Puiul dupa ce a fost curatat,se trece prin flacara,se spala si se pune la fiert,in apa cu sare impreuna cu morcovi,ceapa, telina,ardei gras,sau zarzavat de la borcan.In cazul folosiri unei pasari batrane legumele se vor adauga la fiert,cand aceasta a fiert pe jumatate.
Mod de preparare...
Se prajesc cartofii care au fost taiati rondele. Dupa ce s-au prajit ii punem intr-un vas termorezistent. Peste cartofi adaugam carnatii afumati taiati rondele, ceapa verde tocata marunt si ardeiul gras taiat fasii. Potrivim de sare, piper, cimbru si adaugam usturoiul strivit cu lama cutitului si...
Puiul se spala si se curata bine de toti cotorii si se portioneaza. Se pune la fiert cateva ore, pana se despride putin carnea de pe os. Dupa ce a fiert, se pune la tigaie, in putin ulei incis bine, se adauga sare, piper, catei de usturoi tocati fin, cimbru. Se lasa se se rumeneasca pe...
Se fierb cartofii in coaja lor ,se decojesc,se taie rondele si se aseaza intr-un castron suficient de mare.
Se adauga ceapa si ardeiul taiate solzisori fini,masline,uleiul,otetul,sarea,piper,cimbru,lingura de mustar.
Se amesteca cu grija sa nu se sfarame cartofii.
Punem si marar tocat...
Ceapa se toaca marunt si se inabusa in putina apa sau mai intai se rumeneste in ulei,si apoi se inabusa.Se adauga rosiile tocate marunt,morcovul dat pe razatoarea mare,dovlecelul curatat si taiat cubulete,vinetele (coapte) dau o savoare mai buna la tocanita,la fel si cu ardei tot copti si rupti...
Carnea de vitel se spala, se curata si se portioneaza in bucati potrivite si se pune la fiert in apa cu sare, se spumeaza de 2 -3 ori si cand a fiert pe jumatate se adauga ceapa taiata marunt, radacinoasele date pe razatoare sau taiate cubulete.Cand toate produsele sunt aproape...
Se coc vinetele rapid pe jar sau pe tabla pana se inmoaie(se invartesc pe toate partile).Cat sunt inca fierbinti se curata de coaja innegrita.Se pun pe un fund de lemn si se toaca cu un satar de lemn,dupa care se pun intr-un castron,se sareaza si se si se bat tot cu o lingura de lemn,punand ulei...
Carnea se da prin masina de tocat. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit. Adaugam loboda, patrunjelul, orezul si slaninuta afumata taiata marunt. Se lasa pana ceapa devine sticloasa, loboda si patrunjelul se moaie foarte bine. Se potriveste de sare, piper si adaugam si putin cimbru. Dupa ce...
Se aleg ardei mari, grasi, fara adancituri, ca sa se poata coace si curata bine. Se coc pe tabla pe toate partile. Pe masura ce se coc se pun intr-un vas, unul peste altul, se presara sare grunjoasa peste ei si se mentin acoperiti cca 30-40 minute, dupa care se curata de pielita si se...
Carnea de porc se portioneaza felii ,mai groase sau mai subtiri cum doreste fiecare.
Fleicile se freaca bine cu sare,piper,condimente granulate,cimbru.Ungem o tava cu putin ulei,asezam fiecare bucata de carne in tava,peste care punem ceapa taiata rondele,ardei gras fasii si o...
Se aleg rosii frumoase si bine coapte. Ideal este ca rosiile sa fie destul de tari. Rosiile bine spalate le taiem in felii (sau cum doreste fiecare) si le punem intr-o salatiera sau bol. Peste rosii adaugam un amestec format din ulei si toate celelalte ingrediente mentionate. Cine doreste. poate...
Dam prin masina de tocat carnea de vita impreuna cu pieptul de pasare dezosat si painea muiata. Amestecam carnea cu 2 oua, cartoful, morcovul care in prealabil au fost date pe razatoare. Adagam usturoiul pisat, sarea, piperul, cimbrul si se amestecam bine. Din compozitia rezultata prin...
Ceapa, rosiile si ardeii se toaca marunt. Morcovul si patrunjelul le radem sau le taiem cubulete si le punem la fiert in apa clocotita. Carnea data prin masina se framanta bine si se amesteca cu painea, orezul, oul, sare si piper. Se fac perisoarele mici care se rotunjesc in palma cu mana umeda...
Pestele se curata si se spala bine, se indeparteaza capul si coada, apoi se taie rondele, se sareaza si se pipereaza.
Intr-o tava mai adanca , se pune vinul, cimbrul, condimentele granulate, usturoiul pisat si se aseaza fiecare bucata de peste.
Se da la cuptor pentru 50 minute la 180 grade....
Pulpele de pui se curata, se spala si se impart in doua. Se pun la fiert intr-o oala cu apa si sare. Dupa ce dau intr-un clocot se arunca apa si o inlocuim cu alta, dar calda. Intre timp tocam ceapa si ardeiul fin si le punem in oala. Potrivim de sare, piper, cimbru si lasam sa fiarba 30 de...
Ceafa de porc o condimentam bine,cu sare,piper,cimbru,condimente granulate,pe ambele parti,o lasam 10 minute.Ungem cu ulei o tava intinsa,asezam ceafa ,iar peste punem niste rondele de morcov,ceapa verde tocata fin,se da la cuptorul preincins,pentru 20 minute,intorcand ceafa si pe partea...
Varza se curata de frunzele rele, se spala bine, se taie in doua si fiecare bucata se toaca foarte fin. Varza se freaca cu sare grunjoasa si o lasam 15 minute sa se inmoaie.Taiem o rosie fin, un morcov il dam pe razatoarea mare si apoi le punem peste varza si amestecam cu varful degetelor....
Scrumbia se curata foarte bine, se spala bine, se inlatura capul si varful cozii si se pune in apa rece pentru 2 ore si jumatate, pentru a se mai desara. Morcovul si ceapa se curata si se spala. Ceapa o taiem rondele, la fel si morcovul. Intre timp, punem intr-un vas otetul si apa. Adaugam boabe...
Fasolea pastai se curata si se spala bine in 2-3 ape, apoi se pune la fiert in apa cu sare.
Intre timp, se toaca fin ceapa, usturoiul si ardeiul si se pun la calit intr-o tigaie cu putin undelemn. Spre final adaugam carnatii afumati taiati rondele mai groase si mai lasam totul aproximativ 6...
Fierbem cartofii - in coaja lor - in apa cu sare timp de jumatate de ora. Dupa ce au fiert, curatam cartofii de coaja, ii taiem in doua si ii punem intr-o tigaie la prajit sa se rumeneasca. Adaugam sare si piper, apoi ii scoatem pe farfurie.
Mujdei de usturoi verde: Se taie usturoiul verde...
Cartofii si morcovul se pun la fiert, in apa cu sare. Dupa ce au fiert , se scot la racit . Pestele afumat se dezoseaza pe lungimea coloanei vertebrale ,se scot toate oasele si se marunteste nu prea tare sau se taie in bucati egale.
Cartofii se curata de coaja si se taie rondele. Morcovul se...
Aripioarele se curata bine,se parlesc si se freaca cu malai,se sareaza putin si se lasa sa stea astfel 10-15 minute.
In acest timp se pune oala cu apa la foc si cand incepe a clocoti, se pune ceapa taiata marunt.
Radacinoasele ,curatate si spalate,se dau prin razatoare sau se...
Varza se spala si se portioneaza in doua si se toaca marunt,apoi o frecam cu sare si cimbru, lasam varza sa se moaie 20 minute.
Scarita de porc se spala si se portioneaza bucati,nu prea mari.
Tocam ceapa si ardei marunt si punem peste varza tocata,amestecam bine.Se aseaza varza ...
Se spala scarita de porc si se portioneaza in bucati,apoi se pune la fiert cu apa si sare,cand incepe sa fiarba aruncam apa si inlocuim cu alta apa calda.
Intre timp tocam ceapa si ardeiul fin si punem in oala impreuna cu scarita sa fiarba,punem sare,piper cimbru, oregano, lasam totul la foc...
Carnea de porc si vita se da prin masina de tocat.
Tocam ceapa fin si o punem la calit, pana s-a inmuiat si devine sticloasa, peste care s-a adaugat orezul si slaninuta taiata marunt, punem 3-4 linguri de bulion, cand se raceste punem ceapa peste carne si amestecam bine pana cand compozitia se...
Galbenusurile se bat bine spuma, adaugam si faina, pana obtinem un aluat nu prea gros.
