By www.cevabun.ro
Intr-o oala punem apa cu o lingurita de sare la fiert.
Cand incepe ssa clocoteasca adaugam pastele, si lasam 8-10 minute sa fiarba.
Branza telemea se imparte in doua. O parte o taiem cubulete mici, iar cealalta parte o dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Topim untul intr-o cratita micuta.
Adaugam faina peste unt, amestecam bine cu un tel, apoi adaugam laptele si amestecam in continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.
Lasam sa de-a in doua clocote, apoi luam cratita de pe foc.
Adaugam in sos, amestecand bine cu telul, branza razuita, cascavalul si nucsoara.
Asezonam cu piper, apoi gustam sa vedem daca mai avem nevoie de sare(eu nu am mai adaugat, deoarece sarea din branza a fost suficienta).
Amestecam sosul cu pastele si cubuletele de branza ramase.
Turnam apoi amestecul intr-un vas termorezistent uns cu unt, si dam vasul la cuptorul incins pana se rumeneste deasupra.
Budinca americana se serveste fierbinte sau la temperatura camerei.
Pofta buna!