Sosul de rosii:
Ceapa o tocam marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Usturoiul ii curatam si il pisam sau il tocam marunt, marunt.
Punem uleiul la incins intr-o tigaie.
Cand uleiul s-a incins, adaugam ceapa, morcovul si putina sare.
Lasam sa se caleasca cca. 5-7 minute pana cand legumele sau inmuiat.
Adaugam apoi rosiile din conserva si usturoiul si lasam sa se caleasca inca 5 minute la foc mare.
Adaugam apoi busuiocul tocat marunt si amestecam.
Condimentam cu sare dupa gust.
Sosul Bechamel:
Intr-o cratita mai mica, punem untul sa se topeasca la foc mic.
Dupa ce untul s-a topit, luam cratita de pe foc, adaugam faina si amestecam repede pentru a nu se forma cocoloase.
Punem din nou cratita pe foc si turnam laptele putin cate putin.
Amestecam continuu, pentru a evita formarea cocoloaselor.
Condimentam sosul dupa gust cu sare, piper si nucsoara.
Pastele:
Cand sosurile sunt gata, punem intr-o oala apa la fiert cu 1 lingurita de sare.
Cand apa incepe sa fiarba adaugam pastele.
Lasam sa fiarba 8-10 minute, apoi le strecuram.
Patele strecurate se amesteca cu sosul de rosii.
Ungem un vas termorezistent cu unt, apoi punem pastele.
Deasupra pastelor intindem uniform sosul Bechamel.
Cascavalul se da pe razatoarea cu ochiuri mici (asa l-am dat eu) apoi se presara peste sosul Bechamel.
Dam apoi vasul la cuptorul preincalzit, pana cand se rumenste usor deasupra.
Pastele se servesc calde.
Va doresc pofta buna!