Aluatul il lasam la dezghetat apoi il impartim in 12 parti egale ,fiecare bucatica o crestam pe margini si o asezam in forme de silicon,eu am pus intai cate o ....am lapsus...hartiute din alea frumoase.....habar n-am cum le zice.....Dupa ce am asezat in forme pregatim umplutura.
Taiem ceafa de...
Pregatim carnea pentru tocat, taiem in bucatele mai mici. Curatam morcovul, ceapa, spalam leurda si pregatim masina pentru tocat. Trecem toate ingredientele prin masina de tocat, apoi potrivim de sare si piper, amestecam bine, adaugam ouale si la final mararul tocat marunt. Eu am pus hartie de...
Taiem sunculita ''julien'',ceapa marunt si spargem ouale,adaugam piper si batem la ele,la oua,pana se omogenizeaza.Punem tigaia pe foc,o lasam sa se incinga,adaugam doi trei ,stropi de ulei si turnam ''chestia'' aia omogenizata.Cand s-a rumenit pe o parte o intoarcem pe partea cealalta si...
Se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara,se unge cu ulei de masline,se rade branza de oaie si apoi se taie in fasiute potrivite care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.Se da tava la cuptor cca 15-20 min,in functie de cuptorul fiecaruia....
Reteta de aluat o gasiti aici......
Chifla se taie in doua, dar nu parti egale, facem ca un capacel, o scobim in mijloc, adaugam cateva bucatele de cascaval, apoi oul, punem sare si piper. Chifla este asezata intr-un vas mic de ceramica, eu l-am avut de la branza fondue. Dam vasul la cuptorul preincalzit aproximativ 30 minute, acum...
Taiem feliile de paine mai micute,le asezam in tava in care punem si branza fondue si dam tava la cuptor cca 20-25 min.Cand s-a incalzit si painea s-a rumenit,se aseaza pe o tava se iau betele de frigarui si fiecare mananca cum pofteste,cum doreste si mai ales cu ce doreste,neaparat cu...
Branza sfaramata impreuna cu ouale,smantana le omogenizam bine,apoi adaugam grisul.Tapetam o tava cu hartie de copt,intindem prima foaie de placinta o ungem cu ulei,apoi a doua si o ungem si cea de a treia si o ungem,peste ele turnam compozitia de mai sus si deasupra cele trei foi...
Scoatem pe masa de lucru toate ingredientele,platourile,farfuriile in care urmeaza sa asezam si punem la treaba imaginatia,in asa fel incat sa imbiem invitatii sa savureze cu pofta si placere ce am pregatit......cam asta-i tot......oricum fiecare face cum il taie capul,pe mine m-am taiat...
Taiem marunt frunzele de ceapa si carnatul rondele, le calim putin, apoi le adaugam peste ouale batute cu sare si piper. Acest amestec il punem in tigaie, intoarcem de pe o parte pe alta si adaugam cascavalul taiat bucatele mici. Cand s-a topit cascavalul scoatem omleta pe farfurie si o servim cu...
Pregatim mamaliga in felul urmator.Punem apa cu sarea la fiert,cand incepe sa clocoteasca se adauga malaiul in ploiaie si se amesteca cu telul sa nu se faca cocoloase.Se lasa la fiert cca 15 min,apoi se rastoarna pe un platou.Se imparte in patru si se formeaza bulzul de mamaliga.Intindem...
Spalam ardeiul si mararul,le taiem marunt si le amestecam cu urda.Branza de oaie o dam pe razatoare si o amestecam cu urda.Bagheta o taiem in feliute groase de 2 degete pe care le bagam la cuptor sa se rumeneasca pe o parte si pe alta.Intindem pasta formata peste feliutele de bagheta si servim cu...
Spargem cele 2 oua, le batem bine cu un pic de sare, radem cascavalul, omogenizam si hop cu omleta in tigaia incinsa...
Gata-i masa pe repede-nainte ,ca fasolea ni se opreste-n gat...
Se intinde aluatul se taie cu un pahar in 12 rondele,se ung cu ulei de masline si se pun in forme de silicon.Branza si cascavalul se rad pe razatoarea mica,se adauga 2 oua intregi si un albus si se omogenizeaza compozitia.Se imparte compozitia in cele 12 forme,deasupra se rup bucatelele de aluat...
