Mujdei de usturoi

de COSTEO in Sosuri, 18 Sep 2013 | 25823 vizualizari

 

Sunt un mare consumator de usturoi si imi place sa il prepar in diverse feluri. Mananc in fiecare zi mujdei, mai ales la preparatele din carne si la cele din cartofi. Tocmai de aceea, m-am gandit sa va arat si voua, cum prepar eu, banalul mujdei de usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 2 capatani usturoi
  • sare
  • 120 ml ulei
  • optional rosie mica(sau bulion)
  • zeama lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mujdei de usturoi:

Usturoiul se curata, cateii de usturoi se zdrobesc. Peste acestia se pune sare - dupa gustul fiecaruia - apoi il frecam cateii de usturoi zdrobiti cu ulei si sucul de lamaie pana obtinem o pasta omogena. La final putem adauga o rosie mica (decojita) si tocata foarte marunt. Rosia o putem inlocui cu o lingurita de bulion.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Mujdeiul de usturoi se poate face cu vin rosu.

2

Cu marar sau patrunjel.

3

Paine unsa cu mujdei de usturoi,este o specialitate ungureasca

4

Mujdeiul de usturoi,de preferat,nu e bine de tinut la frigider in recipient de sticla care are capac,pentru ca se oxideaza si nu mai e bun de mancat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Lavinia 1

18.09.2013, 19:01

bun

Panacris 1

18.09.2013, 19:59

Interesantă varianta cu roșii

COSTEO 1

18.09.2013, 20:18

Da fff bun cu rosii,daca e de casa e si mai buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Tipuri de brânză Gorgonzola Picantă. Oferă cel mai interesant contrast de arome!
Brânza Gorgonzola, brânză italiană tradițională, vine în două varietăți principale: Gorgonzola Dulce și Gorgonzola... citeste mai mult
Tipuri de brânză Gorgonzola Picantă. Oferă cel mai interesant contrast de arome!
RETETA RECOMANDATA
Pasta de mujdei cu smantana