Se spală roșiile și se tare în patru. Într-o tigaie mare se pun 3 linguri de ulei și roșii cate încap, și se călesc până se înmoaie respectiv lasă zeama. Se transferă într-o cratiță și se lasă să se răcească, apoi procedăm la fel cu restul...
Se curăță usturoiul și se taie în doua fiecare bucată.
Se spală bine castraveții și se crestează în două sau dacă sunt mari, se taie în patru pe lungime.
Se spală bine un borcan de 3 litri și se așază pe fundul lui jumătate din bețele de cimbru si mărar....
Se îndepărtează coditele de la coacăze și se spală bine de mai multe ori.
Apa se pune la fiert împreună cu zahărul, iar când începe să se lege ca un sirop, adăugăm coacazele și zeama de la lămâie și fierbem 10 sau 15 minute.
Facem o probă pe o...
Se mixeaza ouăle cu zahărul și sarea până își dublează volumul.
Se adaugă laptele și uleiul, turnând încet și mixând continuu. Se adaugă și făina, iar la sfârșit praful de copt stins cu zeama de lămâie.
Jumătate din compoziție se...
Am făcut ciorba cu aripi de pui, pentru că mie îmi place să pun carne cu oase in ciorbă. Aripile de pui le-am tăiat în 2 pe la îmbinare și le-am pus la fiert in circa 3 litri de apă cu sare si boabe de piper. Am luat spuma de deasupra când a început să...
Se mixează ouăle cu zahărul până când acesta se topește, se adaugă uleiul și laptele, apoi făina și praful de copt stins cu putina zeamă de lămâie.
Turnam aluatul astfel obținut într-o tavă de aragaz tapetată cu hartie de copt.
Ciresele spălate și...
Se pune la fiert 1 litru de apa împreună cu zahărul și zeama de la 1/2 lămâie și se fierbe cam 5 minute.
Se spală puțin florile de soc ca să nu rămână gâze pe ele.
Într-un borcan de 3 litri punem 2 litri de apă, siropul cu zahăr, florile de soc,...
Ptr. aluat mixam ouale cu zaharul intr-un bol, adaugam si uleiul, praful de copt, iar la sfarsit faina cate un pumn pe rand, amestecand dupa fiecare. Trebuie sa rezulte un aluat omogen si moale, dar nelipicios.
Asezam pe masa o hartie de copt, pudram cu faina si intindem pe ea 2/3 din aluat...
Se mixează oul cu zahărul, se adaugă vanilia, laptele și uleiul. La sfârșit adăugăm nuca de cocos și făina cernută împreună cu praful de copt si bicarbonatul.
Dăm drumul la cuptor să se încălzească la 180 de grade C. Pregătim o tavă de muffins cu...
Intai pregatim blatul: se amestecă ingredientele uscate, se adaugă untul topit, ouale și aromele și se amestecă bine. Aluatul obținut se toarnă în tava tapetata cu hartie de copt si se coace 25 de minute la 180 de grade C.
Pentru crema, se amestecă brânza cu zahărul,...
Cartofii fierti se zdrobesc cu furculița sau îi putem da pe răzătoare, după care îi amestecăm cu uleiul de măsline și oul, sarea, făina și praful de copt la sfârșit. Frământăm bine și mai adăugăm făină până rezultă un aluat moale dar nelipicios....
Rețeta este pentru o formă de tort cu diametrul de 22 sau 24 cm, pe care o tapetez cu hartie de copt sau unt și făină.
Pentru aluat amestecăm toate ingredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt, sarea și coaja de lămâie. Adăugăm untul moale și amestecăm cu...
Pregătim întâi aluatul: se mixeaza ouăle cu zahărul și vanilia, se adaugă uleiul, iar la sfârșit făina, praful de copt și coaja de lămâie. Se frământă aluatul până devine nelipicios, se rupe o bucățică și se pune deoparte ptr ornat. Restul...
