Desert crostata cu ricotta si marmelada de capsuni

de Corinuta in Prajituri, 5 Mai 2018 | 5734 vizualizari

 

Știți voi, un fel de tartă, doar că îmi place mult cum sună în italiană, de unde este și rețeta.

 

INGREDIENTE

  • Ptr aluat:
  • 2 ouă
  • 100 g zahar
  • 80 ml ulei
  • 320 g făină
  • 8 g praf de copt
  • Ptr umplutură:
  • 300 g ricotta
  • 50 g zahăr
  • coaja rasa de la 1/2 lămâie
  • 300 g gem de care doriti
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crostata cu ricotta si marmelada de capsuni:

Ptr. aluat mixam ouale cu zaharul intr-un bol, adaugam si uleiul, praful de copt, iar la sfarsit faina cate un pumn pe rand, amestecand dupa fiecare. Trebuie sa rezulte un aluat omogen si moale, dar nelipicios.

Asezam pe masa o hartie de copt, pudram cu faina si intindem pe ea 2/3 din aluat intr-o forma rotunda cat sa acopere forma de tarta si marginile ei.
Forma de tarta o ungem cu ulei si o pudram cu faina, apoi rasturnam usor in ea foaia de aluat cu hartia de copt in sus. Asezam bine cu mana marginile, apoi indepartam haria de copt si taiem surplusul de aluat care depaseste marginile tavii.
Brânza ricotta se amestecă cu zahărul și coaja de lămâie, după care se întinde uniform peste aluat. Peste brânză turnam marmelada și o întindem cu grijă să nu se amestece cu brânza.
Din aluatul ramas întindem o altă foaie pe masa înfăinată, tăiem fâșii drepte și le asezam peste tartă formând un grilaj.

În cuptorul preîncălzim la 180 de grade C, introducem tarta si o coacem circa 40 de minute (a mea a stat doar 30 de minute la cuptor).
Scoatem tarta la racit pe un suport, iar dupa ce s-a racit, o putem transfera pe un platou și o pudrăm cu zahăr praf. Se taie in felii si se serveste.
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crostata cu ricotta si marmelada de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

elucubratiiculinare 1

06.05.2018, 08:50

chiar suna bine

mirela0911 1

06.05.2018, 09:50

Ce tarta buna ne-ai adus!

Corinuta 1

28.05.2018, 16:16

Va multumesc mult pentru ca ati trecut pe aici si ati lasat un comentariu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem