vero_closca

1

Bucataras
incepator

TULCEA

Bucataras din 17.03.2010

RETETE260
PRIETENI84
Retete / Supe/Ciorbe

Ciorba cu verdeturi si omleta

In Ciorbe la 2 Oct 2011

Se curata si se spala legumele si verdeturile. Ceapa,morcovul si pastarnacul si ceapa verde se toaca marunt si se calesc in ulei intr-o oala. Cand se inmoaie putin se sting cu 2 litri de apa fierbinte. Dupa cateva clocote se adauga spanacul,frunzele de sfecla rosie si salata si loboda...

Supa de rosii cu taitei si dovlecei

In Supe la 4 Oct 2010

cureti si speli legumele.tai ceapa cat mai fin si o pui la calit in ulei si cand devine sticloasa adaugi dovleceii taiati cubulete si dupa cateva minute adaugi supa de legume si rosiile pasate la blender.lasi sa fiarba pana sunt gata dovleceii apoi adaugi taiteii fierti separat.potrivesti gustul...

Supa-crema de conopida cu kapia

In Supe la 29 Sep 2010

cureti si speli legumele.pui la calit prazul taiat fin si radacina de patrunjel taiata rondele fine.cand sunt patrunse adaugi buchetelele de conopida si supa de legume.cand conopida e fiarta,reduci focul si adaugi smantana ,sare,piper,mai dai un clocot si apoi stingi focul. ardeiul il tai...

Ciorba de burta

In Ciorbe la 22 Sep 2010

morcovul si patrunjelul le dai pe razatoarea mare,ceapa si ardeiul le tai cubulete.pui zarzavatul impreuna cu burta intr-o oala cu 4 l de apa si lasi sa fiarba pana cand burta este moale.daca apa scade prea mult poti sa adaugi apa fierbinte.acresti cu zeama de lamaie,potrivesti de sare.amesteci...

Supa de toamna

In Supe la 17 Sep 2010

legumele se curata, se spala, se taie dupa preferinta si se pun sa se caleasca in ulei (in afara de rosii). cand s-au inmuiat putin se toarna apa fierbinte (cantitatea depinde de cat de deasa vrei sa fie supa). lasi sa fiarba si cand legumele sunt patrunse adaugi rosiile si potrivesti gustul de...

Supa de vita cu fidea

In Supe la 8 Sep 2010

speli bine oasele de vita si le pui la fiert intr-o oala cu apa rece.spumezi bine de cate ori este nevoie. cand carnea este pe jumatate fiarta se adauga legumele intregi curatate si spalate inainte.se fierbe pana se desprinde carnea de pe oase apoi apoi se strecoara supa si se pune din nou la...

Supa de gulie

In Supe la 25 Aug 2010

cureti,speli si tai legumele dupa preferinta.le calesti putin in ulei si stingi cu apa(mai multa sau mai putina ...depinde cat de groasa vrei supa.cand sunt fierte pe jumatate legumele adaugi rosiile taiate in jumatati,potrivesti gustul de sare si adaugi si fideaua.servesti fierbinte cu leustean...

Ciorba de peste lipoveneasca

In Ciorbe la 16 Aug 2010

se curata pestele si legumele,se spala si se taie: pestele in bucati mai mari,legumele in cubulete mici. se pune apa intr-o oala,se pune cartoful,ceapa,ardeiul la fiert si cand sunt pe jumatate fierte se adauga pestele si rosiile ,si dupa primul clocot se fierbe exact 10 minute.se potriveste...

Ciorbita de legume cu scarita afumata

In Ciorbe la 10 Iul 2010

Se curata,se spala si se taie zarzavatul dupa preferinta, iar scarita se taie felii. Se pune ceapa,morcovul,pastarnacul,patrunjelul,gulia,fasolea verde sa se caleasca putin in ulei,se adauga scarita,cartofii si se toarna apa fierbinte (mai multa sau mai putina-depinde cat de groasa vrei sa fie...

Zeama de pui

In Supe/Ciorbe la 9 Iul 2010

puiul se curata,se spala,se portioneaza si se pune la fiert in apa cu putina sare. se spumeaza bine. zarzavatul se curata,se spala si se taie cubulete apoi se caleste in ulei pana se inmoaie iar uleiul se coloreaza, apoi se adauga in oala unde fierbe puiul. se fierb impreuna pana ce...

Ciorba de sfecla rosie

In Ciorbe la 19 Iun 2010

se curata,se spala si se taie legumele dupa preferinta.se pun la calit intr-o oala ceapa,morcovul,pastarnacul si cand s-au inmuiat putin se toarna 2-3 l de apa,se adauga cartofii,fasolea verde,dovlecelul si ardeiul.cand dau  in clocot se adauga si sfecla rosie impreuna cu rosiile taiate...

Supa-crema de zucchini

In Supe la 15 Iun 2010

Se spala si se curata legumele. Ceapa tocata nu prea marunt si morcovul taiat rondele se pun la calit intr-o oala impreuna cu uleiul. Cand incep sa se inmoaie putin se adauga si zucchinii taiati in felii sau cuburi si se toarna si supa de legume sau apa fierbinte. Se acopera cu un capac si se...

