Parjoalele se pot prepara din carne de vita,porc,de miel.Se alege carnea macra pentru parjoale.
Odata cu carnea ,se da prin masina si o ceapa mare,bine inabusita cu apa si un varf de cutit sare,pana a devenit sticloasa,miezul de paine inmuiat si stors,morcovul si cartoful.
Ca sa fie cat mai pufoase parjoalele e bine ca intreaga compozitie sa fie data de 2 ori prin masina.Se adauga 1 ou,care la nevoie se poate inlocui cu o lingura de faina,apoi sare,cimbru,verdeata taiata fin si usturoi pisat bine.
Se amesteca bine cu o lingura de lemn.Separat pe un fund de lemn se pune pesmetul in stare subtire,se ia cu o lingura din tocatura si se aseaza pe pesmet gramajoare,apoi cu mana se fac parjoale rotunde sau lunguiete.
Intr-o tigaie se pune,ulei la incins,apoi se pun parjoalele si se rumenesc pe ambele parti.
Pana la masa se pastreaza acoperite,puse pe un vas cu apa fierbinte.
Se servesc cu diferite garnituri,dupa dorinta.
Pofta buna!