Am copt blaturile cu o zi înainte. Deci ptr blaturile de tort: se mixează ouăle cu un praf de sare, se adaugă zahărul și se mixează până se topește. Turnăm apoi uleiul în fir subțire mixând în continuare, iar la sfârșit punem și sucul de...
Cum se prepara Rulada de carne tocata la cuptor - Reteta gustoasa de aperitiv
Punem untul la încins într-o tigaie. Curățăm și tocăm ceapa mărunt și o punem la călit în unt. Usturoiul curățat și pisat îl adăugăm la ceapă după câteva minute...
Cum se prepara Friptura de porc cu sos de rosii si usturoi - Reteta gustoasa la cuptor
Usturoiul curățat si pisat se amestecă cu puțină sare, apoi adăugăm treptat ulei și amestecăm cu o lingură până se formează o pastă.
Adăugăm apa și sucul se roșii și amestecăm...
Intai pregatim aluatul : dizolvam zaharul in laptele caldut si apoi varsam deasupra pliculetul de drojdie uscata si lasam sa se activeze. Cernem faina intr-un bol, amestecam cele doua galbenusuri cu smantana intr-o canita si apoi adaugam esenta de vanilie si coaja de lamaie.
Se toarna peste...
Intai pregatim foile : se separa albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul pudra, zaharul vanilat, iar la sfarsit galbenusurile si untul topit si racit. Lasam mixerul deoparte si adaugam faina in ploaie amestecand cu o spatula de jos in sus,...
Prima data ungem o foaie de aluat cu jumatate din untul topit si presaram uniform peste el 2 lingurite de scortisoara, apoi rulam pe lungime cat mai strans. Taiem rulouri de grosimea degetului mic pe care le asezam intr-o tava de tarta cu diametrul de 28 de cm unsa cu putin unt. Ungem foaia cu...
Se curata si se taie legumele cubulete de aprox aceeasi marime. Se taie si carnea bucati potrivit de mari, iar carnatii felii grosute.
Apoi se incinge uleiul in ceaun si se pun la calit pe rand, intai ceapa pana devine sticloasa, apoi usturoiul, morcovii, telina, ardeii. Se condimenteaza cu...
Pentru blat: galbenusurile se freaca cu zaharul si cu vanilia pana se deschid la culoare si se topeste zaharul. Se adauga in fir subtire uleiul intercalat cu putin lapte pana terminam tot uleiul si laptele, iar la sfarsit adaugam mierea. Grisul se amesteca cu faina, cacaoa si praful de copt si se...
Prima data pregatim crema ca sa aiba timp sa se raceasca. Punem laptele intr-o craticioara la fiert, pe aragaz, impreuna cu coaja taiata de la lamaie. Pana da el in clocot, in alta craticioara punem ouale, zaharul si uleiul, amestecam bine cu un tel si apoi adaugam amidonul si omogenizam.
Cand...
Merele se spala, se curata de coaja, se taie in doua si se scot semintele, apoi se feliaza. Dupa ce spalam lamaia si razuim coaja, o stoarcem si stropim feliile de mere cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu zaharul si 2 linguri de...
Galbenusurile se separa de albusuri, apoi se amesteca cu uleiul si laptele. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
In compozitia de galbenusuri se adauga faina amestecata cu praful de copt, apoi se pune cascavalul ras, sunca si ardeiul taiat cubulete.
La sfarsit, se adauga si...
Se fierb pastele in multa apa sarata, apoi se scot si se limpezesc cu apa rece si se pun la scurs.
Se curata sparanghelul si se spala, apoi de taie in bucati de circa 2 cm. Ceapa se curata si se taie cubulete, apoi se pune la calit in ulei impreuna cu sparanghelul. Dupa maxim 5-7 minute, se...
Cum se prepara Gulas de porc - Reteta savuroasa la ceaun
Se spala si se curata legumele (eu le curat mereu acasa si le duc gata curatate).
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in uleiul incins.
Se taie morcovii cuburi mari si se adauga langa ceapa.