Bors de loboda cu perisoare

In Ciorbe la 8 Iun 2010

Pui la fiert legumele in apa rece. Carnea o amesteci cu ceapa verde si patrunjelul tocate fin,cu orezul,oul,sare si piper si formezi perisoare. Cand legumele sunt pe jumatate fierte,adaugi perisoarele,loboda tocata marunt si lasi sa fiarba la foc mediu. Incerci perisoarele daca sunt...

Bors cu mangold si costite de porc

In Ciorbe la 3 Iun 2010

Se spala legumele si se curata,apoi se taie dupa preferinta. Spanacul si mangoldul se oparesc 2 minute apoi se scurg. Carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa rece si se spumeaza de cate ori este nevoie,se adauga legumele si cand sunt pe jumatate fierte se pune si spanacul si mangoldul oparite...

Supa din gaina de casa

In Supe la 2 Iun 2010

se portioneaza gaina,se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece.se spumeaza de cate ori este nevoie.cand carnea este pe jumatate fiarta se adauga legumele curatate si spalate,taiate in bucati mai mari sau mai mici ,dupa preferinta. se fierbe supa bine,apoi se condimenteaza cu sare si...

Ciorbita cu carnita si rosii intregi

In Supe/Ciorbe la 5 Mai 2010

se spala carnea,se taie cubulete si se pune la fiert in apa rece. se spumeaza de cate ori este nevoie,apoi se adauga legumele spalate si taiate cubulete sau rondele. cand sunt fierte bine se adauga rosiile intregi,sarea si piper dupa gust si borsul fiert separat. se lasa sa fiarba inca...

Bors cu dovlecei

In Supe/Ciorbe la 15 Apr 2010

se curata,se spala si se taie cubulete zarzavaturile,dovleceii in cuburi mai mari iar rosiile felii.intr-o oala se pune uleiul si se calesc zarzavaturile,apoi se adauga dovleceii si se stinge cu apa fierbinte.dupa 10 minute se adauga rosiile si se lasa sa fiarba pana sunt moi legumele.se toarna...

Ciorba cu perisoare de peste

In Supe/Ciorbe la 13 Apr 2010

Zarzavatul si legumele se curata,se spala si se dau pe razatoarea mare sau se taie cubulete si se calesc in ulei 2-3 minute. Se sting cu supa de peste sau de legume si se lasa sa fiarba la foc mic pana se pregatesc perisoarele. Fileurile de peste se dau prin masina de tocat impreuna cu painea...

Ciorba de varza cu carnita de porc

In Supe/Ciorbe la 13 Apr 2010

Varza se taie fideluta,se freaca cu sare si sare de lamaie,se amesteca cu uleiul si se lasa sa se inmoaie. Preparata astfel,varza nu se mai lasa la fund. Carnea se taie cubulete si se pune la fiert in apa rece. Se spumeaza de cate ori este nevoie. Restul de legume se curata, se spala si se...

Ciorbita cu legume si piept de pui

In Ciorbe la 12 Apr 2010

Speli bine pieptul de pui , il tai cubulete si-l pui la fiert in apa rece...spumezi bine cand e nevoie. Legumele le cureti,le speli si le tai cubulete sau cum vrei tu si le pui la fiert dupa ce spumezi pieptul de pui. Lasi sa fiarba bine,bine si spre final adaugi rosiile date pe razatoare sau...

Ciorba de miel reteta

In Supe/Ciorbe la 2 Apr 2010

Legumele se pun la fiert cam o jumatate de ora dupa care se adauga maruntaiele, capatina, picioarele, coastele si se spumeaza mereu. cind maruntaiele sunt aproape fierte se scot si se toaca pe o planseta dupa care se pun la loc in ciorba. Se adauga bulion se mai fierbe putin, se potriveste cu...

Ciorba dreasa de gaina

In Supe/Ciorbe la 2 Apr 2010

Se pune ceapa la fiert in apa rece. Cind incepe sa fiarba, se pune gaina taiata bucati, adaugandu-se sarea necesara. Se spumuieste, cand da un clocot. Se lasa pana fierbe pe jumatate si se adauga zarzavatul taiat cubulete, orezul si o parte din rosii. Cand e aproape gata se adauga restul de rosii...

Ciorba cu perisoare

In Ciorbe la 1 Apr 2010

legumele(fara rosii) se curata,se spala,se taie in cubulete si se pun la fiert in 2,5 l apa.orezul se pune la inmuiat in apa calduta apoi se amesteca cu carnea,oul,mararul tocat fin,sare si piper dupa gust.cand legumele sunt aproape fierte,se formeaza perisoarele cu mana umeda si se pun la fiert...

Supa-crema de mazare

In Supe/Ciorbe la 26 Mar 2010

telina se curata si se taie cubulete.painea se taie cubulete si se rumeneste la cuptor.beiconul se taie fasiute marunte si se rumeneste intr-o tigaie fara grasime. telina se pune la fiert in apa cu putina sare.cand este pe jumatate fiarta se adauga mazarea si se lasa la foc mic pana este...

Afisate 1 - 24 din 24 retete    

Postari recente

publicat la 04.11.2011

Orez cu carnita de porc la tigaie

publicat la 04.11.2011

Oua umplute

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

O faptă bună nu e niciodată inutilă.Nicio munca nu e in zadar.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]