Reteta de tort cu blat cu nuca si crema de vanilie fina cu unt

de Geanina87 in Torturi, 15 Mar 2014 | 357777 vizualizari

 

Am facut aceasta reteta de tort cu blat cu nuca si crema de vanilie fina cu unt, in semn de multumire pentru premiul acordat! >:D<
Bineinteles ca am macinat nuca ajutandu-ma de minitocatorul Russell Hobbs pe care il consider un ajutor de nadejde :) Tortul cu blat cu nuca si crema de vanilie fina cu unt, e un fel de "Prajitura Regala" cu blat insiropat, nuca in crema si mai putine oua. E delicios! Asadar va invit la o felie de tort >:D<

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de tort cu blat cu nuca si crema de vanilie fina cu unt

  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 10 linguri de nuca macinata
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 120 g unt moale (80% grasime)
  • 120 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 linguri de nuca macinata
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata menaj
  • 2 linguri de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tort cu blat cu nuca si crema de vanilie fina cu unt:

Preparare Reteta de tort cu blat cu nuca si crema de vanilie fina cu unt

Pentru blat: Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga cate o lingura de zahar si se mixeaza in continuare pana cand se formeaza o spuma lucioasa, apoi se adauga treptat faina si bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Se amesteca cu grija de jos in sus, astfel incat sa nu se lase spuma.La final incorporam si nuca putin cate putin. Ungem o tava rotunda (diametrul de 20 cm) cu unt si o tapetam cu faina. Coacem in cuptorul preincalzit la 180° pana trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca pe un gratar.

Crema: Cele 6 galbenusuri impreuna cu zaharul pudra se pun pe baie de aburi amestecand continuu.Cand incep sa se ingroase oprim focul si lasam la racit. Untul moale se mixeaza bine si se incorporeaza cu galbenusurile racite. Adaugam esenta de vanilie si cele doua linguri de nuca macinata.

Sirop: Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit adaugam esenta de vanilie si oprim focul.

Glazura: Ciocolata se topeste impreuna cu uleiul la bain-marie.

Asamblare: Blatul rece se taie in 3 parti pe care le insiropam si le umplem cu crema, dupa care acoperim cu glazura.

La fel de mare succes vei avea si daca pregatesti reteta Tortului Egiptean, care contine, in linii mari, aceleasi ingrediente.

Daca esti fan ciocolata, acest Tort Trufa va fi SIGUR pe placul tau!

Fanii fructelor nu dau gres niciodata cu un Tort Diplomat

TIPS-URI

1

Tortul nu se va tine in frigider, poate doar intr-o camera mai racoroasa,dar nu in frigider, pentru ca altfel,crema se va intari prea mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort cu blat cu nuca si crema de vanilie fina cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (63)

VI 1

24.12.2019, 18:33

Anett 1

02.12.2021, 12:03

Super tort!

Alexandra_Geanina 1

20.02.2024, 07:24

Bună ziua! Am urmat această rețetă ieri și nu a ieșit chiar minunat. În primul rând la blat a ieșit puțină compoziție și nu am avut de unde să tai 3 blaturi. Apoi la cremă, la fel super puțină compoziție, iar a 2a zi s a întărit, nu e nimic cremos și la gust destul de grețos, se simte foarte puternic gustul de unt. Deci cantitățile nu sunt ideale. Îmi pare rău ca am depus efort și energie cu rețeta dumneavoastră.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere umplute cu gem, nuca si rahat