Desfacem foaia de foietaj si o impartim in 9 fasii, ungem fasiile cu ou. Salamul taiat pe jumatate si crestat din loc in loc. Asezam cate 3 jumatati de salam si 2 jumatati de miez, rulam si ungem cu ou. Asezam in tava pe foaie de copt.
Asamblarea se vede in imagini, ca poate nu reusesc in...
Hidratam soia cu apa fiarta si o lasam sa se umfle.Radem morcovul,dovleceii,pe razatoarea mica.taiem ceapa marunt,la fel si frunzele de ceapa.
Intr-un castron amestecam legumele,stoarcem soia de surplusul de apa,o adaugam peste legume,omogenizam,punem sare,piper dupa gust.Apoi adaugam bulionul...
Pregatim umplutura,ceapa taiata marunt,morcovul ras pe razatoarea mica si carnea tocata,toate le punem in tigaia cu ulei si le calin cca 15 min,pana isi schimba culoarea si se inmoaie.Transferam totul din tigaie intr-un castron,adaugam mararul tocat,punem sare si piper dupa gust si amestecam...
Frunzele de la ceapa le taiem marunt si impreuna cu baconul le calim cca 5-6 minute. Intr-un castron batem bine cele 3 oua cu sare si piper (dupa gust), adaugam baconul, ceapa si mararul tocat si omogenizam. In tigaia incinsa turnam compozitia, lasam sa se prajeasca pe o parte, intoarcem pe...
Am ras casul si branza de oaie,am adaugat ouale si am omogenizat bine.Am pus hartie de copt in tava,am asezat foaia de aluat peste care am turnat compozitia de branzeturi.Foaia a doua m-am chinuit sa fac un grilaj din ea,a iesit ceva,ceva....am pus si grilajul deasupra am batut oul cu laptele si...
Ficatul se fierbe si se taie cubulete mici. In apa in care a fiert ficatul (se strecoara) se fierbe orezul. Ceapa, usturoiul se taie marunt si se calesc in tuci, cand s-au inmuiat bine se adauga mararul si patrunjelul tocat.
Intr-un castron se amesteca ficatul taiat, orezul, se adauga ceapa,...
Se taie chifla in doua si se baga la cuptor 5 min,apoi se presara cascaval peste chifla.
Miezul de lapte se taie in patru,salamul este pe post de vela,maslina un steag, rosiile sunt matelotii si cam astea-s barcutele-gustarica delaco.
Am taiat in bucatele mai mici miezul de lapte,iar unul l-am lasat intreg,rosiile cherry le-am taiat pe din doua in forma de nufaras,am taiat si bucatele de morcov,ridiche,masline si am presarat cu sare si cascaval ras.Cine doreste poate sa adauge si un pic de ulei de masline.Eu am mancat-o asa...
Mai intai punem apa la fiert in care adaugam legumele pret de 10 min sa fiarba,le scoatem si le scurgem de apa.Ceapa,mararul,patrunjelul tocate marunt.Punem carnea intr-un bol,adaugam sare si piper,dupa gust,apoi ceapa,mararul si patrunjelul,omogenizam compozitia.Legumele scurse le punem peste...
Mai intai pregatim afumatura.Taiem muschiuletul bucatele si impreuna cu bucatelele de costite le asezam in vas termorezistent cu o cana de apa si 25 ml apa. Se introduce vasul la cuptorul preincalzit, se lasa cca 40 minute la foc moderat.
Chftelutele:
Fierbem cartofii in coaja (3 buc),...
Se inmoaie chiflele si se scurg foarte bine,se omogenizeaza cu icrele ,adaugam ulei putin cate putin si mixam bine, ca la maioneza.
Procedam asa pana terminam uleiul,adaugam zeama de lamaie si ceapa taiata marunt.
Pregatim aluatul de clatite amestecand ouale, sarea, uleiul, faina si apa minerala, in asa fel incat sa nu facem cocoloase. Coacem clatitele si le lasam sa se raceasca.
Pregatim umplutura amestecand urda cu mararul, adaugam bucatelele de somon si de ardei gras rosu. Cu aceasta umplutura...
Se intinde foitajul cu sucitorul,se unge cu ketchup jumatate din foaie,se aseaza feliile de salam pe jumatate din foaie,se pune cascavalul dat prin razatoarea mare.Pe partea cealalata se pensuleaza cu apa( sa faca aderenta foile intre ele) si acoperim partea cu ingredientele.Se preseaza bine ca...
Eu curat ciupercile de pielita aia alba, desi am vazut pe la maestrii bucatari ca nu se curata. Fiecare cu nebuneala lui.
Deci curat ciupercile, rup coditele si le toc marunt. Toc si ceapa verde si impreuna cu coditele de ciuperci le calesc cat sa se inmoaie. Le potrivesc de sare si piper,...
Ouale condimentate cu sare si piper dupa gust le batem bine.Adaugam sunculita taiata marunt si cascavalul taiat cubulete sau ''julien'',in functie de cheful avut,asa taiem si ingredientele.lasam tigaia la incins,adaugam ulei ( nu foarte mult) si turnam compozitia in tigaie.o intoarcem de pe o...
Ouale se fierb , sa fie tari,se racesc ,se curata de coaja si se taie pe jumatate.Din 3 galbenusuri pregatim niste maioneza,cu care ornam ouale.
Restul de galbenusuri le pasam bine,le amestecam cu mustar,sare,piper si adaugam pateul si gogosarul taiat marunt.Cu aceasta compozitie umplem...
Cosulete cu ceafa de porc si mozzarella
Aluatul il lasam la dezghetat apoi il impartim in 12 parti egale ,fiecare bucatica o crestam pe margini si o asezam in forme de silicon,eu am pus intai cate o ....am lapsus...hartiute din alea frumoase.....habar n-am cum le zice.....Dupa ce am asezat in forme pregatim umplutura. Taiem ceafa de...
Chec aperitiv
Pregatim carnea pentru tocat, taiem in bucatele mai mici. Curatam morcovul, ceapa, spalam leurda si pregatim masina pentru tocat. Trecem toate ingredientele prin masina de tocat, apoi potrivim de sare si piper, amestecam bine, adaugam ouale si la final mararul tocat marunt. Eu am pus hartie de...
Omleta sau mic dejun de seara
Taiem sunculita ''julien'',ceapa marunt si spargem ouale,adaugam piper si batem la ele,la oua,pana se omogenizeaza.Punem tigaia pe foc,o lasam sa se incinga,adaugam doi trei ,stropi de ulei si turnam ''chestia'' aia omogenizata.Cand s-a rumenit pe o parte o intoarcem pe partea cealalta si...
Saleuri din aluat cu osanza
Se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara,se unge cu ulei de masline,se rade branza de oaie si apoi se taie in fasiute potrivite care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.Se da tava la cuptor cca 15-20 min,in functie de cuptorul fiecaruia.... Reteta de aluat o gasiti aici......
Gustare calda cu ou
Chifla se taie in doua, dar nu parti egale, facem ca un capacel, o scobim in mijloc, adaugam cateva bucatele de cascaval, apoi oul, punem sare si piper. Chifla este asezata intr-un vas mic de ceramica, eu l-am avut de la branza fondue. Dam vasul la cuptorul preincalzit aproximativ 30 minute, acum...
Fondue
Taiem feliile de paine mai micute,le asezam in tava in care punem si branza fondue si dam tava la cuptor cca 20-25 min.Cand s-a incalzit si painea s-a rumenit,se aseaza pe o tava se iau betele de frigarui si fiecare mananca cum pofteste,cum doreste si mai ales cu ce doreste,neaparat cu...
Placinta cu branza de oaie si smantana
Branza sfaramata impreuna cu ouale,smantana le omogenizam bine,apoi adaugam grisul.Tapetam o tava cu hartie de copt,intindem prima foaie de placinta o ungem cu ulei,apoi a doua si o ungem si cea de a treia si o ungem,peste ele turnam compozitia de mai sus si deasupra cele trei foi...
Gustari,aperitive......
Scoatem pe masa de lucru toate ingredientele,platourile,farfuriile in care urmeaza sa asezam si punem la treaba imaginatia,in asa fel incat sa imbiem invitatii sa savureze cu pofta si placere ce am pregatit......cam asta-i tot......oricum fiecare face cum il taie capul,pe mine m-am taiat...
Omleta satioasa
Taiem marunt frunzele de ceapa si carnatul rondele, le calim putin, apoi le adaugam peste ouale batute cu sare si piper. Acest amestec il punem in tigaie, intoarcem de pe o parte pe alta si adaugam cascavalul taiat bucatele mici. Cand s-a topit cascavalul scoatem omleta pe farfurie si o servim cu...
Bulz de mamaliga
Pregatim mamaliga in felul urmator.Punem apa cu sarea la fiert,cand incepe sa clocoteasca se adauga malaiul in ploiaie si se amesteca cu telul sa nu se faca cocoloase.Se lasa la fiert cca 15 min,apoi se rastoarna pe un platou.Se imparte in patru si se formeaza bulzul de mamaliga.Intindem...
Gustare cu urda si ardei capia
Spalam ardeiul si mararul,le taiem marunt si le amestecam cu urda.Branza de oaie o dam pe razatoare si o amestecam cu urda.Bagheta o taiem in feliute groase de 2 degete pe care le bagam la cuptor sa se rumeneasca pe o parte si pe alta.Intindem pasta formata peste feliutele de bagheta si servim cu...
Omleta cu cascaval
Spargem cele 2 oua, le batem bine cu un pic de sare, radem cascavalul, omogenizam si hop cu omleta in tigaia incinsa... Gata-i masa pe repede-nainte ,ca fasolea ni se opreste-n gat...
Gustare calda cu branza si cascaval
Se intinde aluatul se taie cu un pahar in 12 rondele,se ung cu ulei de masline si se pun in forme de silicon.Branza si cascavalul se rad pe razatoarea mica,se adauga 2 oua intregi si un albus si se omogenizeaza compozitia.Se imparte compozitia in cele 12 forme,deasupra se rup bucatelele de aluat...
Aperitiv cu foietaj si miez de lapte Delaco
Desfacem foaia de foietaj si o impartim in 9 fasii, ungem fasiile cu ou. Salamul taiat pe jumatate si crestat din loc in loc. Asezam cate 3 jumatati de salam si 2 jumatati de miez, rulam si ungem cu ou. Asezam in tava pe foaie de copt. Asamblarea se vede in imagini, ca poate nu reusesc in...
Aperitiv cu dovlecel si soia
Hidratam soia cu apa fiarta si o lasam sa se umfle.Radem morcovul,dovleceii,pe razatoarea mica.taiem ceapa marunt,la fel si frunzele de ceapa. Intr-un castron amestecam legumele,stoarcem soia de surplusul de apa,o adaugam peste legume,omogenizam,punem sare,piper dupa gust.Apoi adaugam bulionul...
Cosulete cu carne
Pregatim umplutura,ceapa taiata marunt,morcovul ras pe razatoarea mica si carnea tocata,toate le punem in tigaia cu ulei si le calin cca 15 min,pana isi schimba culoarea si se inmoaie.Transferam totul din tigaie intr-un castron,adaugam mararul tocat,punem sare si piper dupa gust si amestecam...
Omleta cu bacon,marar,frunze de ceapa verde si cascaval
Frunzele de la ceapa le taiem marunt si impreuna cu baconul le calim cca 5-6 minute. Intr-un castron batem bine cele 3 oua cu sare si piper (dupa gust), adaugam baconul, ceapa si mararul tocat si omogenizam. In tigaia incinsa turnam compozitia, lasam sa se prajeasca pe o parte, intoarcem pe...
Placinta cu cas dulce si branza de oaie
Am ras casul si branza de oaie,am adaugat ouale si am omogenizat bine.Am pus hartie de copt in tava,am asezat foaia de aluat peste care am turnat compozitia de branzeturi.Foaia a doua m-am chinuit sa fac un grilaj din ea,a iesit ceva,ceva....am pus si grilajul deasupra am batut oul cu laptele si...
