A la Jamila...Reteta e pentru iubitorii de dovleac (eu nu ma numar printre ei :D )
Foi:
Umplutura:
Uns: ou batut
Umplutura: Dovleacul si zaharul il punem pe foc amestecand continuu.Lasam sa scada apa si adaugam scortisoara.Cand isi schimba culoarea il luam de pe foc si il lasam la racit.
Foi: Punem pe foc intr-o alta cratita uleiul, zaharul si laptele. Amestecam pana cand se topeste zaharul si compozitia va da in clocot. Oprim focul si lasam sa se racoreasca. Dupa ce s-a racit, turnam compozitia intr-un bol mai mare, adaugam oul, esenta de vanilie,sarea, bicarbonatul si faina putin cate putin, pana va rezulta un aluat nelipicios. Taiem aluatul in doua si intindem doua foi cat dimensiunea tavii de la aragaz. Tapetam tava cu hartie de copt, asezam prima foaie peste care punem dovleacul si acoperim cu cealalta foaie. Ungem cu ou batut si dam tava la cuptorul preincalzit 180° pana cand se rumeneste frumos deasupra.