Pennele se pun la fiert in apa clocotita cu sare si ulei si se fierb 8-10 minute.
Le scoatem si le punem la scurs intr-o strecuratoare.
Ceapa o spalam si o tocam marunt. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei de...
Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare si ulei.
Cand aceasta incepe sa fiarba adaugam pastele si lasam sa fiarba 8-10 minute.
Intr-un bol punem miezul de lapte, ouale, smantana si omogenizam.
Dupa ce s-au fiert pastele, le scurgem de apa apoi le amestecam cu branzica....
Curatam, spalam si taiem marunt ceapa.
Varza o dam pe razatoarea cu ochiuri mici apoi o punem intr-un vas.
Presaram sarea, ameastecam pentru a intra in varza, apoi o scurgem bine de apa lasata.
Punem ceapa la calit in uleiul incins.
O lasam pana se inmoaie bine, apoi adaugam varza si...
Intr-un vas punem ouale, praful de sare si incepem sa adaugam faina.
Framantam pana obtinem un aluat tare.
Intindem apoi aluatul intr-o foaie subtire, cu ajutorul sucitorului.
Taiem in bucatele potrivite.
Fiecare bucata o trecem de doua ori prin masina de taitei, astfel vom obtine o...
Reteta pentru sos am postat-o ieri si o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/sos-cu-ghebe-pentru-paste-50421.html
Intr-o oala punem apa la fiert impreuna cu sarea si uleiul.
Cand aceasta incepe sa fiarba aduagam pastele si le lasam sa fiarba 8-10 minute.
Apoi le scurgem de...
Reteta pentru sosul de rosii am postat-o in urma cu cateva zile, o puteti vedea aici http://www.bucataras.ro/retete/sos-de-rosii-pentru-paste-sau-pizza-50020.html
Intr-o oala punem apa la fiert cu 1 lingura de ulei si 1/2 lingurita sare.
Cand apa incepe sa fiarba, adaugam pastele si...
Punem apa la fiert cu un praf de sare si 1 lingura de ulei.
Cand apa incepe sa fiarba, punem pastele si le lasam 8-10 minute, apoi le punem la scurs intr-o strecuratoare.
Spalam legume. Ceapa o taiem marunt iar ardeiul fasii.
Decojim rosiile, le taiem in patru si le punem in vasul de la...
Curatam, spalam si taiem marunt ceapa.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa si lasam sa se caleasca 5 minute.
Adaugam apoi pasta de ardei, amestecam si lasam putin sa se caleasca impreuna.
Adaugam apoi rosiile in bulion pasate cu blenderul, sare si piper dupa gust si...
Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare si lingurita de ulei.
Cand aceasta incepe sa fiarba adaugam pastele si lasam sa fiarba 8-10 minute.
Intr-un bol punem branzica, 2 oua, sare dupa gust si omogenizam.
In alt bol ma micut punem oul ramas, smantana, putina sare si batem bine....
Intr-o oala am pus apa la fiert cu sarea si uleiul.
Cand a inceput sa clocoteasca am pus pastele si le-am lasat sa fiarba 8-10 minute.
Cat timp au fiert pastele, am dat telemeaua pe razatoarea cu ochiuri mici apoi am amestecat-o cu smantana.
Pastele fierte le-am pus la scurs intr-o...
Taiem ceapa marunt, usturoiul in curatam dar nu il zdrobim.
Intr-o tigaie (de teflon) punem uleiul de masline, iar cand s-a incins adaugam ceapa taiata si usturoiul.
Intre timp, scoatem rosiile intregi din conserva si le taiem marunt.
Le adaugam in tigaie, peste ceapa si usturoi....
Punem pastele la fiert in apa clocotita cu sare.
Intre timp pregatim sosul de rosii. Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei.
Cand devine aurie adaugam usturoiul tocat marunt, rosiile pasate cu blenderul si apa.
Condimentam cu sare, piper, cativa fulgi de chili si oregano....
Intr-un castron punem crema de branza,miezul de lapte sfaramitat, ouale, mararul tocat marunt si patrunjelul uscat. Omogenizam si mai adaugam putina sare daca e nevoie.
Sosul bechamel : topim untul la foc mic, dam de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocolosi....
Spaghetele se pun in apa clocotita cu sare si se fierb 8-10 minute.
Le scoatem intr-o strecuratoare si le trecem sub un jet de apa rece.
Ceapa o spalam si o tocam marunt.
Ardeii ii curatam de coaja, ii punem in blender si ii facem pasta.
Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei de...
Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare.
Cand apa incepe sa fiarba, adaugam pastele si le lasam sa fiarba 10-12 minute amestecand din cand in cand.
Dupa ce s-au fiert se pun la scurs intr-o strecuratoare si se trec pe sub un jet de apa rece.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins,...
Ciupercile se pun la scurs intr-o strecuratoare, apoi se toaca marunt.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ciupercile, usturoiul taiat marunt, sare si piper.
Facem apoi un rantas alb, dintr-o lingura de faina amestecata cu laptele si il adaugam apoi peste ciuperci....
Curatam cepele si le tocam marunt.
