Delicioasa de ti se topeste in gura. Am facut-o de nenumarate ori pentru ca nu ne mai saturam de ea. E dulce, e pufoasa si putin acrisoara de la rubarba. Noua ne-a placut la superlativ.
Ptr bezea:
Rubarba se spala, se curata si se taie in bucati de 2 cm. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si vanilia pana se deschid la culoare, adaugand treptat cate putin lapte, apoi uleiul, faina si la urma praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se mixeaza bine, trebuie sa rezulte un aluat grosut ca pentru chec. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt iar deasupra se aseaza bucatile de rubarba. Daca aluatul este consistent, ca pentru chec, rubarba nu se va lasa pe fundul tavii.
Pentru bezea: mixam albusurile spuma cu putina sare, adaugam pe rand cate o lingura de zahar iar la sfarsit zeama de lamaie. Cand zaharul s-a topit, nu se mai simt cristalele, bezeaua se asaza deasupra aluatului si se intinde cu o lingura sau paleta, ce aveti la indemana.
Se da prajitura la cuptorul incins la 180-200 de grade C, circa 25-30 de minute. Se verifica aluatul din mijlocul tavii cu o scobitoare, daca inca este in stare lichida, il mai dati 10 minute la cuptor la 180 de grade C.
1
reteta cred ca merge si cu alte fructe: capsuni, afine, caise, piersici, etc. doar ca cele mari vor trebui taiate cubulete
2
daca faceti in tava mai mica (de ex. 22x26 cm), o sa iasa mai aspectuoasa si mai inalta