O aveam demult pe listă,mai ales că-mi plac prăjiturile cu brânză,doar că nu s-a ivit ocazia.
Chiar şi azi,mama ar fi vrut ceva fără cacao sau poate o prăjitură cu mere.
Mă bucur că am încercat-o,chiar mi-a plăcut si este o reţetă foarte simplă.
Mai întâi am pregatit coca pentru foi deoarece va trebui sa stea la congelator cât timp pregatim umplutura.
Am mixat margarina (sau untul)moale cu zaharul,am adaugat galbenusul de ou,vanilia si coaja de lamâie.
Faina am amestecat-o cu sarea,praful de copt si cacaoa si am pus-o peste restul compozitiei.
Am framântat pâna am obtinut o coca omogena.
La început veti avea impresia ca nu se aduna deloc si e foarte sfarâmacioasa,dar daca insistati veti obtine o masa compacta de aluat.
Am împartit aluatul în doua ,am învelit în folie si am pus la congelator cât am pregatit umplutura.
Am pus într-un vas brânza,zaharul,smântâna doua oua întregi si un albus,vanilia si coaja de lamâie si am mixat bine.
Cele doua albusuri ramase le-am batut spuma si le-am încorporat în crema de brânza.
Am pus hârtie de copt în tava de 22 x32 cm,am scos coca de la congelator si am razuit-o pe razatoarea cu ochiuri mari.
Am distribuit pe toata suprafata tavii.
Am pus apoi crema de brânza si deasupra am razuit cealalta jumatate de coca.
Am pus la cuptor la 190 de grade pentru 45-50 de minute.
Dupa primele 15 minute,am redus focul la 180 de grade.
Este coapta când brânza este destul de închegata.
Am lasat-o sa se raceasca în cuptor si am feliat-o când s-a racit complet.
S-aveţi poftă !!!