Morcovii il curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ardeiul spalat il taiem marunt.
Pieptul de pui il spalam si il taiem cubulete.
Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei la incins, apoi adaugam ceapa si morcovii si lasam sa se inmoaie....
Intr-o oala punem apa cu o lingurita de sare la fiert.
Cand incepe ssa clocoteasca adaugam pastele, si lasam 8-10 minute sa fiarba.
Branza telemea se imparte in doua. O parte o taiem cubulete mici, iar cealalta parte o dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Topim untul intr-o cratita micuta....
Ceapa o tocam marunt, si o punem la calit in uleiul incins.
Ardeiul spalat se taie fasii impreuna cu sunculita.
Usturoiul ii curatam si il tocam marunt.
Dupa ce s-a calit ceapa, adaugam ardeiul, si lasam sa se caleasca inca 5 minute impreuna.
Adagam apoi sunculita, lasam sa se...
Sosul de rosii:
Ceapa o tocam marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Usturoiul ii curatam si il pisam sau il tocam marunt, marunt.
Punem uleiul la incins intr-o tigaie.
Cand uleiul s-a incins, adaugam ceapa, morcovul si putina sare.
Lasam sa se caleasca cca....
Intr-o oala punem apa, un sfert de lingurita de sare si lasam sa fiarba. Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam pastele.Lasam sa fiarba cca. 10-12 minute. Dupa ce au fiert le punem la scurs intr-o strecuratoare.
Pieptul de pui il dam prin masina de tocat carne impreuna cu usturoiul si...
Foi:
Faina se pune intr-un castron,iar in mijloc se pune ouale si putina sare.Se framanta energic,pana rezulta un aluat tare.Se lasa 10-15 minute la odihnit in vasul in care l-am framantat acoperit cu folie de plastic,pentru a evita uscarea.
Se imparte aluatul in doua parti si se intinde o...
Se fierbe fasolea in apa cu sare. Dupa ce s-a fiert strecuram boabele de fasole, iar apa in care s-a fiert se pune deoparte.
Se pregatesc cici: intr-un vas se pune faina, sarea si apa cat cuprinde. Framantam pana obtinem un aluat elastic. Se ia cate o bucata de aluat si se intinde cat mai...
Penne cu ton in sos de rosii
Pennele se pun la fiert in apa clocotita cu sare si ulei si se fierb 8-10 minute. Le scoatem si le punem la scurs intr-o strecuratoare. Ceapa o spalam si o tocam marunt. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei de...
Budinca de macaroane cu miez de lapte
Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare si ulei. Cand aceasta incepe sa fiarba adaugam pastele si lasam sa fiarba 8-10 minute. Intr-un bol punem miezul de lapte, ouale, smantana si omogenizam. Dupa ce s-au fiert pastele, le scurgem de apa apoi le amestecam cu branzica....
Tagliatelle cu ceapa si varza
Curatam, spalam si taiem marunt ceapa. Varza o dam pe razatoarea cu ochiuri mici apoi o punem intr-un vas. Presaram sarea, ameastecam pentru a intra in varza, apoi o scurgem bine de apa lasata. Punem ceapa la calit in uleiul incins. O lasam pana se inmoaie bine, apoi adaugam varza si...
Taitei de casa
Intr-un vas punem ouale, praful de sare si incepem sa adaugam faina. Framantam pana obtinem un aluat tare. Intindem apoi aluatul intr-o foaie subtire, cu ajutorul sucitorului. Taiem in bucatele potrivite. Fiecare bucata o trecem de doua ori prin masina de taitei, astfel vom obtine o...
Penne cu ghebe
Reteta pentru sos am postat-o ieri si o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/sos-cu-ghebe-pentru-paste-50421.html Intr-o oala punem apa la fiert impreuna cu sarea si uleiul. Cand aceasta incepe sa fiarba aduagam pastele si le lasam sa fiarba 8-10 minute. Apoi le scurgem de...
Penne cu sos de rosii
Reteta pentru sosul de rosii am postat-o in urma cu cateva zile, o puteti vedea aici http://www.bucataras.ro/retete/sos-de-rosii-pentru-paste-sau-pizza-50020.html Intr-o oala punem apa la fiert cu 1 lingura de ulei si 1/2 lingurita sare. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam pastele si...
Paste cu ardei si rosii
Punem apa la fiert cu un praf de sare si 1 lingura de ulei. Cand apa incepe sa fiarba, punem pastele si le lasam 8-10 minute, apoi le punem la scurs intr-o strecuratoare. Spalam legume. Ceapa o taiem marunt iar ardeiul fasii. Decojim rosiile, le taiem in patru si le punem in vasul de la...
Tagliatelle cu sos de rosii, pasta de ardei si busuioc
Curatam, spalam si taiem marunt ceapa. Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa si lasam sa se caleasca 5 minute. Adaugam apoi pasta de ardei, amestecam si lasam putin sa se caleasca impreuna. Adaugam apoi rosiile in bulion pasate cu blenderul, sare si piper dupa gust si...
