L-am pregătit de ziua copilului din dotare, motiv ptr care e ornat cu dulciuri.
Ptr blat:
Ptr crema:
Pentru blat: galbenusurile se freaca cu zaharul si cu vanilia pana se deschid la culoare si se topeste zaharul. Se adauga in fir subtire uleiul intercalat cu putin lapte pana terminam tot uleiul si laptele, iar la sfarsit adaugam mierea. Grisul se amesteca cu faina, cacaoa si praful de copt si se adauga peste compozitia de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza usor cu compozitia de galbenusuri si faina. Aluatul se imparte in 2 parti egale si se coc 2 foi intr-o tava tapetata cu hartie de copt in cuptorul incins la 160 grade pt 10-15 minute.
Pentru crema mixati frisca pana devina spuma. Dizolvati gelatina in 50 ml lapte pe bain marie sau deasupra aragazului(dar sa nu fiarba) pana gelatina este dizolvata complet. Amestecati laptele condensat cu 50 ml lapte, cu laptele in care ati dizolvat gelatina, apoi adaugati mierea. Amestecati pana se dizolva mierea si adaugati peste frsca mixata. Dati la frigider pt 30 minute.
Asamblare: pe o hartie pentru tort, fixati inelul detasabil al tavii, asezati o foaie de blat, apoi intindeti peste ea jumatate din cantitatea de crema, apoi a doua foaie peste care intindeti restul de crema. Se da la frigider 2-3 ore, dupa care ornati dupa preferinte.
Eu la ornat am folosit 2 cutii de ciocolata Kinder si 1 punga mare de M&Ms.