Desert placinta creata a la Motan ca la Cleme

de Constelatialeu in Dulciuri, 14 Aug 2018 | 7240 vizualizari

 

Caldura mare moncher, dar zau ca merita placinta asta s-o descretesti cu papilele gustative....

 

INGREDIENTE

  • cca 400 g foi de placinta Linco ( 10 foi )
  • cca 700 g branza dulce mai grasuta
  • 150 g iaurt grecesc 10% grasime
  • 150 g stafide
  • 2 pliculete de zahar vanilat bourbon
  • 8 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 galbenusuri
  • 1 l lapte dulce
  • 3 galbenusuri
  • 3 pliculete zahar vanilat bourbon
  • ulei pentru uns
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta creata a la Motan ca la Cleme:

Mai intai decongelam foile de placinta.

Intr-un castron punem branza dulce, iaurtul grecesc, 4 galbenusuri de ou, zaharul vanilat si cele 8 linguri de zahar, sarea si stafidele si apoi omogenizam ingredientele.

Luam foile, cate 2 si le ungem bine cu ulei, apoi pe jumatate din foi asezam 5 gramajoare de umplutura, aducem peste gramajoare cealalta jumatate de foi si apoi strangem foile, adica le incretim cum se vede-n imagine.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiune 24/34 cm , asezam foile incretite una langa alta, dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pana se rumeneste.

Separat amestecam laptele cu 3 galbenusuri si 3 pliculete de zahar vanilat bourbon, apoi scoatem tava din cuptor, intepam din loc in loc si turnam amestecul de lapte si ou. Dam din nou tava la cuptor pana ce laptele intra in placinta. Un deliciu atat calda cat si rece, daca mai apuca sa se raceasca....

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta creata a la Motan ca la Cleme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca