Omleta cu cartofi si afumatura, la cuptor

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 6 Sep 2013 | 8503 vizualizari

 

Ce poate fi mai rapid si gustos atunci cand foamea este mare si timpul scurt? Aceasta omleta este satioasa, "sanatoasa" (pentru ca este coapta, nu prajita) si foarte gustoasa!Trebuie s-o incercati!

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi potriviti;
  • 4 oua mici (sau 3 oua mari);
  • 1/2 ardei capia rosu;
  • o felie grosuta de cascaval (de preferat afumat);
  • o fasie de slaninuta afumata/bacon afumat/kaiser afumat (eu am pus slaninuta afumata);
  • 1/2 lingurita sare;
  • 1 varf de cutit cu piper;
  • 1 lingurita cimbru uscat;
  • putin ulei (optional, eu nu am pus)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu cartofi si afumatura, la cuptor:

Curatam cartofii de coaja ii spalam si ii taiem cubulete mici.

Feliem in fasii subtiri si ardeiul capia.

Slaninuta (sau ce afumatura dorim) o taiem cubulete mici.

Cascavalul il taiem si pe el, in cubulete mici.

Intr-un vas yena (al meu are 21 cm diametrul) asezam cartofii, fasiile de ardei capia si cubuletele de slaninuta afumata.

Presram sare, piper si punem vasul la cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 20-25 minute astfel incat sa se coaca putin cartofii.

Batem ouale cu putina sare si adaugam cimbrul. Amestecam si turnam amestecul peste cartofii fierbinti. Adaugam cubuletele de cascaval si punem din nou vasul la cuptor, tot la 200 grade, pentru aproximativ 15-20 minute, pana cand ouale s-au inchegat si cascavalul s-a topit.

Scoatem cu grija omleta si o asezam pe o farfurie.

TIPS-URI

1

Servim omleta cu ketch-up (de preferat facut in casa)/rosii cherry/castraveti murati.

2

Este foarte buna si rece. Asezata intre doua felii de paine obtinem un sandvis extraordinar!

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu cartofi si afumatura, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]