Se toaca ceapa, usturoiul, marar, patrunjel si se adauga peste compozitia obtinuta, apoi punem carnea tocata. Mestecam bine, potrivim de sare, piper si cimbru si 2 linguri bulion.
La final peste...
Pentru aceasta operatiune se va alege o zeama de varzafoarte gustoasa,limpede si nu foarte sarata(daca este prea sarata ,se mai adauga apa rece)
Slanina se pune la fiert in zeama de varza,la care se adauga ,o ceapa,un fir de cimbru,cateva boabe de piper,usturoi,foi dafin.
Se lasa la fiert...
Parjoalele se pot prepara din carne de vita,porc,de miel.Se alege carnea macra pentru parjoale.
Odata cu carnea ,se da prin masina si o ceapa mare,bine inabusita cu apa si un varf de cutit sare,pana a devenit sticloasa,miezul de paine inmuiat si stors,morcovul si cartoful.
Ca sa fie cat mai...
Ouale de degreseaza cu burete si detergent pentru vase,se clatesc sub jet de apa calduta ,foarte bine.
Dupa ce am degresat ouale ,le punem intr-o cratita,cu apa si sare la fiert pentru 7 minute.
Intre timp punem 2 litri de apa la fiert ,in care adaugam 4 linguri de otet si...
Varza se curata de foile vestede,se spala bine, se sectioneaza in doua,dupa care se taie fideluta,se freaca cu sare mare,cimbru ,si o lasam jumatate de ora.
Intre timp tocam ceapa,ardei marunt.
Intr-o cratita asezam varza,ceapa si ardei,adaugam niste marar uscat, piper .Peste varza...
Supa de pasare cu galuste de gris
Puiul dupa ce a fost curatat,se trece prin flacara,se spala si se pune la fiert,in apa cu sare impreuna cu morcovi,ceapa, telina,ardei gras,sau zarzavat de la borcan.In cazul folosiri unei pasari batrane legumele se vor adauga la fiert,cand aceasta a fiert pe jumatate. Mod de preparare...
Omleta
Se prajesc cartofii care au fost taiati rondele. Dupa ce s-au prajit ii punem intr-un vas termorezistent. Peste cartofi adaugam carnatii afumati taiati rondele, ceapa verde tocata marunt si ardeiul gras taiat fasii. Potrivim de sare, piper, cimbru si adaugam usturoiul strivit cu lama cutitului si...
Pui (de tara) la tigaie
Puiul se spala si se curata bine de toti cotorii si se portioneaza. Se pune la fiert cateva ore, pana se despride putin carnea de pe os. Dupa ce a fiert, se pune la tigaie, in putin ulei incis bine, se adauga sare, piper, catei de usturoi tocati fin, cimbru. Se lasa se se rumeneasca pe...
Salata orientala
Se fierb cartofii in coaja lor ,se decojesc,se taie rondele si se aseaza intr-un castron suficient de mare. Se adauga ceapa si ardeiul taiate solzisori fini,masline,uleiul,otetul,sarea,piper,cimbru,lingura de mustar. Se amesteca cu grija sa nu se sfarame cartofii. Punem si marar tocat...
Tocanita de vara cu ciuperci
Ceapa se toaca marunt si se inabusa in putina apa sau mai intai se rumeneste in ulei,si apoi se inabusa.Se adauga rosiile tocate marunt,morcovul dat pe razatoarea mare,dovlecelul curatat si taiat cubulete,vinetele (coapte) dau o savoare mai buna la tocanita,la fel si cu ardei tot copti si rupti...
Ciorba de vitel
Carnea de vitel se spala, se curata si se portioneaza in bucati potrivite si se pune la fiert in apa cu sare, se spumeaza de 2 -3 ori si cand a fiert pe jumatate se adauga ceapa taiata marunt, radacinoasele date pe razatoare sau taiate cubulete.Cand toate produsele sunt aproape...
Salata de vinete cu maioneza
Se coc vinetele rapid pe jar sau pe tabla pana se inmoaie(se invartesc pe toate partile).Cat sunt inca fierbinti se curata de coaja innegrita.Se pun pe un fund de lemn si se toaca cu un satar de lemn,dupa care se pun intr-un castron,se sareaza si se si se bat tot cu o lingura de lemn,punand ulei...
