publicat la 06.11.2024
publicat la 06.09.2024
publicat la 07.07.2024
Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post
Cum se prepara Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post Curățăm ceapa, usturoiul, cartofii, morcovii, pătrunjelul și țelina și le spălăm bine. Spălăm și roșiile. Ceapa o tocăm mărunt, morcovii și pătrunjelulîi tăiem rondele (sau îi dăm prin răzătoarea...
Reteta de ciorba cu mazare boabe si loboda, de post
Iata cum se prepara Reteta de ciorba cu mazare boabe si loboda, de post C ur ățăm ceapa, usturoiul, cartofii, morcovii, p ă trunjelul și ț elina și le spălăm bine. Spălăm și roșiile. Ceapa o tocăm mărunt, morcovii și pătrunjelul îi tăiem rondele (sau...
Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat
Iata cum se prepara Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat Separăm frunzele de varză și dacă sunt prea acre, l e punem în apă rece, la desărat, cam jumătate de oră, apoi la scurs, într-o sită. Observație: Dacă folosim ciuperci champignons, le...
Ardei si sarmalute cu ciuperci si orez, de post
Se scot ardeii și frunzele de viță de vie, din congelator, ca să se dezghețe. Se alege orezul, se spală bine, după care se pune într-o sită la scurs. Între timp se curăță ceapa, ciupercile , morcovii, pătrunjelul și țelina și se spală bine. Ceapa și...
Taitei cu varza, de post
C urățăm ceapa, o spălăm, după care o tocăm mărunt și o călim până ce se inmoaie și devine transparentă ca sticla. Desfacem foile de varză și îndepărtăm cotorul și nervurile. Dacă este prea acră, o punem în apă rece, cam 10-15 minute, după care o...
Taitei cu cartofi, de post
Curățăm ceapa, o spălăm, după care o tocăm mărunt și o călim până ce se inmoaie și devine transparentă ca sticla. Spălăm bine cartofii, îi curățăm de coajă și-i tăiem cubulețe, nu prea mari. Punem cartofii la fiert, în apă clocotită, cu puțină sare....
Varza dulce calita, cu cimbru
Curățăm legumele și le spălăm bine. Morcovul, pătrunjelul și țelina le dăm prin răzătoarea mică, varza o tăiem mărunt sau fideluță iar ceapa o tocăm mărunt. Punem uleiul la încins, într-o tigaie. Sotăm ceapa împreună cu morcovul, pătrunjelul și țelina, nu...
Sarmalute de post, cu ciuperci si orez - reteta simpla si gustoasa
Cum se prepara Sarmalute de post, cu ciuperci si orez - reteta simpla si gustoasa Se separă frunzele de varză și dacă sunt prea acre, se pun în apă rece, la desărat, cam jumătate oră. Se alege orezul, se spală bine, după care se pune într-o sită la scurs. La fel și...
Reteta de post: Varza murata calita, deliciu rapid si usor de preparat
Cum se prepara Reteta de post: Varza murata calita, deliciu rapid si usor de preparat: Punem uleiul la î ncins, î ntr-o tigaie ( sau cratiță ) . A d ă ug ă m ceapa t ă iat ă m ă runt și o c ă lim cca. 1 minut, până ce se...
Portofele cu urzici, de post
Prepararea aluatului: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, o lingură de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la căldură. Prepararea umpluturii: În timp ce aluatul dospește, pregătim umplutura. Se...
Reteta Pilaf cu urzici, reteta gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru perioada postului
Cum se prepara Reteta Pilaf cu urzici, reteta gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru perioada postului: Într-un vas potrivit, punem apă la fiert, cu puțină sare. Curățăm urzicile și le spălăm în apă rece, din mai multe ape. Scoatem urzicile cu o unealtă de spumuit...
Ciorba de varza dulce, reteta de post
Cum se prepara Ciorba de varza dulce, reteta de post Se curăță și se spală bine legumele (morcovul, pătrunjelul și țelina), după care se dau prin răzătoarea mică. Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Se toarnă uleiul într-o tigaie, se pune ceapa la călit,...
Fasole batuta, in chifle, cu sos de ceapa si salata de sfecla rosie
Cu câteva ore înainte de a o pregăti, alegem fasolea (dintr-un kg de fasole a rămas cca 800 g!), o spălăm bine și o punem la înmuiat în apă fierbinte, în așa fel încât să fie bine acoperită. Eu o pun la hidratat cu o seară înainte. A...
Reteta de post, simpla si gustoasa de Ciulama de ciuperci
Cum se prepara Reteta de post, simpla si gustoasa de Ciulama de ciuperci Curățăm și spălăm bine ceapa, după care o tocăm mărunt (eu am folosit un choper de legume). În uleiul încins, călim ceapa până ce se înmoaie și devine ca sticla, cca 3-4 min, fără...
Chiftele de post, din cartofi si ciuperci
Se curăță cartofii, se spală bine și se taie bucăți mai mari. Se pun la fiert în apă cu puțină sare, atunci când apa clocotește. Sunt gata când intră ușor furculța în ei. Se stoarce apa și se sfarmă ca și pentru piure, cu o ustensilă din aceea de...
Cartofi aromatizati, la cuptor
Cartofii se spală bine si se curăță de coajă. Puteți să-i lăsați și cu coajă, dacă țineți neapărat. Se taie cuburi nu prea mari, sau felii groase de cca 0,5 cm, în funcție de mărimea cartofilor. Arată mai bine dacă-i tăiați rondele cu un cuțit ondulat dar sunt la fel...
Spaghete cu ciuperci, in sos alb
Curățăm ciupercile și ceapa și le spălăm bine. Tăiem ciupercile în felii, sau în bucăți nu prea mari. Încingem uleiul într-o cratiță și călim ceapa tocată mărunt, până ce se înmoaie. Adăugăm ciupercile și lăsăm să fiarbă 10-15 minute. La...
Tocanita de cartofi, de post
Turnăm 3-4 linguri de ulei într-o cratiță. Curățăm și spălăm bine ceapa, o tăiem mărunt și o punem la prăjit, în uleiul bine încins, până ce se înmoaie. Curățăm și spălam ardeiul, îl tăiem mărunt și-l punem peste ceapă. Călim cca 3...
Portofele cu varza calita
Prepararea aluatului: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, două linguri de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la căldură. Prepararea umpluturii: În timp ce aluatul dospește, pregătim umplutura. Se...
Cartofi la tigaie si ardei murați, umpluti cu varza
Se curăță și se spală bine cartofii, se taie bucăți nu prea mari și se pun la fiert, în apa fierbinte, în care am pus și puțină sare. Cartofii se lasă la fiert până ce putem să-i străpungem ușor cu furculița, cca 15-20 minute, dar să nu fiarbă de tot. Se...
Aperitive portofele cu cartofi
Prepararea aluatului: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, două linguri de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la căldură. Prepararea umpluturii: În timp ce aluatul dospește, pregătim...
Mancarica din varza dulce, de post
Se spală bine legumele. Se curăță ceapa și usturoiul și se spală. Se taie ceapa mărunt, la fel și usturoiul. Se toarnă ulei într-o cratiță, se pune ceapa la prăjit, până ce se înmoaie, moment în care se adaugă usturoiul. Se omogenizează și...
Fasole batuta a la vasimur
Cu câteva ore înainte de a o pregăti, alegem fasolea, o spălăm bine și o punem la înmuiat în apă fierbinte. Într-o oală punem suficientă apă la fiert, iar când fierbe, punem fasolea după ce am strecurat-o din apa în care a stat la...