Drob din ficat de porc
Ficatul se fierbe si se taie cubulete mici. In apa in care a fiert ficatul (se strecoara) se fierbe orezul. Ceapa, usturoiul se taie marunt si se calesc in tuci, cand s-au inmuiat bine se adauga mararul si patrunjelul tocat. Intr-un castron se amesteca ficatul taiat, orezul, se adauga ceapa,...
Gustare ''Corabii in deriva'' cu Miez de Lapte Delaco
Se taie chifla in doua si se baga la cuptor 5 min,apoi se presara cascaval peste chifla. Miezul de lapte se taie in patru,salamul este pe post de vela,maslina un steag, rosiile sunt matelotii si cam astea-s barcutele-gustarica delaco.
Aperitiv cu Miez de Lapte Delaco
Am taiat in bucatele mai mici miezul de lapte,iar unul l-am lasat intreg,rosiile cherry le-am taiat pe din doua in forma de nufaras,am taiat si bucatele de morcov,ridiche,masline si am presarat cu sare si cascaval ras.Cine doreste poate sa adauge si un pic de ulei de masline.Eu am mancat-o asa...
''Briose'' cu carne si legume
Mai intai punem apa la fiert in care adaugam legumele pret de 10 min sa fiarba,le scoatem si le scurgem de apa.Ceapa,mararul,patrunjelul tocate marunt.Punem carnea intr-un bol,adaugam sare si piper,dupa gust,apoi ceapa,mararul si patrunjelul,omogenizam compozitia.Legumele scurse le punem peste...
Chiftelute de cartof cu costita si muschiulet afumat
Mai intai pregatim afumatura.Taiem muschiuletul bucatele si impreuna cu bucatelele de costite le asezam in vas termorezistent cu o cana de apa si 25 ml apa. Se introduce vasul la cuptorul preincalzit, se lasa cca 40 minute la foc moderat. Chftelutele: Fierbem cartofii in coaja (3 buc),...
Icre de hering
Se inmoaie chiflele si se scurg foarte bine,se omogenizeaza cu icrele ,adaugam ulei putin cate putin si mixam bine, ca la maioneza. Procedam asa pana terminam uleiul,adaugam zeama de lamaie si ceapa taiata marunt.
Clatite cu urda si somon
Pregatim aluatul de clatite amestecand ouale, sarea, uleiul, faina si apa minerala, in asa fel incat sa nu facem cocoloase. Coacem clatitele si le lasam sa se raceasca. Pregatim umplutura amestecand urda cu mararul, adaugam bucatelele de somon si de ardei gras rosu. Cu aceasta umplutura...
Spirale aperitiv
Se intinde foitajul cu sucitorul,se unge cu ketchup jumatate din foaie,se aseaza feliile de salam pe jumatate din foaie,se pune cascavalul dat prin razatoarea mare.Pe partea cealalata se pensuleaza cu apa( sa faca aderenta foile intre ele) si acoperim partea cu ingredientele.Se preseaza bine ca...
Ciupercute umplute
Eu curat ciupercile de pielita aia alba, desi am vazut pe la maestrii bucatari ca nu se curata. Fiecare cu nebuneala lui. Deci curat ciupercile, rup coditele si le toc marunt. Toc si ceapa verde si impreuna cu coditele de ciuperci le calesc cat sa se inmoaie. Le potrivesc de sare si piper,...
Omleta zdrentuita
Ouale condimentate cu sare si piper dupa gust le batem bine.Adaugam sunculita taiata marunt si cascavalul taiat cubulete sau ''julien'',in functie de cheful avut,asa taiem si ingredientele.lasam tigaia la incins,adaugam ulei ( nu foarte mult) si turnam compozitia in tigaie.o intoarcem de pe o...
Oua umplute
Ouale se fierb , sa fie tari,se racesc ,se curata de coaja si se taie pe jumatate.Din 3 galbenusuri pregatim niste maioneza,cu care ornam ouale. Restul de galbenusuri le pasam bine,le amestecam cu mustar,sare,piper si adaugam pateul si gogosarul taiat marunt.Cu aceasta compozitie umplem...