Sunt un mare consumator de usturoi si imi place sa il prepar in diverse feluri. Mananc in fiecare zi mujdei, mai ales la preparatele din carne si la cele din cartofi. Tocmai de aceea, m-am gandit sa va arat si voua, cum prepar eu, banalul mujdei de usturoi.
Usturoiul se curata, cateii de usturoi se zdrobesc. Peste acestia se pune sare - dupa gustul fiecaruia - apoi il frecam cateii de usturoi zdrobiti cu ulei si sucul de lamaie pana obtinem o pasta omogena. La final putem adauga o rosie mica (decojita) si tocata foarte marunt. Rosia o putem inlocui cu o lingurita de bulion.
Pofta buna!
1
Mujdeiul de usturoi se poate face cu vin rosu.
2
Cu marar sau patrunjel.
3
Paine unsa cu mujdei de usturoi,este o specialitate ungureasca
4
Mujdeiul de usturoi,de preferat,nu e bine de tinut la frigider in recipient de sticla care are capac,pentru ca se oxideaza si nu mai e bun de mancat.