Sarmalute (de vara) in foi de vita
Carnea se da prin masina de tocat. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit. Adaugam loboda, patrunjelul, orezul si slaninuta afumata taiata marunt. Se lasa pana ceapa devine sticloasa, loboda si patrunjelul se moaie foarte bine. Se potriveste de sare, piper si adaugam si putin cimbru. Dupa ce...
Salata de ardei copti
Se aleg ardei mari, grasi, fara adancituri, ca sa se poata coace si curata bine. Se coc pe tabla pe toate partile. Pe masura ce se coc se pun intr-un vas, unul peste altul, se presara sare grunjoasa peste ei si se mentin acoperiti cca 30-40 minute, dupa care se curata de pielita si se...
Friptura de porc cu legume si vin la cuptor
Carnea de porc se portioneaza felii ,mai groase sau mai subtiri cum doreste fiecare. Fleicile se freaca bine cu sare,piper,condimente granulate,cimbru.Ungem o tava cu putin ulei,asezam fiecare bucata de carne in tava,peste care punem ceapa taiata rondele,ardei gras fasii si o...
Salata de rosii si ceapa verde
Se aleg rosii frumoase si bine coapte. Ideal este ca rosiile sa fie destul de tari. Rosiile bine spalate le taiem in felii (sau cum doreste fiecare) si le punem intr-o salatiera sau bol. Peste rosii adaugam un amestec format din ulei si toate celelalte ingrediente mentionate. Cine doreste. poate...
Parjoale
Dam prin masina de tocat carnea de vita impreuna cu pieptul de pasare dezosat si painea muiata. Amestecam carnea cu 2 oua, cartoful, morcovul care in prealabil au fost date pe razatoare. Adagam usturoiul pisat, sarea, piperul, cimbrul si se amestecam bine. Din compozitia rezultata prin...
Bors de perisoare
Ceapa, rosiile si ardeii se toaca marunt. Morcovul si patrunjelul le radem sau le taiem cubulete si le punem la fiert in apa clocotita. Carnea data prin masina se framanta bine si se amesteca cu painea, orezul, oul, sare si piper. Se fac perisoarele mici care se rotunjesc in palma cu mana umeda...
Macrou in vin la cuptor cu pilaf de orez
Pestele se curata si se spala bine, se indeparteaza capul si coada, apoi se taie rondele, se sareaza si se pipereaza. Intr-o tava mai adanca , se pune vinul, cimbrul, condimentele granulate, usturoiul pisat si se aseaza fiecare bucata de peste. Se da la cuptor pentru 50 minute la 180 grade....
Tocanita de ceapa cu pui
Pulpele de pui se curata, se spala si se impart in doua. Se pun la fiert intr-o oala cu apa si sare. Dupa ce dau intr-un clocot se arunca apa si o inlocuim cu alta, dar calda. Intre timp tocam ceapa si ardeiul fin si le punem in oala. Potrivim de sare, piper, cimbru si lasam sa fiarba 30 de...
Ceafa de porc la cuptor cu bere si piure de cartofi noi
Ceafa de porc o condimentam bine,cu sare,piper,cimbru,condimente granulate,pe ambele parti,o lasam 10 minute.Ungem cu ulei o tava intinsa,asezam ceafa ,iar peste punem niste rondele de morcov,ceapa verde tocata fin,se da la cuptorul preincins,pentru 20 minute,intorcand ceafa si pe partea...
Salata de varza dulce cu rosii si morcov
Varza se curata de frunzele rele, se spala bine, se taie in doua si fiecare bucata se toaca foarte fin. Varza se freaca cu sare grunjoasa si o lasam 15 minute sa se inmoaie.Taiem o rosie fin, un morcov il dam pe razatoarea mare si apoi le punem peste varza si amestecam cu varful degetelor....
Scrumbie marinata la borcan
Scrumbia se curata foarte bine, se spala bine, se inlatura capul si varful cozii si se pune in apa rece pentru 2 ore si jumatate, pentru a se mai desara. Morcovul si ceapa se curata si se spala. Ceapa o taiem rondele, la fel si morcovul. Intre timp, punem intr-un vas otetul si apa. Adaugam boabe...
Fasole pastai cu carnati afumati
Fasolea pastai se curata si se spala bine in 2-3 ape, apoi se pune la fiert in apa cu sare. Intre timp, se toaca fin ceapa, usturoiul si ardeiul si se pun la calit intr-o tigaie cu putin undelemn. Spre final adaugam carnatii afumati taiati rondele mai groase si mai lasam totul aproximativ 6...
