Recunosc ca mie imi plac mai mult cu gem de prune, dar azi le-am facut cu prune ca asa am avut ''indicatiuni'' pretioase...m-am inspirat de la Jamila.
Mai intai am pus cartofii la fiert, cartofii i-am fiert in coaja. Dupa ce au fiert, i-am curatat de coaja si i-am lasat sa se raceasca, sa fie calduti.
Cat timp cartofii au stat la racit, m-am apucat sa scot samburii de la prune, in asa fel incat sa nu rup in doua prunele, apoi am luat 3 linguri de zahar din cele 300 g si am presarat este prune, amestecam si lasam sa-si lase zeama, apoi le punem intr-o strecuratoare sa se scurga.
Am pus tigaia wok sa se incinga, am adaugat untul si apoi pesmetul si am amestecat continuu pana pesmetul si-a schimbat culoarea, adaugam si zaharul si scortisoara (dupa gust) si continuam sa amestecam tragand tigaia de pe foc, lasam sa se raceasca.
Dupa ce cartofii s-au racit, ii pasam bine, adaugam ouale,uleiul, sarea si faina (nu toata) treptat, framantam, trebuie sa obtinem un aluat nu foarte tare, care este putin lipicios. Mie mi-a intrat cam 450 g faina, plus faina cu ajutorul careia am modelat galustile. Am luat faina pe maini, apoi am rupt din aluat am format o bila si apoi am aplatizat-o, am asezat in mijloc pruna si apoi am strans in asa fel incat sa formez bila la loc. Am procedat asa pana am terminat tot aluatul, mi-au iesit 30 de galusti.
Am luat o cratita mai inalta, am umput-o mai mult de jumatate cu apa, am lasat sa fiarba apa, apoi am pus galustile in apa fiarta, am lasat sa fiarba pana cand s-au ridicat la suprafata, apoi le-am scos cu un spumar si le-am tavalit prin pesmet asa fierbinti ca sa prinda pesmetul de galusca.
Sunt bune ata calde, cat si reci.