Ardeii se toaca si...
Rubarba se spala, se curata si se taie in bucati de 2 cm. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si vanilia pana se deschid la culoare, adaugand treptat cate putin lapte, apoi uleiul, faina si la urma praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se mixeaza bine, trebuie sa rezulte un aluat grosut ca...
Se asaza piscoturile in tava mare de la aragaz cu partea zaharoasa in jos, astfel incat sa tapetam fundul tavii.
Pentru crema de gris : intr-o cratita incapatoare, amestecam cocosul cu zaharul, grisul si sarea. Turnam laptele peste ele si le punem la fiert amestecand mereu cu un tel pana da...
Blatul: se separă gălbenușurile de albusuri. Albusurile se mixează bine cu sarea până devin o spuma tare. Se adaugă pe rând câte o lingură de zahar si se mizează bine după fiecare.
Gălbenușurile se amestecă cu esența de migdale, apoi se adauga la spuma de...
Se mixeaza ouale, se adauga pe rand laptele, uleiul si parmezanul, mixand pana se omogenizeaza. La sfarsit, punem faina si praful de copt si asezonam cu sare si piper.
Se adauga cubuletele de sunca si cascavalul si se amesteca cu o paleta. Turnam totul intr-o tava de chec tapetata cu...
Bulion de casă
Se spală roșiile și se tare în patru. Într-o tigaie mare se pun 3 linguri de ulei și roșii cate încap, și se călesc până se înmoaie respectiv lasă zeama. Se transferă într-o cratiță și se lasă să se răcească, apoi procedăm la fel cu restul...
Castraveti murati vara la soare - Castraveti covasiti
Se curăță usturoiul și se taie în doua fiecare bucată. Se spală bine castraveții și se crestează în două sau dacă sunt mari, se taie în patru pe lungime. Se spală bine un borcan de 3 litri și se așază pe fundul lui jumătate din bețele de cimbru si mărar....
Dulceata de coacaze rosii/negre
Se îndepărtează coditele de la coacăze și se spală bine de mai multe ori. Apa se pune la fiert împreună cu zahărul, iar când începe să se lege ca un sirop, adăugăm coacazele și zeama de la lămâie și fierbem 10 sau 15 minute. Facem o probă pe o...
Desert prajitura turnata cu branza
Se mixeaza ouăle cu zahărul și sarea până își dublează volumul. Se adaugă laptele și uleiul, turnând încet și mixând continuu. Se adaugă și făina, iar la sfârșit praful de copt stins cu zeama de lămâie. Jumătate din compoziție se...
Ciorba de pui a la grec
Am făcut ciorba cu aripi de pui, pentru că mie îmi place să pun carne cu oase in ciorbă. Aripile de pui le-am tăiat în 2 pe la îmbinare și le-am pus la fiert in circa 3 litri de apă cu sare si boabe de piper. Am luat spuma de deasupra când a început să...
Desert prajitura pufoasa cu cirese
Se mixează ouăle cu zahărul până când acesta se topește, se adaugă uleiul și laptele, apoi făina și praful de copt stins cu putina zeamă de lămâie. Turnam aluatul astfel obținut într-o tavă de aragaz tapetată cu hartie de copt. Ciresele spălate și...
Socata
Se pune la fiert 1 litru de apa împreună cu zahărul și zeama de la 1/2 lămâie și se fierbe cam 5 minute. Se spală puțin florile de soc ca să nu rămână gâze pe ele. Într-un borcan de 3 litri punem 2 litri de apă, siropul cu zahăr, florile de soc,...
Desert crostata cu ricotta si marmelada de capsuni
Ptr. aluat mixam ouale cu zaharul intr-un bol, adaugam si uleiul, praful de copt, iar la sfarsit faina cate un pumn pe rand, amestecand dupa fiecare. Trebuie sa rezulte un aluat omogen si moale, dar nelipicios. Asezam pe masa o hartie de copt, pudram cu faina si intindem pe ea 2/3 din aluat...
Desert muffins cu cocos si inima de ciocolata
Se mixează oul cu zahărul, se adaugă vanilia, laptele și uleiul. La sfârșit adăugăm nuca de cocos și făina cernută împreună cu praful de copt si bicarbonatul. Dăm drumul la cuptor să se încălzească la 180 de grade C. Pregătim o tavă de muffins cu...
Desert brownie cheesecake
Intai pregatim blatul: se amestecă ingredientele uscate, se adaugă untul topit, ouale și aromele și se amestecă bine. Aluatul obținut se toarnă în tava tapetata cu hartie de copt si se coace 25 de minute la 180 de grade C. Pentru crema, se amestecă brânza cu zahărul,...
Aperitiv tarta de cartofi cu sunca si cascaval
Cartofii fierti se zdrobesc cu furculița sau îi putem da pe răzătoare, după care îi amestecăm cu uleiul de măsline și oul, sarea, făina și praful de copt la sfârșit. Frământăm bine și mai adăugăm făină până rezultă un aluat moale dar nelipicios....
Desert tarta crumble cu mascarpone si capsuni
Rețeta este pentru o formă de tort cu diametrul de 22 sau 24 cm, pe care o tapetez cu hartie de copt sau unt și făină. Pentru aluat amestecăm toate ingredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt, sarea și coaja de lămâie. Adăugăm untul moale și amestecăm cu...
Desert pasca cu aluat fraged si merisoare
Pregătim întâi aluatul: se mixeaza ouăle cu zahărul și vanilia, se adaugă uleiul, iar la sfârșit făina, praful de copt și coaja de lămâie. Se frământă aluatul până devine nelipicios, se rupe o bucățică și se pune deoparte ptr ornat. Restul...
Desert tort cu morcovi - Carrot cake
Am copt blaturile cu o zi înainte. Deci ptr blaturile de tort: se mixează ouăle cu un praf de sare, se adaugă zahărul și se mixează până se topește. Turnăm apoi uleiul în fir subțire mixând în continuare, iar la sfârșit punem și sucul de...
Rulada de carne tocata la cuptor - Reteta gustoasa de aperitiv
Cum se prepara Rulada de carne tocata la cuptor - Reteta gustoasa de aperitiv Punem untul la încins într-o tigaie. Curățăm și tocăm ceapa mărunt și o punem la călit în unt. Usturoiul curățat și pisat îl adăugăm la ceapă după câteva minute...
Friptura de porc cu sos de rosii si usturoi - Reteta gustoasa la cuptor
Cum se prepara Friptura de porc cu sos de rosii si usturoi - Reteta gustoasa la cuptor Usturoiul curățat si pisat se amestecă cu puțină sare, apoi adăugăm treptat ulei și amestecăm cu o lingură până se formează o pastă. Adăugăm apa și sucul se roșii și amestecăm...
Desert pasca cu crema de ciocolata cu rom
Intai pregatim aluatul : dizolvam zaharul in laptele caldut si apoi varsam deasupra pliculetul de drojdie uscata si lasam sa se activeze. Cernem faina intr-un bol, amestecam cele doua galbenusuri cu smantana intr-o canita si apoi adaugam esenta de vanilie si coaja de lamaie. Se toarna peste...
Desert tort dobos a la Oana
Intai pregatim foile : se separa albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul pudra, zaharul vanilat, iar la sfarsit galbenusurile si untul topit si racit. Lasam mixerul deoparte si adaugam faina in ploaie amestecand cu o spatula de jos in sus,...
Desert cinnamon swirl apple pie sau Placinta cu mere si rulouri cu scortisoara
Prima data ungem o foaie de aluat cu jumatate din untul topit si presaram uniform peste el 2 lingurite de scortisoara, apoi rulam pe lungime cat mai strans. Taiem rulouri de grosimea degetului mic pe care le asezam intr-o tava de tarta cu diametrul de 28 de cm unsa cu putin unt. Ungem foaia cu...
Bab gulyas la ceaun
Se curata si se taie legumele cubulete de aprox aceeasi marime. Se taie si carnea bucati potrivit de mari, iar carnatii felii grosute. Apoi se incinge uleiul in ceaun si se pun la calit pe rand, intai ceapa pana devine sticloasa, apoi usturoiul, morcovii, telina, ardeii. Se condimenteaza cu...
Desert tort Milch Schnitte
Pentru blat: galbenusurile se freaca cu zaharul si cu vanilia pana se deschid la culoare si se topeste zaharul. Se adauga in fir subtire uleiul intercalat cu putin lapte pana terminam tot uleiul si laptele, iar la sfarsit adaugam mierea. Grisul se amesteca cu faina, cacaoa si praful de copt si se...
Desert Lemon pie - Tarta cu lamaie
Prima data pregatim crema ca sa aiba timp sa se raceasca. Punem laptele intr-o craticioara la fiert, pe aragaz, impreuna cu coaja taiata de la lamaie. Pana da el in clocot, in alta craticioara punem ouale, zaharul si uleiul, amestecam bine cu un tel si apoi adaugam amidonul si omogenizam. Cand...
Desert Prajitura cu mere
Merele se spala, se curata de coaja, se taie in doua si se scot semintele, apoi se feliaza. Dupa ce spalam lamaia si razuim coaja, o stoarcem si stropim feliile de mere cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu zaharul si 2 linguri de...
Aperitiv briose sarate cu sunca si ardei
Galbenusurile se separa de albusuri, apoi se amesteca cu uleiul si laptele. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. In compozitia de galbenusuri se adauga faina amestecata cu praful de copt, apoi se pune cascavalul ras, sunca si ardeiul taiat cubulete. La sfarsit, se adauga si...
Salata de paste cu sparanghel si sunca
Se fierb pastele in multa apa sarata, apoi se scot si se limpezesc cu apa rece si se pun la scurs. Se curata sparanghelul si se spala, apoi de taie in bucati de circa 2 cm. Ceapa se curata si se taie cubulete, apoi se pune la calit in ulei impreuna cu sparanghelul. Dupa maxim 5-7 minute, se...
Gulas de porc - Reteta savuroasa la ceaun
Cum se prepara Gulas de porc - Reteta savuroasa la ceaun Se spala si se curata legumele (eu le curat mereu acasa si le duc gata curatate). Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in uleiul incins. Se taie morcovii cuburi mari si se adauga langa ceapa. Ardeii se toaca si...
Desert prajitura cu rubarba si bezea
Rubarba se spala, se curata si se taie in bucati de 2 cm. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si vanilia pana se deschid la culoare, adaugand treptat cate putin lapte, apoi uleiul, faina si la urma praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se mixeaza bine, trebuie sa rezulte un aluat grosut ca...
Desert felii cu gris in lapte, nuca de cocos si ciocolata
Se asaza piscoturile in tava mare de la aragaz cu partea zaharoasa in jos, astfel incat sa tapetam fundul tavii. Pentru crema de gris : intr-o cratita incapatoare, amestecam cocosul cu zaharul, grisul si sarea. Turnam laptele peste ele si le punem la fiert amestecand mereu cu un tel pana da...
Desert tort Raffaello
Blatul: se separă gălbenușurile de albusuri. Albusurile se mixează bine cu sarea până devin o spuma tare. Se adaugă pe rând câte o lingură de zahar si se mizează bine după fiecare. Gălbenușurile se amestecă cu esența de migdale, apoi se adauga la spuma de...
Aperitiv chec sarat cu sunca si cascaval
Se mixeaza ouale, se adauga pe rand laptele, uleiul si parmezanul, mixand pana se omogenizeaza. La sfarsit, punem faina si praful de copt si asezonam cu sare si piper. Se adauga cubuletele de sunca si cascavalul si se amesteca cu o paleta. Turnam totul intr-o tava de chec tapetata cu...