putin cate putin din laptele cald. Cand incepe sa se formeze aluatul, se incorporeaza...
Desert prajitura Tavalita
Blat : Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul putin cate putin, mixand in continuare pana devine o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul, se adauga laptele, dupa care se toarna totul in compozitia de albusuri. Punem si esenta si...
Prajitura Boema
Albusurile se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul putin cate putin, mixand in continuare pana devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul si esenta, apoi se toarna peste albusuri si omogenizam. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si o...
Fursecuri fragede a la Timea
Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam oul intreg si galbenusurile mixand foarte bine dupa fiecare.Punem si esenta de vanilie. Faina se amesteca cu amidonul si se incorporeaza putin cate putin. Tapetam tava cu hartie de copt. Cu ajutorul unui posh facem niste cerculete si dam...
Rulada cu crema de ciocolata
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare adaugandu-se treptat cate o lingura de zahar si zaharul vanilat. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul pe care il turnam putin cate putin. Punem si esenta si apoi turnam amestecul peste albusuri.Omogenizam usor si incorporam cate o...
Cosulete umplute cu salata de pui si ananas
Din aluatul de foietaj am decupat cu o ajutorul unei cesti mai multe cercuri pe care le-am pus in formele de briose.Le-am dat la cuptorul preincalzit pana s-au umflat exact ca niste briose.Dupa ce s-au racit le-am rupt in jumatate, pentru a putea fi umplute. Punem pieptul de pui intr-o cratita...
Tort Intercontinental
Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare.Cand devin spuma adaugam zaharul putin cate putin pana cand iese o spuma ferma ca la bezea.Amestecam nuca, faina si praful de copt si incorporam cu grija in albusuri.Tapetam cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 24 cm.Eu am folosit un inel de...
Desert pasca fara aluat
Incepem prin a mixa ouale cu zaharul si esenta de vanile, apoi adaugam branza si untu, lcare a fost tinut la temperatura camerei si omogenizam amestecul. Punem faina, putin cate putin si grisul. Amestecam bine dupa care adaugam smantana, iar la final stafidele. Turnam compozitia obtinuta...
Tort de mere
Mai intai caramelizam intr-o cratita cele 4 lg de zahar. Facem in asa fel incat caramelul sa ajunga si pe peretii vasului. Pregatim apoi un pandispan simplu : Separam ouale, albusurile si cu un praf de sare se bat spuma. Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza si ele si se pun peste...
Cordon Bleu
Carnea se taie felii. Fiecare felie se acopera cu folie de plastic si se bate, apoi se pune in interior cate o felie de sunca si una de cascaval, dupa care se ruleaza. Pregatim 3 vase: intr-unul adanc batem ouale si condimentam cu sare si piper, iar in celelalte doua, punem separat faina si...
Batoane cu susan, seminte de floarea-soarelui si nuci
Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita pana devine auriu (daca il lasati prea mult va deveni amar), iar cand zaharul e complet topit se adauga semintele de floarea-soarelui, susan si nuca. Se amesteca bine si se mai lasa 1 minut pe foc, apoi se rastoarna pe o hartie de copt unsa cu putina...
Prajitura Bounty
Blat: Mixam untul moale si zaharul pana iese o compozitie spumoasa,apoi adaugam ouale, unul cate unul. Punem si laptele . Amestecam faina, praful de copt si cacaoa, apoi le cernem peste compozitia de unt. Omogenizam si turnam totul intr-o tava 25/30 tapetata cu hartie de copt si dam la...
Desert nuci umplute
Coji : Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat moale, dar nelipicios. Lasam la odihnit 30 minute, apoi formam bilute pe care le coacem in forma incinsa. Ele se coc in 3-4 minute, dar e bine ca la fiecare 20 secunde...
Desert cornulete cu rahat
Din ingredientele de mai sus (fara rahat si zahar pudra) se face un aluat nelipicios. Luam cate o bucata mica, o intindem cu sucitorul pe masa de lucru si o taiem in triunghiuri ca in imagine. Pe fiecare triunghi punem cate o bucatica de rahat si rulam. Asezam cornuletele intr-o tava tapetata...
Fursecuri cu lamaie
Mixam margarina moale cu zaharul peste care adaugam cele 2 oua.Incorporam treptat coaja si zeama de lamaie,praful de sare, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt.Compozitia rezultata o infoliem si o dam la rece pentru cateva ore bune, dupa care formam bilute pe care le trecem mai...
Fursecuri in doua culori
Aluatul alb: Se mixeaza bine untul si zaharul,se adauga oul si esenta, dupa care se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se framanta un aluat nelipicios. Aluatul maro: Se procedeaza la fel ca aluatul alb,doar ca faina va fi amestecata cu praful de copt si cacaoa. Din cele doua...
Ardei umpluti
Spalam ardeii, decupam capacele, scoatem semintele, spalam si pe interior, dupa care ii punem la scurs pe hartie absorbanta. Tocam marunt cele doua cepe si le prajim in ulei, adaugam morcovul dat pe razatoare, carnea tocata si orezul spalat in 3 ape.Punem si putina apa si mai lasam pe foc 2...
Galuste cu prune
Punem apa la fiert impreuna cu sarea, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam untul. Dupa ce se topeste untul, adaugam faina amestecand rapid (ca la aluatul de eclere). Luam de pe foc si lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand.Dupa ce s-a racit de tot,adaugam oul si framantam pana se...
Salata cu piept de pui
Fierbem pieptul de pui in apa cu sare, dupa care il taiem cubulete de marime potrivita. Salata o spalam si o rupem bucati. Rosiile le taiem felii.Maslinele mele aveau samburi si a trebuit sa le tai felii pentru a elimina samburii.Ceapa o taiem solzisori. Amestecam tot intr-un bol, potrivim de...
Desert prajitura Tosca
Blat: Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul treptat, pana cand spuma devine lucioasa ca pentru bezea.Se pune macul si nuca de cocos si se omogenizeaza, dupa care se cerne peste compozitie faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza usor. Tapetam tava cu hartie de copt, turnam...
Briose cu visine
Visinele se pun intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Albusurile se mixeaza spuma tare, adaugand cate o lingura de zahar. Va rezulta o bezea lucioasa.Punem uleiul si esenta si mixam inca un minut.Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza cu grija in albusuri. Visinele decongelate...
Desert tort diplomat
Punem gelatina intr-un bol, peste care turnam putina apa rece pentru a se hidrata. Intr-o cratita punem zaharul, galbenusurile, faina, esenta de lamaie si putin cate putin laptele. Punem pe foc si amestecam pana se ingroasa. Oprim focul si lasam sa se racoreasca putin, apoi incorporam...
Reteta de tort cu blat cu nuca si crema de vanilie fina cu unt
Preparare Reteta de tort cu blat cu nuca si crema de vanilie fina cu unt Pentru blat : Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga cate o lingura de zahar si se mixeaza in continuare pana cand se formeaza o spuma lucioasa, apoi se adauga treptat faina si bicarbonatul stins in zeama...
Fursecuri cu ciocolata
Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana cand acesta se topeste.Se adauga si esenta de rom. Ciocolata impreuna cu untul se pun pe baie de aburi la topit (sau la microunde), iar dupa ce se mai racesc un pic se adauga in compozitia de oua. Se mixeaza din nou inca un minut. Faina se amesteca cu...
Desert prajitura amandina
Blat : Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul, uleiul si apa. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se adauga putin cate putin la compozitia de galbenusuri. Mai mixam putin, dupa care incorporam in...
Placinta cu dovleac
Umplutura : Dovleacul si zaharul il punem pe foc amestecand continuu.Lasam sa scada apa si adaugam scortisoara.Cand isi schimba culoarea il luam de pe foc si il lasam la racit. Foi: Punem pe foc intr-o alta cratita uleiul, zaharul si laptele. Amestecam pana cand se topeste zaharul si...
Biscuiti fragezi (de post) -2-
Se mixeaza margarina cu zaharul vanilat si zaharul.Se adauga apoi sarea,praful de copt stins,esenta si putina faina.Lasam mixerul deoparte si incepem sa framantam cu mainile adaugand faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.Infasuram in folie alimentara si il dam la frigider pentru o...
Tort cu crema de unt si jeleu de visine
Jeleu : Dam la robot visinele impreuna cu zaharul apoi le punem intr-o cratita la foc mic. Gelatina o amestecam cu 2 linguri de lapte si o lasam sa se umfle.Dizolvam amidonul in 2 linguri de apa si il adaugam peste visine. Amestecam continuu pana ce compozitia se ingroasa.Luam de pe foc, adaugam...