Tot am poftit la samalute si nu am mai rezistat..deci cu calm m-am pus pe treaba ..stiu ca nu sunt perfecte dar sunt delicioase ,pe cuvantul meu :D :p
Pentru inceput se curata si se toaca marunt ceapa,se curata morcovul si se rade ,se pune o tigaie pe foc cu uleì si se incalzeste foarte bine ,se caleste ceapa se adauga morcovul dupa care amestecul de carne macinata,sucul de rosii(sau daca nu puteti pune 2 linguri de bulion) ,se adauga orezul,faina,se amesteca bine si se condimenteaza dupa gust .Se lasa la foc potrivit pentru cateva minute dupa care se daala o parte.Eu am cumparat foi de varza murata pentru invelit sarmale,voi puteti folosi si o varza intreaga sau foi de vita de vie .
Foile de varza se desfac una cate unsa si se clatesc sub apa rece,se ia bucata cu bucata si se curata de cotor(parte mai tare a frunzei) se pune cu o lingura de umplutura si se se da forma saralei ,pana cand se termina umplutura.Intr-un tuci de aluminiu(sau o oala incapatoare ) se formeaza un strat de varza (din cateva frunze si cotoare) se aseaza sarmalele una cate una se adauga apa ,deasupra se pun felii de rosii si bucati de sunca afumata ,se dau la foc mic pentru 2 ore chiar si mai mult.Se lasa la racit si se servesc cu smantana .
Pofta buna!