COSTEO

1

Bucataras
incepator

PIATRA NEAMT

Bucataras din 31.03.2013

RETETE107
PRIETENI164
Retete / Mancaruri cu carne

Parjoale (2)

In Vita la 14 Sep 2013

Carnea se spala, se zvanta si se taie bucati. Morcovul si cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in ulei cu putina apa. Carnea, legumele, ceapa se trec prin masina de tocat. In compozitia rezultata se adauga 2 oua batute spuma,...

Copanele de pui cu vin la cuptor

In Pui la 1 Sep 2013

Copanele se  curata,se spala,si se cresteaza foarte bine,Preparam un amestec cu care vom freca fiecare bucata de pui.Amestecul se prepara din: condimente granulate,sare,piper,cimbru si rozmarin. In crestaturile facute la copanele,punem niste bucati de usturoi,apoi frecam fiecare...

Sarmale in foi de varza dulce

In Vita la 31 Aug 2013

Carnea se spala, se zvanta, se taie bucati si se da prin masina de tocat. Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in ulei ori se inabusa in putina apa. Se adauga orezul ales si spalat, slaninuta taiata foarte fin, costita afumata la fel taiata fin si adaugata peste ceapa. Lasam sa se...

Mazare cu ficatei de pui la tigaie

In Ficat la 20 Aug 2013

Ardeii si ceapa se toaca marunt si se pun intr-o cratita cu putin ulei la calit,timp de 8-10 minute. Dupa cele 10 minute adaugam mazarea,mai adaugam o cana de apa,potrivim de sare,piper si lasam sa fiarba cam 20 minute la foc potrivit . Spre final adaugam rosia tocata marunt sau 2...

Pui cu vin la cuptor si cartofi rumeniti

In Pui la 15 Aug 2013

Puiul se curata bine,se pune la bait.Baitul se prepara din bere,usturoi pisat,cimbru,sare,piper,condimente granulate,rozmarin. Lasam puiul intreg in bait 20 ore la rece.Dupa ce a stat 20 ore la rece in bait,scoatem puiul ,se portioneaza,se cresteaza bine,in crestaturi punem bucati de...

Bucati de pulpa pui cu susan

In Pui la 31 Iul 2013

Pulpele se pui,se curata,se dezoseaza,apoi se portioneaza in 4 bucati depinde cat de mare este pulpa.Le punem la bait,preparam baitul din vin,cimbru,usturoi pisat,sare,piper,condimente granulate,apoi le lasam la frigider cam 5-6 ore.Dupa cele 5-6 ore le scoatem din bait,si le pregatim pentru...

Fasole pastai cu costita afumata

In Porc la 25 Iul 2013

Fasolea ,se curata,se spala,si se pune la fiert in apa cu sare,cca 30 minute.Intre timp costita de porc se portioneaza si se pune sa fiarba,nu o fierbem de tot,o sa mai lasam sa fiarba cu fasolea.Intr-o cratita punem cepele ,ardeiul si rosiile tocate marunt, la calit cu putin ulei,dupa...

Aripi de pui la gratar

In Pui la 23 Iul 2013

Aripile se curata,se spala,si se cresteaza foarte bine,ca sa se faca bine pe gratar.Se pun la bait timp de 8-10 ore la frigider. Prepararea baitul: Intr-un vas, punem sare,piper,cimbru,condimente granulate,rozmarin,usturoi pisat si 20 ml suc rosii,1 litru de vin alb si amestecam...

Pui cu smantana

In Pui la 23 Iul 2013

Puiul il taiati bucati si se aseaza intr-un vas jena(care rezista la foc)sau in vas de ceramica,in care a fost inabusita ceapa taiata marunt cu 3 linguri de apa si un praf de sare, pana a devenit sticloasa.Totodata se adauga si untul, dupa ce s-au pus 3-4 linguri de apa ,apoi se lasa sa...

Ceafa de porc la ceaun

In Porc la 16 Iul 2013

Carne de porc se portioneaza in bucati potrivite,se pune la fiert in apa cu sare pana da in clocot,cand a dat in clocot,se arunca apa si inlocuim cu alta apa.Tocam ceapa si ardei fin ,se pune in ceaun peste carne si lasam sa fiarba  cu capac cca 30 minute. Dupa cele 30 minute potrivim de...

Varza cu carnati afumati la cuptor

In Mancaruri cu carne la 13 Iul 2013

Varza se curata de cotoare,se spala,se taie in fasii subtiri sub forma de fideluta,adaugam sare grunjosa,cimbru,apoi se freaca si se lasa 20 minute  ca sa se inmoaie.Peste varza mai punem si un ardel gras taiat fasii .Asezam varza intr-un vas mai mare,punem apa clocotita ,dam la cuptor 50...

Pui (de tara) la tigaie

In Pui la 30 Iun 2013

Puiul  se spala si se curata bine de toti cotorii si se portioneaza. Se pune la fiert cateva ore, pana se despride putin carnea de pe os. Dupa ce a fiert, se pune la tigaie, in putin ulei incis bine, se adauga sare, piper, catei de usturoi tocati fin, cimbru. Se lasa se se rumeneasca pe...

Sarmalute (de vara) in foi de vita

In Vita la 16 Iun 2013

Carnea se da prin masina de tocat. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit. Adaugam loboda, patrunjelul, orezul si slaninuta afumata taiata marunt. Se lasa pana ceapa devine sticloasa, loboda si patrunjelul se moaie foarte bine. Se potriveste de sare, piper si adaugam si putin cimbru. Dupa ce...

Friptura de porc cu legume si vin la cuptor

In Porc la 13 Iun 2013

Carnea de porc se portioneaza felii ,mai groase sau mai subtiri cum doreste fiecare. Fleicile se freaca bine cu sare,piper,condimente granulate,cimbru.Ungem o tava cu putin ulei,asezam fiecare bucata de carne in tava,peste care punem ceapa taiata rondele,ardei gras fasii si o...

Tocanita de ceapa cu pui

In Pui la 25 Mai 2013

Pulpele de pui se curata, se spala si se impart in doua. Se pun la fiert intr-o oala cu apa si sare. Dupa ce dau intr-un clocot se arunca apa si o inlocuim cu alta, dar calda. Intre timp tocam ceapa si ardeiul fin si le punem in oala. Potrivim de sare, piper, cimbru si lasam sa fiarba 30 de...

Ceafa de porc la cuptor cu bere si piure de cartofi noi

In Porc la 23 Mai 2013

Ceafa de porc o condimentam bine,cu sare,piper,cimbru,condimente granulate,pe ambele parti,o lasam 10 minute.Ungem cu ulei o tava intinsa,asezam ceafa ,iar peste punem niste rondele de morcov,ceapa verde tocata fin,se da la cuptorul preincins,pentru 20 minute,intorcand ceafa si pe partea...

Fasole pastai cu carnati afumati

In Mancaruri cu carne la 18 Mai 2013

Fasolea pastai se curata si se spala bine in 2-3 ape, apoi se pune la fiert in apa cu sare. Intre timp, se toaca fin ceapa, usturoiul si ardeiul si se pun la calit intr-o tigaie cu putin undelemn. Spre final adaugam carnatii afumati taiati rondele mai groase si mai lasam totul aproximativ 6...

Varza dulce cu afumatura la cuptor ( 2 )

In Porc la 11 Mai 2013

Varza se spala si se portioneaza in doua si se toaca marunt,apoi o frecam cu sare si cimbru, lasam varza sa se moaie 20 minute. Scarita de porc se spala si se portioneaza bucati,nu prea mari. Tocam ceapa si ardei marunt si punem peste varza tocata,amestecam bine.Se aseaza varza ...

Mancarica de cartofi cu afumatura

In Porc la 9 Mai 2013

Se spala scarita de porc si se portioneaza in bucati,apoi se pune la fiert cu apa si sare,cand incepe sa fiarba aruncam apa si inlocuim cu alta apa calda. Intre timp tocam ceapa si ardeiul fin si punem in oala impreuna cu scarita sa fiarba,punem sare,piper cimbru, oregano, lasam totul la foc...

Sarmale in foi de varza murata

In Mancaruri cu carne la 6 Mai 2013

Carnea de porc si vita se da prin masina de tocat. Tocam ceapa fin si o punem la calit, pana s-a inmuiat si devine sticloasa, peste care s-a adaugat orezul si slaninuta taiata marunt, punem 3-4 linguri de bulion, cand se raceste punem ceapa peste carne si amestecam bine pana cand compozitia se...

Pulpe de pui la cuptor cu bere si cartofi piure

In Pui la 27 Apr 2013

Pulpele se curata bine se spala apoi le crestam iar in crestaturile facute  punem niste feliute de usturoi si ardel rosu (sau verde) Frecam pulpele cu sare,piper cimbru,condimente granulate. Intr-o tava unsa cu ulei punem pulpele la cuptor pt 15 minute pe o parte si 15...

Pui la gratar

In Pui la 16 Apr 2013

Pulpele de pui se curata si se spala apoi le taiem in 2 si le crestam foarte bine. Intre timp pregatim bait-ul din bere,cimbru,sare,piper,usturoi pisat,rozmarin si condimente granulate  si punem pulpele la bait timp de 8 ore la rece. Dupa ce le-am scos din bait ,punem in...

Friptura de porc la ceaun (scazuta)

In Porc la 12 Apr 2013

Pulpa de porc se taie bucati potrivite si se pun in ceaun sa fiarba cu apa si sare. Dupa ce da un clocot aruncam prima apa, punem apa iar, condimente granulate, sare si lasam la foc potrivit. Intre timp tocam ceapa marunt si ardei si adaugam in ceaun, 3 linguri de bulion si catei de...

Ceafa de porc cu suc de rosii si vin la cuptor

In Porc la 11 Apr 2013

Feliile de ceafa le condimentam cu sare ,piper si cimbru pe ambele parti,apoi se lasa deoparte. Ceapa se taie julien ,morcovul rondele  si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei.Punem ceafa in tava, printre bucatile de ceafa  punem fasii de ardel rosu (verde),adaugam niste catei de...

Pui (de curte) fript cu cartofi prajiti

In Pui la 10 Apr 2013

Puiul  se spala, se portioneaza si se pune intr-o oala la fiert timp de 1 ora (prima apa se arunca). Punem o ceapa si un morcov la fiert, sare. Cartofii se curata si se taie in 4 sau in 6 depinde cat este de mare cartoful. Punem cartofii in apa rece 30 minute si schimbam apa de 2 -3 ori....

Copanele de pui cu susan si pesmet la cuptor

In Pui la 3 Apr 2013

Copanelele se spala si se cresteaza si se pun la bait ,in bere cu sare,piper,usturoi zdrobit,rozmarin si condimenete granulate.La bait se lasa cate ore. Se bat 6 oua foarte bine ,se pregateste intru-n bol susanul iar in alt bol pesmetul.Copanele se scot de la bait si se dau...

Ceafa de porc cu carnati ,cartofi si bere la cuptor

In Porc la 1 Apr 2013

Ceafa de porc se condimenteaza se sareaza dupa gust ,piper. Carnatii se taie rondele mai groase. Cartofi se curata  si se taie in patru si se freaca cu putin rozmarin si usturoi pisat ,cimbru si se lasa 15 min sa se linisteasca. Tava se unge cu ulei si se asaza bucatile de ceafa...

Pui pe sticla la cuptor cu bere

In Pui la 1 Apr 2013

Puiul se spala bine si se pune intr -un bol plin cu bere si usturoi pisat. Trebuie sa fie crestat . Se lasa la frigider 12 ore. Se baga puiul pe o sticla de jumate de litru de bere care se umple cu apa In crestaturile facute se pun bucati de usturoi si ardel. Se face un...

Pulpe de pui umplute

In Pui la 31 Mar 2013

Pulpele se dezoseaza si se bat putin cu ciocanul de snitele. Se intind pe un tocator si la mijlocul pulpei se pune un carnat, o fasie de cascaval, o fasie de ardei rosu si verde si o maslina taiata in doua si doua feliute de usturoi. Se asezoneaza cu sare, piper si cimbru. Se ruleaza si se...

Afisate 1 - 29 din 29 retete    

Postari recente

publicat la 18.09.2013

Mujdei de usturoi

publicat la 17.09.2013

Pastrarea fructelor proaspete

Horosmopul tau de astazi:

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]