publicat la 17.04.2023
publicat la 11.02.2022
publicat la 09.02.2022
Termină cu glumele proaste! Nimeni nu apreciază astăzi umorul tău “special”. Cum să ceri la Metalo-Chimice “Fiţi amabilă, aş dori o pompă funebră de doi ţoli!” Foarte urât…
Bucataras.ro
[email protected]
Piftele din piept de pui cu legume
Pentru inceput se taie pieptul fasii se toaca (eu am folosit robotul)impreuna cu usturoiul,se pune intr-un castron se,dupa care se toaca si ciupercile spalate si taiate felii,impreuna cu dovlecelul.Se pun toate intr-un vas si se amesteca cu sare si piper dupa gust ,faina se incorporeaza bine si...
Pulpe de pui cu legume la cuptor
Prima pregatire : pulpele se taie in doua (astfel obtinand 4 bucati) se curata si se spala bine dupa care intr-o tigaie cu putin ulei se pun la sigilat pe ambele parti pentru cateva minute, dupa care se adauga vinul se asteapta sa se evapore si se da la o parte. Se curata legumele si se...
Chiftele din carne de porc
Intr-un vas se amesteca carnea cu painea pusa la inmuiat (cateva minute ) stoarsa bine ,se adauga si oul ,condimentele dupa gust si se amesteca cu mana bine pana se incorporeaza fiecare ingredient. Se lasa la rece cateva minute ,intre timp se pune o tigaie cu ulei (500 ml) la foc. Se ia carnea de...
Ciulama cu pui si ciuperci
Pentru inceput se curata de pamant si se spala ciupercile,se taie in felii potrivite.Dupa care se pune o tigaie (eu am folosit un tuci)la incalzit cu untul ,cand se topeste ,se adauga ceapa tocata marunt se caleste putin dupa care se pun copanelele de pui si se sigileaza pe o parte si pe alta ,se...
Sarmale in varza murata
Pentru inceput se curata si se toaca marunt ceapa,se curata morcovul si se rade ,se pune o tigaie pe foc cu uleì si se incalzeste foarte bine ,se caleste ceapa se adauga morcovul dupa care amestecul de carne macinata,sucul de rosii(sau daca nu puteti pune 2 linguri de bulion) ,se adauga...
Pui in sos barbeque
Puiiul se curata si se spala foarte bine ,se pune o tigaie destul de mare ,se pune putin ulei ,se adauga bucatile de pui ,se lasa cateva minute pe o parte si pe alta,se adauga vinul alb ,se asteapta pana se evaporeaza dupa care se pune usturoiul tocat marunt,sucul de rosii si sos bbq ,se...
Cotlet de porc in sos barbeque
Se pune carnea pe o farfurie ,se maseaza cu sare si piper proaspat macinat,se unge cu sos bbq pe o parte si se lasa 5-10 minute.Dupa care se pune o tigaie antiaderenta pe aragaz se incalzeste foarte bine,se unge cu putin ulei se pune carnea ,se unge cu sos si pe cealalta parte ,se rumenste...
Coaste afumate cu cartofi (la tuci)
Pentru inceput se curata si se spala cartofii, se taie in doua fiecare. Se pune tuciul la incalzit cu o lingura de ulei, se taie bucatele sunca si se pune in tuci impreuna cu cartofii, se pun si coastele, se adauga putina apa, se potriveste de sare si piper dupa gust, dupa care se rumenesc...
Ardei umpluti
Pentru inceput se curata si se spala foarte bine ardeii, se scot samburii si se pastreaza capacul. Se curata ceapa si se toaca marunt,se pune o tigaie pe foc se adauga o lingura cu ulei, se caleste ceapa si cu bucatele de sunca alaturi, dupa 1-2 minute se adauga si carnea de porc, se mai lasa un...
Ceafa de porc in bere
Carnea se pune la marinat in bere cu usturoi,sare,piper si rozmarin, se acopera si se lasa la rece cateva ore bune Cand e momentul pregatirii ,se ia de la rece si se scoate pe o farfurie,se pune o tigaie pe foc si se unge cu ulei (nu prea mult) se lasa la incazlit si se pune carnea ,se...
Piept de pui cu ciuperci
Se curata si se spala ciupercile, se taie felii, se pregateste o tigaie se pune pe foc, se adauga uleiul de masline si catelul de usturoi, se adauga pieptul de pui taiat bucati, se calesc bine pentru cateva minute, se adauga si cateva linguri de apa si se acopera cu un capac, se lasa la foc...