Cartofi noi fierti si prajiti cu mujdei de usturoi verde
Fierbem cartofii - in coaja lor - in apa cu sare timp de jumatate de ora. Dupa ce au fiert, curatam cartofii de coaja, ii taiem in doua si ii punem intr-o tigaie la prajit sa se rumeneasca. Adaugam sare si piper, apoi ii scoatem pe farfurie. Mujdei de usturoi verde: Se taie usturoiul verde...
Salata de peste afumat cu cartofi
Cartofii si morcovul se pun la fiert, in apa cu sare. Dupa ce au fiert , se scot la racit . Pestele afumat se dezoseaza pe lungimea coloanei vertebrale ,se scot toate oasele si se marunteste nu prea tare sau se taie in bucati egale. Cartofii se curata de coaja si se taie rondele. Morcovul se...
Bors de aripioare pui
Aripioarele se curata bine,se parlesc si se freaca cu malai,se sareaza putin si se lasa sa stea astfel 10-15 minute. In acest timp se pune oala cu apa la foc si cand incepe a clocoti, se pune ceapa taiata marunt. Radacinoasele ,curatate si spalate,se dau prin razatoare sau se...
Varza dulce cu afumatura la cuptor ( 2 )
Varza se spala si se portioneaza in doua si se toaca marunt,apoi o frecam cu sare si cimbru, lasam varza sa se moaie 20 minute. Scarita de porc se spala si se portioneaza bucati,nu prea mari. Tocam ceapa si ardei marunt si punem peste varza tocata,amestecam bine.Se aseaza varza ...
Mancarica de cartofi cu afumatura
Se spala scarita de porc si se portioneaza in bucati,apoi se pune la fiert cu apa si sare,cand incepe sa fiarba aruncam apa si inlocuim cu alta apa calda. Intre timp tocam ceapa si ardeiul fin si punem in oala impreuna cu scarita sa fiarba,punem sare,piper cimbru, oregano, lasam totul la foc...
Sarmale in foi de varza murata
Carnea de porc si vita se da prin masina de tocat. Tocam ceapa fin si o punem la calit, pana s-a inmuiat si devine sticloasa, peste care s-a adaugat orezul si slaninuta taiata marunt, punem 3-4 linguri de bulion, cand se raceste punem ceapa peste carne si amestecam bine pana cand compozitia se...
Chec aperitiv (altfel)
Galbenusurile se bat bine spuma, adaugam si faina, pana obtinem un aluat nu prea gros. Se toaca ceapa, usturoiul, marar, patrunjel si se adauga peste compozitia obtinuta, apoi punem carnea tocata. Mestecam bine, potrivim de sare, piper si cimbru si 2 linguri bulion. La final peste...
Slaninuta fiarta in zeama de varza
Pentru aceasta operatiune se va alege o zeama de varzafoarte gustoasa,limpede si nu foarte sarata(daca este prea sarata ,se mai adauga apa rece) Slanina se pune la fiert in zeama de varza,la care se adauga ,o ceapa,un fir de cimbru,cateva boabe de piper,usturoi,foi dafin. Se lasa la fiert...
Parjoale moldovenesti
Parjoalele se pot prepara din carne de vita,porc,de miel.Se alege carnea macra pentru parjoale. Odata cu carnea ,se da prin masina si o ceapa mare,bine inabusita cu apa si un varf de cutit sare,pana a devenit sticloasa,miezul de paine inmuiat si stors,morcovul si cartoful. Ca sa fie cat mai...
Oua de Paste 2013
Ouale de degreseaza cu burete si detergent pentru vase,se clatesc sub jet de apa calduta ,foarte bine. Dupa ce am degresat ouale ,le punem intr-o cratita,cu apa si sare la fiert pentru 7 minute. Intre timp punem 2 litri de apa la fiert ,in care adaugam 4 linguri de otet si...
Varza dulce la cuptor
Varza se curata de foile vestede,se spala bine, se sectioneaza in doua,dupa care se taie fideluta,se freaca cu sare mare,cimbru ,si o lasam jumatate de ora. Intre timp tocam ceapa,ardei marunt. Intr-o cratita asezam varza,ceapa si ardei,adaugam niste marar uscat, piper .Peste varza...