Desert tort cu morcovi - Carrot cake

de Corinuta in Torturi, 1 Apr 2018 | 6753 vizualizari

 

Este un tort delicios, nu foarte cremos, dar pentru ca are blatul însiropat nici nu se simte uscat. M-am inspirat după rețeta lui Alex, care a suferit mici modificări.
"Bunatatati de Paste"

 

INGREDIENTE

  • Ptr. blat:
  • 260 g faină
  • 100 g migdale măcinate
  • 200 g morcovi
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 300 g zahăr
  • 4 ouă
  • 240 ml ulei
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 40 ml suc de lămâie
  • 1 praf de sare
  • Ptr cremă:
  • 200 g unt moale
  • 500 g crema de brânză
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 linguriță coajă de lămâie
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • Ptr sirop:
  • 250 ml apă
  • 150 g zahăr
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 2 plicuri zahăr vanillat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu morcovi - Carrot cake:

Am copt blaturile cu o zi înainte. Deci ptr blaturile de tort: se mixează ouăle cu un praf de sare, se adaugă zahărul și se mixează până se topește. Turnăm apoi uleiul în fir subțire mixând în continuare, iar la sfârșit punem și sucul de lămâie.
Ingredientele uscate: făina, bicarbonatul, scorțișoara, praful de copt, migdalele macinate se amesteca separat într-un bol după care le turmăm peste compoziția de ouă și amestecăm bine.
Morcovii dați pe arzătoarea mică îi încorporăm la sfârșit.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și pregătim 2 forme rotunde de tort cu diametrul de 26 cm tapetandu-le cu hartie de copt sau cu unt si făină.
Împărțim compoziția în cele două forme și le dăm la cuptor pentru 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea, dacă iese curată înseamnă că blaturile sunt coapte și le putem lăsa pe un grătar la răcit.
Ptr cremă: mixăm untul moale, adăugăm brânza la temperatura camerei și mai mixăm puțin, apoi punem zahărul praf, vanilia si coaja de lămâie. După ce am omogenizat totul bine, dam la frigider pentru aprox. 2 ore să se întărească puțin.
Ptr sirop: punem ingredientele într-o crăticioară la fiert la foc mic ptr circa 15-20 de minute până scade la jumatate și devine un sirop gros. Înainte de a însiropa tortul, lăsăm siropul sa se răcească.
Asamblare: tăiem vârfurile de la blaturile de tort, resturile rezultate le sfărmăm și le vom folosi ca să îmbrăcăm tortul pe margine cu ele.
Punem pe un platou primul blat și îl însiropăm ușor cu ajutorul unei pensule de bucătărie. Folosim jumătate de sirop dar nu punem mult dintr-o dată. Întindem peste blat aproape jumătate din cantitatea de cremă, punem peste al doilea blat și-l însiropăm ca și pe primul. Restul de cremă o întindem deasupra și puțin pe margine ca să se lipească resturile de blat sfărâmate. Deasupra puteți orna cu ce doriți, eu am avut niște morcovi din zahăr și câteva ouă de ciocolată.
Ideal este sa dăm la frigider tortul de seara până dimineața sau măcar câteva ore înainte să-l tăiem.

TIPS-URI

1

in loc de migdale macinate, puteti folosi nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu morcovi - Carrot cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Medovik cu visine si nuca