''Inspiratie de toamna'' din gradina Oanei Placinta, multumesc pentru inspiratie. Eu am facut unele modificari si la aluatul de tarta, probabil ca lingura mea a fost mai mare decat a ei si am plusat la faina, Compozitia mea e altfel, cu ce am avut prin casa....
https://www.bucataras.ro/retete/desert-tarta-cu-mere-si-nuci-84604.html
Aluat : Cernem faina intr-un vas de inox ( sa fie rece vasul ), adaugam praful de sare si untul rece taiat cubulete. Separat amestecam oul cu apa . Framantam cu mainile untul cu faina pana obtinem o textura nisipoasa, apoi adaugam zaharul pudra si oul amestecat cu apa si framantam rapid aluatul. Il impachetam intr-o folie alimentara si dam la rece pentru o ora.
Umplutura : cat timp aluatul sta la rece facem umplutura. Curatam perele si merele si le taiem cubulete. Apoi le punem in tigaia wok si lasam sa fiarba-n suc propriu cca 10-15 min, apoi adaugam untul si zaharul si amestecam pana se topeste untul si zaharul si apoi adaugam nuca, mai lasam pe foc cca 10 min, apoi stingem focul si lasam sa se raceasca.
Dupa o ora scoatem aluatul din frigider, presaram faina pe blatul de lucru si intindem o foaie nu foarte groasa. Eu am folosit 3 forme de tarta, doua mici si una mai mare. Am asezata aluatul in formele de tarta, am taiat surplusul de pe margini, am umplut formele cu umplutura si am ornat cu restul de aluat ramas. Am baga formele de tarta la cuptorul preincalzit la 180 grade cca 35 min sau pana se rumenesc frumos. Se scot din cuptor si se lasa la racit.