Pui cu smantana

de COSTEO in Pui, 23 Iul 2013 | 15434 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pui
  • 5-6 cartofi
  • 12 linguri smantana
  • 150 gr unt
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • 1/2 lingurita sare.
  • piper
  • 1/2 pulbere de cimbru si maghiran
  • 3 catei usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu smantana:

Puiul il taiati bucati si se aseaza intr-un vas jena(care rezista la foc)sau in vas de ceramica,in care a fost inabusita ceapa taiata marunt cu 3 linguri de apa si un praf de sare, pana a devenit sticloasa.Totodata se adauga si untul, dupa ce s-au pus 3-4 linguri de apa ,apoi se lasa sa fiarba inabusit. Cand sunt pe jumatate cuprinsi de fierbinteala,se adauga 6 linguri de smantana care a fost bine amestecata cu faina si cateii de usturoi striviti sau taiati marunt. Separat se fierb cartofii,se curata,se taie sferturi,in apa cu sare.Inainte de a se servi la masa,se adauga,cartofii scursi de zeama,6 linguri de smantana,pulberile de cimbru si maghiran,iar deasupra (optional) patrunjel verde taiat marunt.Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca e un pui de tara este si mai bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu cartofi