Am făcut rețeta pentru tavă mică, dar am dublat cantitatea de brânză pentru că ne place cu multă umplutură :)
Se mixeaza ouăle cu zahărul și sarea până își dublează volumul.
Se adaugă laptele și uleiul, turnând încet și mixând continuu. Se adaugă și făina, iar la sfârșit praful de copt stins cu zeama de lămâie.
Jumătate din compoziție se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt si se dă la cuptorul încins la 180 de grade C, pentru 10-15 minute.
Se pregătește umplutura: mixăm ouăle cu zahărul, apoi adăugăm brânza și aromele, iar la sfârșit stafidele.
Scoatem tava din cuptor, punem umplutura și o întindem uniform, iar deasupra ei turnăm cealaltă jumătate de aluat. O dam la cuptor încă 30 sau 40 de minute, dupa 30 de minute dam cuptorul pe 170 de grade C.
Se lasă să se răcească, se pudrează cu zahăr și se poate servi tăiată cubulețe.
Poftă bună!
1
Eu am verificat astfel dacă e coaptă: am apăsat puțin aluatul cu degetul și dacă se ridică înapoi și nu rămâne forma degetului, înseamnă că e coaptă.