Piept de pui crocant
Pieptul de pui se taie fasii subtiri, se condimenteaza cu sare, piper si cateva linguri de bere (optional) se pune la rece cateva minute. Se pregateste oul care se bate cu lapte, sare si rozmarin (puteti folosi si alt condiment), dupa care se pregateste si pesmetul care se amesteca cu...
Chiftelute in sos dulce-acrisor
Pentru inceput se curata si se spala bine ardeii si ceapa,dupa care se toaca .Intr-o tigaie se pune uleiul si se adauga ceapa se caleste cateva secunde dupa care se adauga zaharul si otetul dupa ce se evapora se adauga si ardeii.Se adauga un pic de apa se acopera cu un capac si se lasa la foc...
Piept de pui cu legume la tigaie
Se curata ceapa si se taie cuburi,dupa care se caleste cu sunca in tigaie,se adauga si pieptul de pui taiat bucati si cartofii cuburi,se pune un pic de apa si se lasa la fiert cateva minute.Dupa care se adauga rosiile taiate bucati si mazarea, se potriveste de sare si piper se mai lasa la fiert...
Carne de porc cu curry.
Punem o tigaie la foc cu ulei,curatam si tocam ceapa ,o punem la calit in tigaie,cu o lingura de apa (vin).Pe fiecare bucata de carne intindem cate putin mustar,dupa care punem in tigaie si prajim pe ambele parti,potrivim de sare si piper adaugam curry si un pic de apa ,acoperim cu un capac si...
Aripioare de pui in sos
Curatam si tocam ceapa ,o punem intr-o tigaie si cu un pic de ulei o calim,adaugam aripile de pui,le coacem pe ambele parti pentru 2 minute, dupa care punem vinul si asteptam sa se evapore.Adaugam ardeiul taiat fasii ,maslinele si sucul,acoperim cu capac si lasam la foc potrivit.Dupa 10 minute...
Carnaciori de porc in sos de rosii
Punem o tigaie pe foc cu ulei si usturoiul intreg ,pe care il prajim usor pe ambele parti dupa care il scoatem,punem si carnatii si ii sigiliam pe ambele parti ,dupa care turnam vinul si lasam sa fiarba pana se evapora ,adaugam sucul de rosii potrivim de sare si piper ,acoperim cu un capac si...
Cubulete de curcan in sos alb cu garnitura de zucchini
Taiem ceapa cat mai marunt si o punem pe foc intr-o tigaie cu un pic de ulei sa se caleasca,nu prea mult ,o lasam la foc mic. Spalam zucchini si ii taiem rondele destul de mari ,ii punem peste ceapa si ii lasam la foc potrivit cu un pic de apa pentru cateva minute (7-8 minute). Potrivim de...
Mini hamburger home-made
Intr-un vas amestecam carnea cu painea inmuiata si stoarsa bine, sare si piper. Punem pe foc o tigaie si o lingura de ulei dupa care formam hamburgerii si ii punem in tigaie. Ii coacem pe o parte si pe alta ,cand sunt aproape gata punem si bucatetele de branza topita pe fiecare ,acoperim cu un...
''Polpettone umplut''
Intr-un vas punem carnea tocata cu un ou ,sare ,piper dupa gust si painea imuiata si stransa bine ,amestecam totul si lasam cateva minute la frigider. Cu cele 2 oua pregatim o omleta rapida pe care o lasam la racit. Luam carnea din frigider si o intindem cu mana ,deasupra punem omleta si...
Pui in bere cu garnitura de'' cartofi aurii ''
Punem carnea la marinat in bere cu sare si piper ,adaugam uleiul cu usturoiul taiat felii si rozmarinul.Se lasa la frigider pentru cateva ore. Dupa care intr-o tigaie cu o lingura de ulei sigilam carnea impreuna cu mustarul pentru cateva minute ,intorcand-o pe ambele parti....
Chiftelute in sos rosu
Amestecam carnea de vita cu cea de porc si ulei,condimentam cu sare ,origano si piper ,intr-un vas punem la inmuiat painea in apa,scurgem bine painea si o amestecam cu carnea. Punem o tigaie cu o lingura de ulei pe foc si catelul de usturoi ,formam chiftelutele si le prajim usor pe amblele...