Amestecam carnea de vita cu cea de porc si ulei,condimentam cu sare ,origano si piper ,intr-un vas punem la inmuiat painea in apa,scurgem bine painea si o amestecam cu carnea.
Punem o tigaie cu o lingura de ulei pe foc si catelul de usturoi ,formam chiftelutele si le prajim usor pe amblele parti,fara a le scoate din tigaie,adaugam vinul si asteptam sa se evapore,totul la foc mic.
Intre timp pregatim sucul de rosii , frulam rosiile cu ardelul si il adaugam peste chiftelute,se lasa la foc mic pentru 30 min.
Pilaf de orez:
- tocam ceapa marunt o punem la calit intr-o oala cu 2 ling de ulei,adaugam orezul si tostam pentru 2 minute ,adaugam vinul si asteptam sa se evapore.Punem sare sau delicat dupa gust.
Punem apa lasam sa fiarba pana cand pilaful se leaga si devine cremos.
1
in compozitia de carne puteti adauga patrunjel(proaspat cat si uscat sau praf de ardei iute/boia de ardei daca preferati picant).
2
se pot servi alaturi de pireu ,orez sau paste.