Budinca de paste la cuptor
Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare si lingurita de ulei. Cand aceasta incepe sa fiarba adaugam pastele si lasam sa fiarba 8-10 minute. Intr-un bol punem branzica, 2 oua, sare dupa gust si omogenizam. In alt bol ma micut punem oul ramas, smantana, putina sare si batem bine....
Paste cu telemea si smantana
Intr-o oala am pus apa la fiert cu sarea si uleiul. Cand a inceput sa clocoteasca am pus pastele si le-am lasat sa fiarba 8-10 minute. Cat timp au fiert pastele, am dat telemeaua pe razatoarea cu ochiuri mici apoi am amestecat-o cu smantana. Pastele fierte le-am pus la scurs intr-o...
Paste alla napoletana
Taiem ceapa marunt, usturoiul in curatam dar nu il zdrobim. Intr-o tigaie (de teflon) punem uleiul de masline, iar cand s-a incins adaugam ceapa taiata si usturoiul. Intre timp, scoatem rosiile intregi din conserva si le taiem marunt. Le adaugam in tigaie, peste ceapa si usturoi....
Spaghete cu sos de rosii
Punem pastele la fiert in apa clocotita cu sare. Intre timp pregatim sosul de rosii. Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei. Cand devine aurie adaugam usturoiul tocat marunt, rosiile pasate cu blenderul si apa. Condimentam cu sare, piper, cativa fulgi de chili si oregano....
Lasagna cu branza si verdeturi
Intr-un castron punem crema de branza,miezul de lapte sfaramitat, ouale, mararul tocat marunt si patrunjelul uscat. Omogenizam si mai adaugam putina sare daca e nevoie. Sosul bechamel : topim untul la foc mic, dam de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocolosi....
Paste cu ton si sos de ardei
Spaghetele se pun in apa clocotita cu sare si se fierb 8-10 minute. Le scoatem intr-o strecuratoare si le trecem sub un jet de apa rece. Ceapa o spalam si o tocam marunt. Ardeii ii curatam de coaja, ii punem in blender si ii facem pasta. Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei de...
Paste cu branza sarata
Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam pastele si le lasam sa fiarba 10-12 minute amestecand din cand in cand. Dupa ce s-au fiert se pun la scurs intr-o strecuratoare si se trec pe sub un jet de apa rece. Intr-o cratita se pune uleiul la incins,...
Paste cu sos alb si ciuperci
Ciupercile se pun la scurs intr-o strecuratoare, apoi se toaca marunt. Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ciupercile, usturoiul taiat marunt, sare si piper. Facem apoi un rantas alb, dintr-o lingura de faina amestecata cu laptele si il adaugam apoi peste ciuperci....
Paste cu piept de pui si legume
Curatam cepele si le tocam marunt. Morcovii il curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ardeiul spalat il taiem marunt. Pieptul de pui il spalam si il taiem cubulete. Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei la incins, apoi adaugam ceapa si morcovii si lasam sa se inmoaie....
Mac&Cheese
Intr-o oala punem apa cu o lingurita de sare la fiert. Cand incepe ssa clocoteasca adaugam pastele, si lasam 8-10 minute sa fiarba. Branza telemea se imparte in doua. O parte o taiem cubulete mici, iar cealalta parte o dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Topim untul intr-o cratita micuta....
Penne cu legume si sunculita taraneasca
Ceapa o tocam marunt, si o punem la calit in uleiul incins. Ardeiul spalat se taie fasii impreuna cu sunculita. Usturoiul ii curatam si il tocam marunt. Dupa ce s-a calit ceapa, adaugam ardeiul, si lasam sa se caleasca inca 5 minute impreuna. Adagam apoi sunculita, lasam sa se...
Paste la cuptor cu sos de rosii, bechamel si cascaval
Sosul de rosii: Ceapa o tocam marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Usturoiul ii curatam si il pisam sau il tocam marunt, marunt. Punem uleiul la incins intr-o tigaie. Cand uleiul s-a incins, adaugam ceapa, morcovul si putina sare. Lasam sa se caleasca cca....
Paste cu piept de pui
Intr-o oala punem apa, un sfert de lingurita de sare si lasam sa fiarba. Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam pastele.Lasam sa fiarba cca. 10-12 minute. Dupa ce au fiert le punem la scurs intr-o strecuratoare. Pieptul de pui il dam prin masina de tocat carne impreuna cu usturoiul si...
Lasagna cu piept de pui si foi proaspete
Foi: Faina se pune intr-un castron,iar in mijloc se pune ouale si putina sare.Se framanta energic,pana rezulta un aluat tare.Se lasa 10-15 minute la odihnit in vasul in care l-am framantat acoperit cu folie de plastic,pentru a evita uscarea. Se imparte aluatul in doua parti si se intinde o...
Cici
Se fierbe fasolea in apa cu sare. Dupa ce s-a fiert strecuram boabele de fasole, iar apa in care s-a fiert se pune deoparte. Se pregatesc cici: intr-un vas se pune faina, sarea si apa cat cuprinde. Framantam pana obtinem un aluat elastic. Se ia cate o bucata de aluat si se intinde cat mai...