Puiul il taiati bucati si se aseaza intr-un vas jena(care rezista la foc)sau in vas de ceramica,in care a fost inabusita ceapa taiata marunt cu 3 linguri de apa si un praf de sare, pana a devenit sticloasa.Totodata se adauga si untul, dupa ce s-au pus 3-4 linguri de apa ,apoi se lasa sa fiarba inabusit. Cand sunt pe jumatate cuprinsi de fierbinteala,se adauga 6 linguri de smantana care a fost bine amestecata cu faina si cateii de usturoi striviti sau taiati marunt. Separat se fierb cartofii,se curata,se taie sferturi,in apa cu sare.Inainte de a se servi la masa,se adauga,cartofii scursi de zeama,6 linguri de smantana,pulberile de cimbru si maghiran,iar deasupra (optional) patrunjel verde taiat marunt.Pofta buna!
1
Daca e un pui de tara este si mai bun.